به گزارش بازار، ویزا کارتها یکی از ابزارهای مالی پرکاربرد هستند و به شما امکان میدهند که بهراحتی خریدهای آنلاین و حضوری انجام دهید، از دستگاههای خودپرداز وجه نقد برداشت کنید و به تراکنشهای بینالمللی دسترسی داشته باشید. انواع ویزا کارت ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارد. این کارتها میتوانند بهصورت فیزیکی یا مجازی، نقدی، اعتباری یا پیشپرداخت باشند و هرکدام برای گروه خاصی از نیازهای مالی طراحی شدهاند.
ویزا کارت چیست؟
ویزاکارت یک نوع کارت اعتباری است که توسط شرکت ویزا (Visa) صادر میشود و بهطور گسترده برای انجام تراکنشهای مالی در سطح بینالمللی مورد استفاده قرار میگیرد. انواع ویزا کارت بهویژه برای خریدهای آنلاین، برداشت پول از خودپردازها و پرداختهای بینالمللی کاربرد دارند. ویزا کارت معمولا در دو نوع کارت فیزیکی و مجازی وجود دارد. کارت فیزیکی برای استفاده در فروشگاهها و خودپردازها مناسب است؛ در حالی که کارت مجازی بیشتر برای خریدهای آنلاین و پرداختهای دیجیتال استفاده میشود.
در این میان، برخی پرداختها برای ایجاد و تایید اکانت در وبسایتهای مختلف، تنها به وارد کردن اطلاعات یک کارت معتبر نیاز دارند. در چنین مواردی، لزومی ندارد که حتما یک کارت فیزیکی یا قابل شارژ بینالمللی تهیه کنید. زیرا هزینه آن ممکن است برای یک فعالسازی ساده مقرونبهصرفه نباشد. به همین دلیل، استفاده از ویزا کارت یا مسترکارت مجازی با حداقل موجودی، مانند کارتهای یک یا دو دلاری، میتواند گزینه مناسبی باشد.
اگر قصد خرید ویزا کارت مجازی ۱ دلاری دارید، میتوانید آن را از آسان کارت تهیه کنید. آسان کارت، کارت پرداخت بینالمللی شماست و به شما کمک میکند تا پرداختهای بینالمللی آنلاین خود را انجام دهید. پرداختهای خرد و آنلاین بینالمللی که بانکها یا حتی صرافیها بعضاً امکان اجرایی و معمولاً توجیه اقتصادی برای انجام آن ندارند.
کاربردهای ویزا کارت
انواع ویزا کارت کاربردهای متعددی دارد که باعث میشود این کارت یکی از پرکاربردترین کارتهای اعتباری در سطح جهانی باشد. در ادامه به مهمترین کاربردهای آن اشاره میکنیم:
-
خرید آنلاین
-
پرداختهای بینالمللی
-
برداشت نقدی از خودپردازها
-
پرداخت در فروشگاهها
-
مدیریت هزینهها
-
دریافت و انتقال درآمد دلاری
-
سفرهای بینالمللی
-
پرداختهای اشتراکی و سرویسهای آنلاین
انواع ویزا کارت
انواع ویزا کارت بهطور کلی به دو دسته اصلی کارتهای فیزیکی و کارتهای مجازی تقسیم میشوند. هر یک از این انواع ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند که بسته به نیاز و هدف کاربران، انتخاب میشوند. در ادامه به توضیح هرکدام میپردازیم.
-
ویزاکارت فیزیکی: ویزاکارت فیزیکی یک کارت پلاستیکی واقعی است که بهطور مستقیم در اختیار کاربر قرار میگیرد. این کارتها معمولا مشابه کارتهای بانکی معمولی هستند و میتوان از آنها برای خریدهای حضوری، برداشت وجه از خودپردازها و پرداخت در فروشگاههای آنلاین استفاده کرد.
-
ویزاکارت مجازی: ویزاکارت مجازی یک کارت اعتباری است که بهصورت دیجیتال ایجاد میشود و بهطور فیزیکی وجود ندارد. این کارتها معمولا برای استفاده در خریدهای آنلاین و پرداختهای دیجیتال طراحی شدهاند. کارتهای مجازی بهصورت پیشپرداخت (PrePaid) صادر میشوند و به حساب بانکی متصل نیستند.
همانطور که قبلا هم توضیح دادیم، آسان کارت یک پلتفرم ارائهدهنده خدمات مالی و پرداخت بینالمللی است که به کاربران ایرانی امکان دریافت و مدیریت پرداختهای ارزی را میدهد. خدماتی، مانند صدور ویزا کارت و مسترکارت مجازی و فیزیکی، نقد کردن درآمد ارزی، خرید اکانتهای بینالمللی و انتقال وجه به خارج از کشور از خدمات آسان کارت محسوب میشود. کاربران با استفاده از آسان کارت میتوانند بدون نیاز به حساب بانکی خارجی، تراکنشهای ارزی خود را انجام دهند.
انواع ویزا کارت بر اساس نحوه پرداخت
انواع ویزا کارت بر اساس نحوه پرداخت بهطور کلی به سه دسته اصلی تقسیم میشود. این دستهبندیها به نحوه عملکرد و موجودی کارت یا روش پرداخت با ویزا کارت بستگی دارند.
-
ویزا کارت اعتباری: یکی از انواع کارتهای بانکی است که به دارندگان آن امکان میدهد که بهطور موقت از اعتبار قرضی بانک یا موسسه مالی صادرکننده کارت استفاده کنند و در زمانهای مشخص، بدهی خود را تسویه کنند. در واقع با استفاده از ویزاکارت اعتباری، کاربران میتوانند خریدهای خود را انجام دهند و در صورت تمایل، مبلغ پرداختی را در موعد مقرر بازپرداخت کنند.
-
ویزا کارت نقدی: نوعی کارت بانکی است که بهطور مستقیم به موجودی حساب جاری یا پسانداز شما متصل میشود. برخلاف ویزاکارت اعتباری که از اعتبار قرضی استفاده میکند، ویزاکارت نقدی تنها اجازه انجام تراکنشهایی را میدهد که با موجودی واقعی حساب شما همخوانی داشته باشد. در این نوع کارت، شما نمیتوانید بیشتر از موجودی حساب خود خرج کنید و هیچگونه بدهی ایجاد نمیشود.
-
ویزا کارت پیش پرداخت: نوعی کارت است که قبل از استفاده باید مبلغی مشخص روی آن واریز شود. برخلاف ویزا کارت نقدی و اعتباری، این کارتها به موجودی حساب بانکی یا اعتبار قرضی متصل نیستند و تنها میتوانید تا میزان موجودی که روی کارت شارژ کردهاید، از آن استفاده کنید.
انواع سطوح ویزا کارت
انواع سطوح ویزا کارت بهطور کلی بر اساس نوع خدمات و ویژگیهای ارائه شده توسط کارت تقسیمبندی میشوند. این سطوح شامل موارد زیر هستند:
-
ویزا کارت کلاسیک: یک کارت استاندارد است که برای انجام تراکنشهای روزمره طراحی شده و نسبت به سایر انواع کارتها ویژگیهای سادهتری دارد. این کارت بهطور گسترده در سراسر جهان قابل استفاده است و بهعنوان یک گزینه مناسب برای خریدهای آنلاین، پرداختهای بینالمللی و برداشت وجه از خودپردازها شناخته میشود.
-
ویزا کارت گلد: یک کارت اعتباری با سطح بالاتر از کارت کلاسیک است که مزایای بیشتری به کاربران خود ارائه میدهد. این کارت بهویژه برای افرادی مناسب است که به دنبال امکانات بیشتری در مدیریت مالی و تراکنشهای روزانه خود هستند.
-
ویزا کارت پلاتینیوم: یک کارت با سطح بالاتر از کارتهای گلد و کلاسیک است که امکانات ویژهای به افراد با درآمد بالاتر یا کسانی که به دنبال خدمات و امتیازات اضافی هستند، ارائه میدهد.
-
ویزا کارت اینفینیتی: بالاترین سطح پرداخت با ویزا کارت محسوب میشود که برای افراد با دارایی زیاد و کسانی که به دنبال خدمات لوکس و پریمیوم هستند، طراحی شده است.
کدام نوع ویزا کارت مناسبتر است؟
انتخاب نوع مناسب ویزا کارت به نیازهای شخصی و هدفهای مالی شما بستگی دارد. هر نوع ویزا کارت مزایا و ویژگیهای خاص خود را دارد که میتواند بر اساس شرایط و سطح درآمد شما متفاوت باشد.
مثلا اگر به دنبال کارت سادهای هستید که از آن برای خریدهای روزمره و انتقال وجه استفاده کنید، کارتهای کلاسیک و گلد مناسبتر خواهند بود؛ اما اگر به دنبال خدمات ویژه و لوکس هستید، ویزا کارت پلاتینیوم یا اینفینیتی مناسبتر است یا مثلا اگر بهدنبال راحتی در خریدهای آنلاین هستید، کارت مجازی و اگر بهدنبال خریدهای حضوری و دسترسی به موجودی کارت هستید، کارت فیزیکی یا نقدی مناسبتر خواهد بود.
سخن پایانی
در نهایت، انتخاب انواع ویزا کارت بستگی به نیازهای مالی شما دارد. با توجه به کاربردهای مختلف هر کارت میتوانید بهترین گزینه را برای مدیریت خریدها و تراکنشهای خود انتخاب کنید.
نظر شما