۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
فریب خرید طلای آنلاین را نخورید| ریسک بالای معامله طلاهای آب شده در فروشکاه های بی اعتبار
هشدار کارشناسان نسبت به معاملات مجازی در گفتگو با بازار

فریب خرید طلای آنلاین را نخورید| ریسک بالای معامله طلاهای آب شده در فروشکاه های بی اعتبار

داد و ستد طلا در فضای مجازی درحالی باب شده است که به گفته کارشناسان چنین معامله ای هیچ تضمینی ندارد و احتمال ازدست رفتن سرمایه سرمایه گذاران با خرید طلای غیر واقعی دور از ذهن نیست.

بازار؛ گروه بانک و بیمه: افزایش مستمر قیمت طلا که خیلی از سرمایه گذاران طی چند ماه اخیر به دلیل رشد پی در پی نرخ این کالای ارزشمند به سودهای قابل توجهی دست یافته اند باعث شده است تا مردم بسمت خرید طلا ترغیب شوند. جذابیت چنین بازار پولسازی تا جایی است هم خریداران و هم فروشندگان اکنون بهترین بازار سودآور را طلا می دانند، در چنین شرایطی برخی برای کسب سود های هنگفت و بعضا کلاهبرداری، به فضای مجازی کوچ کرده اند و با راه اندازی سایت یا کانالهای که اغلب آنها فاقد مجوز رسمی هستند اقدام به فروش طلای مجازی نموده و از این طریق پول جارو می کنند.

بیلیوردهای سطح شهر، تیزرهای تبلیغاتی وسیع در فضای مجازی، توزیع گسترده بروشورها و... فروش آنلاین طلا یا طلای آب شده، با مضامین و محتواهای اغوا کننده نگاهها را این روزها متوجه چنین تبلیغاتی می کند که چرا به یک باره همه طلا فروش شده اند. فروش طلایی که البته بعضا فیزیکی نیست و خریداران آن بایستی با ریسک بالا اقدام به چنین معامله ای کنند، این سایتها و یا کانالهای مجازی فروش طلا در کنار تعداد اندک کانالهای دارای مجوز رسمی فعالیت کرده که مردم باید آگاهانه به این موضوع بیندیشند تا سرمایه هایشان طعمه فریبکاران نشود.

با افزایش سایت ها و کانالهای فروش طلای آنلاین، مردم بایستی در خرید این کالا بی گدار به آب نزنند و محتاطانه اقدام به چنین معامله ای کنند تا سرمایه هایشان از بین نرود و اگر قصد خرید طلا دارند بهتر است این کالا را به صورت فیزیکی از واحدهای طلافروشی معتبر تهیه کنند

نگرانی از خالی فروشی طلا

از طرفی نگرانی‌ها درباره خالی‌فروشی و کلاهبرداری از سوی سایت ها و پلت‌فرم‌های فروش طلا این روزها زیاد شده است در چنین شرایطی مردم بایستی در خرید طلای آنلاین بی گدار به آب نزنند و محتاطانه اقدام به چنین معامله ای کنند تا سرمایه هایشان از بین نرود و اگر قصد خرید طلا دارند بهتر است این کالا را به صورت فیزیکی از واحدهای طلافروشی معتبر تهیه کنند. زیرا همانطوری که گفته شد فناوری و پلت‌فرم‌های آن‌لاین، خرید و فروش طلا که مدتی است وارد فضای مجازی شده اند و اغلب آنها با وعده‌های جذاب، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب می کنند در سطح وسیعی افزایش یافته است در حالی که معلوم نیست آخر و عاقبت چنین معامله ای به کجا ختم می شود.

کارشناسان توصیه می کنند حتی الاامکان از خریدوفروش آن‌لاین طلا در پلت‌فرم‌های غیرمجاز باید خودداری کرد و نباید فریب وعده‌های جذاب و سودهای نجومی را خورد، همچنین بایستی قبل از سرمایه‌گذاری در هر پلت‌فرمی، از مجوزهای رسمی و سابقه فعالیت آن اطمینان حاصل شود، چرا که خریدوفروش آن‌لاین طلا در پلت‌فرم‌های غیرمجاز، با خطرات و عواقب جدی همراه است. عدم شفافیت، احتمال کلاهبرداری، مشکلات در تحویل فیزیکی، نوسانات قیمت و ریسک بالای سرمایه‌گذاری، تنها بخشی از این مخاطرات بوده که باید مورد توجه خریداران طلای مجازی قرار گیرد.

جز چند پلتفرم، اغلب سایت ها و کانالهای فروش طلای آنلاین فاقد مجوز رسمی هستند، این سایت ها برای تخلیه دارایی های مردم کمین کرده اند و برخی نیز از روی نا آگاهی فریب تبلغات سوء آنها را می خورند که با انجام معامله، متاسفانه احتمال از دست رفتن سرمایه هایشان وجود دارد

اغلب سایت ها و کانالهای فروش طلای آنلاین بی اعتبارند

محمد کشتی آرای، نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با «بازار» در باره وضعیت این روزهای معامله طلا که بخشی از آن هم اکنون به فضای مجازی کشیده شده است، اظهارداشت: جز چند پلتفرم، اغلب سایت ها و کانالهای فروش طلای آنلاین رسمیت و وجهه قانونی ندارند و فاقد مجوز رسمی هستند، این سایت ها برای تخلیه دارایی های مردم کمین کرده اند و برخی نیز از روی نا آگاهی فریب تبلغات سوء آنها را می خورند که با انجام معامله، متاسفانه احتمال از دست رفتن سرمایه هایشان وجود دارد. ما بارها هشدارهای لازم را داده ایم که خرید طلا فقط باید از واحدهای فروش طلا و یا سایت های معتبر که بسیار اندک هستند، انجام شود زیرا اطمینانی به همه فروشندگان آنلاین در فضای مجازی بخصوص طلا که ارزش بالایی دارد به هیچ وجه نیست.

وی افزود:فروشندگان آنلاین طلا بایستی دارای مجوزهای رسمی باشند و از آیین نامه ها و دستورالعمل های لازم برخوردار باشند اما اکنون به جز چند سایت محدود هیچ کدام از سایت ها و کانالهای فروش طلای آنلاین یا طلای آب شده این آیین نامه ها را ندارند در چنین شرایطی دادو ستد در فضای مجازی ریسک بالایی دارد و نباید در خرید کالاها بویژه طلا از هر سایت یا کانالی اقدام به خرید کرد.

رئیس پلیس فتا، رئیس پلیس امنیت اقتصادی و بانک مرکزی هشدارهای لازم را به مردم داده اند تا در انجام معاملات در فضای مجازی گول نخورند و سرمایه هایشان از بین نرود، از طرفی نیز باید به این موضوع مهم توجه شود که بیشتر طلاهای که در فضای مجازی به صورت فیزیکی معامله می شود واقعی نیستند

مواظب از دست رفتن سرمایه هایتان با خرید طلا در فضای مجازی باشید

این کارشناس بازار طلا، با بیان اینکه دستورالعمل فروشندگان رسمی طلا این است که آنها بایستی معادل طلایی که می فروشند سپرده را نزد بانک مرکزی داشته باشند و دارای مجوز رسمی از اتحادیه باشند، افزود: خیلی از این سایت ها هم اکنون به دلیل نداشتن پشتوانه لازم دست به خالی فروشی طلا می زنند، ما نیز بارها اخطارها و هشدارهای لازم مرا به مردم داده ایم که اگر فروشنده ای خارج از عرف و قیمت واقعی مشخص بخواهد کالایی را بفروشد بی تردید آن معامله بعدا برای خریدار مشکل آفرین خواهد شد. نمونه آن خرید گوشی های آیفنی بود که سال گذشته با قیمت ارزان به مردم بدون تحویل گوشی فروخته شد و گرداننده کمپانی فروشنده موبایل پا به فرار گذاشت و دست خریداران از گوشیی ارزانی که قرار بود به آن برسند، خالی ماند.

کشتی آرای ادامه داد: البته رئیس پلیس فتا، رئیس پلیس امنیت اقتصادی و بانک مرکزی به کرار هشدارهای لازم را به مردم داده اند تا در انجام معاملات در فضای مجازی گول نخورند و سرمایه هایشان از بین نرود. از طرفی نیز باید به این موضوع مهم توجه شود که بیشتر طلاهای که در فضای مجازی به صورت فیزیکی معامله می شود واقعی نیستند و اگر کسی می خواهد از سرمایه های خود با خرید طلا منتفع شود بایستی یا طلا را از واحدهای طلا فروشی شناخته شده تهیه کند و یا پول خود را صرف خرید طلا در صندوق های سرمایه گذاری طلا در بانکها که زیر نظر بانک مرکزی هستند نماید تا مشکلی سرمایه اش را تهدید نکند.

فروشندگان آنلاین طلا با وعده‌های جذاب سعی می کنند با دان پاشی مخاطبان را جذب خود کنند و از این طریق منابعی که در دست مردم است را در قبال فروش طلای آنلاین یا آب شده جمع آوری کنند، این در حالی است که اکثر این پلت‌فرم‌ها فاقد مجوزهای لازم از نهادهای ذی‌صلاح مانند بانک مرکزی هستند

فریب وعده های طلافروشان مجازی را نخورید

بنا به این گزارش، با افزایش تبلیغات پلت‌فرم‌های آن‌لاین فروش طلا در سطح شهر و فضای مجازی نگرانی‌ها درباره خالی‌فروشی و کلاهبرداری این پلت‌فرم‌ها نیز افزایش یافته است؛ این پلت‌فرم‌ها با وعده‌های جذاب سعی می کنند با دان پاشی مخاطبان را جذب خود کنند و از این طریق منابعی که در دست مردم است را در قبال فروش طلای آنلاین یا آب شده جمع آوری کنند. این در حالی است که اکثر این پلت‌فرم‌ها فاقد مجوزهای لازم از نهادهای ذی‌صلاح مانند بانک مرکزی هستند و مشخص نیست که دقیقاً چه سازوکاری برای خرید و فروش طلا دارند، چنین امری موجب می‌شود سرمایه‌گذاران در معرض سوءاستفاده و کلاهبرداری قرار گیرند. همچنین، در برخی موارد گزارش شده است که طلاهای خریداری‌شده دارای عیار پایین‌تر از آنچه ادعا شده است، بوده‌اند.

از طرفی بسیاری از این پلت‌فرم‌ها به‌طور مشخص اعلام نمی‌کنند که چه‌زمانی و چگونه طلای خریداری‌شده به‌صورت فیزیکی تحویل داده می‌شود، این موضوع به‌ویژه در مورد طلای آب‌شده که به‌صورت آن‌لاین خریداری می‌شود، بسیار پررنگ است. کاربران بسیاری گزارش داده‌اند که پس از خرید طلا، با مشکلاتی در تحویل فیزیکی آن روبه‌رو شده و در نهایت موفق به دریافت طلای خود نشده‌اند. به همین دلیل است که هشدارهای لازم از سوی پلیس و کارشناسان به مردم داده می شود که فریب چنین معاملاتی نخورند.

هر چند که فروش طلای انلاین از سوی پلتفرم های مورد تایید از وی اتحادیه و نهاد های ناظر در حقیقت با پشتوانه طلا در بانک کارگشایی صورت می گیرد اما با توجه به موج اخیر این نوع فروش انلاین به نظر می رسد در خرید لای آب شده آنلاین دقت بیشتری شود و بیش از هر چیز به اعتبار سایت فروشنده مراجعه شود وگرنه برق طلای جذاب با قیمت ها و سپرده های خرد شمارا گرفتار خواهد کرد!

کد خبر: ۳۲۳٬۸۳۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha