به گزارش بازار، مسلم قبادیان روز یکشنبه در جلسه مدیریت پسماند و تفکیک زباله از مبدأ روستاهای رامسر در فرمانداری این شهرستان افزود: اگر این روند ادامه یابد، یک یا ۲ دهه دیگر مازندران نیز به منطقهای غیرقابل سکونت تبدیل خواهد شد.
نماینده عالی دولت در رامسر با بیان اینکه حجم زبالههای تولیدی در استان از استانداردهای جهانی بالاتر است، افزود: گردشگران نیز این معضل را چندین برابر کردهاند، بهویژه در فصلهای پیک سفر، حجم زبالهها به شدت افزایش مییابد.
قبادیان با اشاره به نبود امکانات کافی برای تبدیل زباله به انرژی و دیگر موادِ قابل بازیافت، گفت: اگر زبالهها به درستی تفکیک نشوند، دفن بهداشتی آنها نیز با مشکل مواجه میشود، ناخالصیهای موجود در زبالهها، سیستم مدیریت پسماند را دچار اختلال میکند.
وی به تأثیر تحریمها اشاره کرد و افزود: تحریمها امکان واردات دانش فنی روزآمد را محدود کرده به همین دلیل ما در این زمینه با عقبماندگیهای زیادی هستیم.
فرماندار شهرستان رامسر تأکید کرد: تنها راه حل پایدار، کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدا است. برای حفظ محیط زیست، باید به سمت این راهکار حرکت کنیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران هم در این نشست از تولید هزار و ۱۰۰ تن زباله روزانه در روستاهای این استان خبر داد و تأکید کرد: کاهش زباله و تفکیک از مبدا، تنها راه مدیریت پسماند در شرایط فعلی است و همه باید برای تعدیل این وضعیت پای کار باشند
حسن اصغریان رستمی افزود: با توجه به وضعیت بحرانی تولید زباله در استان، عقلانیترین اقدام برای حل این معضل، کاهش زباله و تفکیک از مبدا است.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد از این زبالهها تر هستند، افزود: «مدیریت این حجم زباله هزینههای بالایی به همراه دارد، در حالی که اگر زبالهها از مبدا تفکیک شوند، نه تنها هزینهها کاهش مییابد، بلکه میتوان از بخشهای تفکیکشده، درآمد اقتصادی نیز کسب کرد.
اصغریان از طراحی یک اپلیکیشن مدیریت زباله خبر داد و گفت: این اپلیکیشن به دهیاران کمک میکند تا میزان تولید زباله و مشارکت مردم را رصد کنند، یعنی دهیاران میتوانند پیگیری کنند که تفکیک زباله به درستی انجام شود و در صورت کوتاهی پیگیر انجام کار شوند.
این مقام مسوول با بیان اینکه در زمان حاضر ۱۸۰ روستای استان در حال رقابت برای اجرای این طرح هستند و عملکرد آنها به دقت ارزیابی خواهد شد.
اصغریان رستمی بر لزوم آموزش و اطلاعرسانی به ساکنان روستاها و گردشگران تأکید و اضافه کرد: باید از فضای مجازی و محیطی برای تکمیل فرآیند اطلاعرسانی استفاده شود تا همه در جریان تغییرات مدیریت پسماند قرار گیرند.
وی همچنین با اشاره به سرانه تولید زباله در روستاهای رامسر که ۱.۳ کیلوگرم است، این رقم را قابل توجه دانست و گفت: زبالههای تر قابلیت تبدیل به کمپوست را دارند و باید آموزشهای لازم در این زمینه به سرعت در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما