به گزارش بازار؛ محمدرضا قادری، دبیر اجرایی نمایشگاه کیش اکسپو، در نشستی خبری از دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، برای پذیرش ریاست شورای سیاستگذاری این رویداد مهم دعوت کرد. او این دعوت را گامی اساسی برای تقویت پیوند کیش اکسپو و ایران اکسپو دانست و اظهار داشت: کیش اکسپو مکمل ایران اکسپو است و با حضور دکتر عارف، شاهد شتاب در فرآیند جذب سرمایهگذاران و توسعه صادرات خواهیم بود.
قادری با اشاره به اهمیت راهبردی کیش اکسپو در شرایط حساس کنونی کشور گفت: ما انتظار داریم دکتر عارف با پذیرش این مسئولیت، ضمن پیگیری دقیق مسائل جذب سرمایهگذاران، کشور را به سمت تحقق اهداف صادراتی هدایت کند.
وی همچنین به عملکرد درخشان کیش اکسپو اشاره کرد و افزود: در این دوره، بیش از ۳۲ تفاهمنامه و ۷ قرارداد اقتصادی، با ارزش چند ده میلیون دلار، در حوزههای پتروشیمی، فولاد، فناوریهای نوین و گردشگری سلامت منعقد شد. حضور نمایندگان ۳۴ کشور و استقبال چشمگیر از این رویداد، نشاندهنده اهمیت ویژه آن در دیپلماسی اقتصادی ایران است.
قادری با تأکید بر اینکه نمایشگاه کیش اکسپو فرصتی بینظیر برای گسترش تجارت بینالمللی است، از افزایش مدتزمان برگزاری نمایشگاه به یک هفته خبر داد و گفت: این اقدام باعث شد فعالان اقتصادی داخلی و خارجی فرصت بیشتری برای مذاکره و انعقاد قرارداد داشته باشند. حتی در شرایط تحریمی، ۳۰ کشور از طریق تهاتر و روشهای غیرمشمول تحریم با ایران همکاری کردند.
وی افزود: موضوع نمایشگاه کیش اکسپو به دلیل محوری بودن بحث سرمایهگذاری، پروژهای جدید و منحصربهفرد در کشور است. بسیاری در سالهای گذشته تلاش کردند نمایشگاههای سرمایهگذاری برگزار کنند، اما موفقیتی به دست نیامده بود. نمایشگاه کیش اکسپو موفق شده تا با تداوم ارتباط با جامعه تخصصی و رسانهها، فرهنگسازی و آمادگی محتوایی لازم را ایجاد کند. این نمایشگاه، همانند یک نمایشگاه تخصصی صنفی، تنها با برگزاری مستمر و حفظ ارتباط با رسانهها و جامعه مخاطب توانسته موفقیت کسب کند.
قادری عنوان کرد: اکنون که چند هفته از پایان نمایشگاه گذشته و خستگیها رفع شده، تصمیم گرفتیم گزارش عملکردی از این رویداد را اطلاع رسانی کنیم. این نشست اهمیت زیادی دارد تا بتوانیم بازخوردها، پیشنهادات و انتقادات را دریافت کرده و برای برگزاری بهتر و باشکوهتر نمایشگاههای آینده برنامهریزی کنیم.
دبیر اجرایی نمایشگاه بینالمللی کیش اکسپو در خصوص ویژگیهای این نمایشگاه خاطرنشان کرد: این نمایشگاه چند ویژگی منحصربهفرد داشت که هر یک از آنها در نوع خود، چالشهایی برای ما به همراه داشته باشد. اول اینکه برگزاری دور اول نمایشگاه بود. جا انداختن موضوع نمایشگاه و متقاعد کردن مشارکتکنندگان و بازدیدکنندگان درباره اهمیت آن، دشوار بود. این نمایشگاه با محوریت سرمایهگذاری، اولین نمایشگاهی بود که به طور تخصصی به این موضوع پرداخت و هدف اصلی آن تقویت زیرساختهای تجاری و افزایش درآمد کشور از طریق توسعه صادرات و تعاملات اقتصادی بود.
قادری افزود: نکته دیگر، روزهای برگزاری نمایشگاه بود. نمایشگاههای قبلی در کیش معمولاً سه تا چهار روز برگزار میشدند، این نمایشگاه به مدت یک هفته طول انجامید. این موضوع کمک زیادی به موفقیت نمایشگاه کرد؛ زیرا زمان کافی برای آمادهسازی و هماهنگی با برنامههای نمایشگاه فراهم شد. همچنین، فرصت کافی برای برگزاری جلسات و مذاکرات تخصصی با بازدیدکنندگان تخصصی، سرمایهگذاران داخلی و خارجی ایجاد شد.
وی در ادامه گفت: تعداد زیادی بازدیدکننده خارجی داشتیم که این موضوع در کیش بینظیر بود. بیش از ۳۰۰ بازدیدکننده خارجی داشتیم که نصف آنها به عنوان مهمان ویژه و توسط ما میزبانی شدند. این بازدیدکنندگان شامل دیپلماتها، سفرا، کاردار، رایزنان اقتصادی، رؤسای اتاقهای بازرگانی و فعالین اقتصادی از چندین کشور مختلف بودند.
دبیر اجرایی نمایشگاه بینالمللی کیش اکسپو با اشاره به حضور پررنگ وزارتخانهها و سازمانهای دولتی بیان کرد: پنج وزارتخانه بهطور کامل غرفه داشتند و از سایر وزارتخانهها نیز بهعنوان بازدیدکننده و سخنران حضور داشتند. سازمانهای دولتی نیز حضور خوبی داشتند و دستاوردهای خود را در این نمایشگاه ارائه کردند.
وی ادامه داد: هلدینگ بزرگ پتروشیمی خلیج فارس و بانک اقتصاد نوین حامیان مالی نمایشگاه کیش اکسپو بودند. بانک اقتصاد نوین پس از هفت سال برای اولین بار در یک نمایشگاه شرکت و با تمامی زیرمجموعههایش حاضر شد. هدف این بانک حمایت از سرمایهگذاری و فعالیت بخش خصوصی در این نمایشگاه حضور یافت.
قادری گفت: نمایشگاه کیش اکسپو با حمایت لیگ چهار فصل و بخش خصوصی برگزار شد.
دبیر اجرایی کیش اکسپو گفت: در این رویداد بیش از ۳۲ تفاهمنامه و هفت قرارداد میان ایران با سایر کشورها در حوزههای پتروشیمی، معدن، فلزات، هوش مصنوعی، گردشگری سلامت، صنایع دارویی و آرایشی و بهداشتی، اقتصاد فرهنگی، انتقال صنایع و فناوری و برگزاری رویدادهای تجاری و نمایشگاه ها با براورد چند ده میلیون دلار منعقد شده است. نمایندگان کشورهای مالزی، ازبکستان، رومانی،بلغارستان، کرواسی، اسلوونی، قرقیزستان، بنگلادش، ترکمنستان، زیمبابوه، سنگال، چین، روسیه، ترکیه، عراق، کره جنوبی، تاجیکستانو غیره برای همکاریهای اقتصادی با ایران و سرمایهگذاری در ایننمایشگاه حضور یافتند.
وی در پایان تصریح کرد: حضور دکتر عارف در رأس شورای سیاستگذاری کیش اکسپو میتواند این نمایشگاه را به یک بازیگر اصلی در عرصه تجارت بینالمللی ایران تبدیل کند.
نظر شما