سمیه شوریابی؛ بازار: آخرین روز کاری هفته با کاهش حدود ۱۸۸ واحدی شاخص کل به اتمام رسید و در نهایت این نماگر در ارتفاع دو میلیون و ۸۰۴ هزار واحدی به کار خود پایان داد.
در بازار امروز در نهایت ارزش معاملات خرد ۹.۲همت ثبت شد و از سوی حقیقی ها ۵۷۲ میلیارد تومان پول از بازار خارج شد.
همچنین صندوق های درآمد ثابت ۱.۱ همت و صندوق های سهامی ۱۰۹ میلیارد تومان خروج پول داشتند و صندوق های طلا ۳۹۰ میلیارد تومان ورود پول داشتند.
نمادهای #شپنا و #شبندر و #جم_پیلن صدرنشین ورود پول سهامداران خرد بودند و نمادهای #وبملت و #موج و #نیشکر بیشترین حمایت را از سوی حقوقیها داشتند.
گفتنی است در انتهای بازار رنج مثبت در کلیت بازار و صندوق های اهرمی را نیز شاهد بودیم.
در حالی که بورس دیروز به دلیل کاهش فشار فروش با رشد مواجه شد، امروز اما به دلیل نبود خریداران قدرتمند در معاملات، روند صعودی روز گذشته را تکرار نکرد، با این حال اخبار مرتبط با مجمع ایرانخودرو که همچنان در کانون توجه فعالان بازار قرار دارد، از افت سنگین شاخص جلوگیری کرد و تعادل نسبی را در کلیت بازار رقم زد.
بازار در حال حاضر محرک خاصی به جز قضیه پتروشیمیها ندارد، در آخرین موج صعودی بازار، رشد نرخ نیما و جایگزینی دلار توافقی، اتفاق بسیار تاثیرگذاری بود اما میبینیم که در یک ماه اخیر، تغییر خاصی را در نرخ دلار سامانه مرکز مبادله نداشتیم و در کانال ۶۶ هزار تومان عمدتاً نوسان داشته است و دوباره آن فاصله دلار آزاد و نیما در حال زیاد شدن است.
می توان گفت عملاً موج هیجان خرید پتروشمیها و فرض عقب ماندن آنها از بازار سبب شده تا بدون توجه به ریسکهای تعیین تکلیف یوتیلیتی، صرفاً صف خرید برای آنها چیده شود، البته لازم به ذکر است که شرکتهای گروه هلدینگ خلیج فارس به دلیل پرداخت کامل هزینه یوتیلیتی، ریسک کمتری داشته و هر تصمیم جدیدی در بدترین حالت تأثیری برای این شرکتها نظیر نوری، بوعلی، پارس و ... نداشته و چه بسا سبب خیر نیز شود.
نظر شما