۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
شرط سپرده‌گذاری برای دریافت تسهیلات منع شرعی دارد؟  
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی پاسخ داد؛

شرط سپرده‌گذاری برای دریافت تسهیلات منع شرعی دارد؟  

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی درباره شرط سپرده‌گذاری برخی از بانک‌ها در ازای پرداخت تسهیلات توضیح داد که سپرده‌گذاری از قبل با هدف دریافت وام منع شرعی ندارد.

به گزارش بازار، غلامرضا مصباحی‌مقدم، رئیس شورای فقهی بانک مرکزی، در رابطه با اخذ سپرده از متقاضیان دریافت وام توسط بانک‌ها گفت: اگر بانک بخشی از مبلغی را که قرار است وام بدهد بلوکه کند، این موضوع هم خلاف شرع است و هم خلاف قانون محسوب می‌شود.

وی افزود: برای مثال بانک قصد دارد وامی به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت کند و ۳۰ میلیون تومان از آن را بلوکه می‌کند، این موضوع هم خلاف شرع است و هم قانونی نیست.

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی ادامه داد: اما اگر از قبل در بانک سپرده‌گذاری انجام شود تا تسهیلات دریافت کنند، این به معنای بلوکه کردن نیست و منعی ندارد.

وی گفت: اگر مردم در بانک سپرده‌گذاری کنند و این سپرده قرض به بانک باشد به شرط آن که بانک قرص بدهد نامشروع است، اما اگر این سپرده تحت عنوان قرض نباشد به طور مثال تحت عنوان ودیعه باشد اشکالی ندارد.

مصباحی مقدم گفت: طبعا بانک‌ها باید منابع مالی داشته باشند تا بتوانند تسهیلات پرداخت کنند اگر منابع مالی کافی نداشته باشند نمی‌توانند تسهیلات بپردازند، اما یک نکته مهم این است که اگر بانک منابع مالی دارد و شرط سپرده‌گذاری می‌کند این هم قابل قبول نیست چرا که غالبا کسانی که برای تسهیلات قرض‌الحسنه به بانک‌ها مراجعه می‌کنند افراد کم توانایی هستند اگر بنا باشد قرض‌الحسنه به کسانی بدهیم که قدرت مالی دارند که در بانک سپرده‌گذاری کنند خوب معلوم می‌شود یک عده زیادی از دریافت این تسهیلات محروم می‌شوند و نباید گذاشت چنین اتفاقی رخ دهد ولی اگر در خصوص سایر قراردادها سپرده‌گذاری انجام شود منع شرعی وجود ندارد.

کد خبر: ۳۲۵٬۱۹۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha