به گزارش بازار، امروز چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ نهمین کنگره بینالمللی طیور از سوی سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران در محل هتل المپیک برگزار شد.
حامد زارعی، رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در جمع خبرنگاران گفت: امنیت غذایی با سفره مردم گره خورده است و تضمین سلامت آن اهمیت بسیاری دارد.
وی افزود: برگزاری کنگره، اولین و اصلیترین گردهمایی در حوزه دام و طیور است که تمام زنجیره را از تولید تا توزیع انواع فرآوردههای دامی و طیور را در برمیگیرد.
وی با بیان این که حضور دانشمندان بینالمللی نمود خوبی در این کنگره دارد، ادامه داد: بخشی از غرفهداران در نمایشگاه صنعت طیور در کنار کنگره شرکتهای دانشبنیان هستند.
زارعی با اشاره به کارگاههای آموزشی در کنار کنگره اظهار کرد: قرار است جدیدترین حوزههای عملیاتی بخش طیور ارائه شود و فصلهای عملیاتی مطرح است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی عنوان کرد: یکی از مؤلفههای امنیت غذایی، ایمنی و سلامت غذا است. یکی از عوامل اصلی در این که نمیتوانیم صادرات محصولات را داشته باشیم به این دلیل است که به استانداردهای سلامت محور نرسیدهایم.
وی گفت: حوزه ایمنی زیستی لحظهای در کشورها از اهمیت بسیاری برخوردار است به ویژه در بخش باقی داروها در فرآوردههای حوزه دام و طیور.
رئیس نظام دامپزشکی در ادامه اهمیت پروتکلهای بینالمللی تصریح کرد: در دنیا باید گواهی سلامت کارگری که در واحد تولیدی کار میکند هم ضمیمه محصولات باشد.
وی در ادامه سخنان خود به ناظران فنی پرداخت و گفت: در ماده ۳۴ برنامه هفتم توسعه آمده و آئین نامه آن در حال تدوین است. تاکید شده این دستورالعمل از سوی نهادهای متولی مثل وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت یکسان باشد.
وی درباره آمار صدور مجوز در خصوص اماکن دامی کشور اعلام کرد: معمولاً سالانه به طور میانگین بین ۵۰ تا ۶۰ هزار مجوز در حوزه اماکن دامی صادر میشود که در یک سال و نیم گذشته حدود ۸۳ هزار مجوز صادر شده است.
وی تاکید کرد: هرگونه تخلفات صنفی در حوزه دامپزشکی را متناسب با جرم برخورد میکنیم که از لغو پروانه گرفته تا معرفی به دستگاههای قضائی انجام میشود.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود، گفت: اخیراً اعزام ناظران بهداشتی به کشورهای صادر کننده انجام میشود. پیش از این بنا بود نظارت بر پروتکلها باشد و اکنون نظارت بر محصولات است و حقوق آنها را نیز وارد کنندگان پرداخت میکنند. علاوه بر ناظران بهداشتی ناظران شرعی هم حضور دارند که به حلال بودن دامهای کشتار شده نظارت دارند.
زارعی با اشاره به فروشگاههای ارائه کننده غذای حیوانات خانگی نیز گفت: سازمان دامپزشکی و سازمان نظام دامپزشکی بر فروشگاههای ارائه دهنده غذای حیوانات خانگی نظارتی ندارند و اصناف خودشان پاسخگو هستند.
وی اظهار کرد: حتی در این فروشگاهها جراحی حیوان هم انجام میشود که تخلفات دامپزشکی محسوب میشود.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ادامه داد: فروشگاهها بعضاً تا حدی پیش میروند که برای داروخانههای دامپزشکی تعیین تکلیف میکنند که چه دارویی باید ارائه دهند و یا ندهند و حتی مجوز پلمپ داروخانهها را میگیرند.
نظر شما