بازار؛ گروه بین الملل: استفاده از باتری های خورشیدی به منظور تولید برق از سال ها پیش در کشورهای توسعه یافته آغاز شده است. پنل های خورشیدی که از سِل های محتوی سیلیکون و برخی نیمه رسانا ها تشکیل شده، تاکنون تغییرات زیادی را تجربه کرده اند. این پنل ها اگرچه در نسل های نخستین خود، بزرگ و کم بازده بودند، اما اکنون شاهد رشد مدل های خانگی آنها در گوشه و کنار جهان هستیم که به سادگی، بخش قابل توجهی از برق منازل مسکونی را تامین می کنند.
با حرکت جهان به سمت انرژی های پاک و تجدید پذیر، میزان کاربرد پنل های خورشیدی نیز روز به روز در حال افزایش است. کاهش تولید کربن ویژگی های این پنل ها هستند که به همین دلیل، دولت ها نیز در بسیاری از کشورها با اعطای وام های بلند مدت کم بهره، شهروندان خود را تشویق به نصب این پنل ها در بام منازل و تولید برق می کنند.
نسل جدید باتری های خورشیدی ژاپنی با عمر ۳۰ ساله!
حتما در بررسی خبرها و آگهی های بازرگانی مربوط به پنل های خورشیدی یا خودروهای برقی به خوبی به این نکته پی برده اید که تمامی شرکت های سازنده سعی در این دارند که مخاطبین خود را نسبت به ضمانت عمر باتری و سل های پنل ها متقاعد سازند. چنین اقدامی ناشی از نیاز بالای پنل های خورشیدی و باتری های آنها به تعمیر و نگهداری است. عمر نسبتا پایین و نیاز به تعمیرات و سرویس مداوم پنل های خورشیدی اساسا بسیاری از مشتریان را نسبت به خرید و نصب آنها دلسرد می کند. به ویژه در کشورهایی چون ایران که قیمت انرژی همچنان بسیار پایین است، این سوال در ذهن مخاطب ایجاد می شود که چه نیازی به تقبل هزینه های تعمیر و نگهداری پنل های خورشیدی و هزینه های بالای آنها وجود دارد؟
اما شرکت کانن (Canon) به تازگی از جدیدترین پنب خورشیدی ساخت ژاپن خبر داده که دیگر، مشکلات پنل های متداول را ندارند. این پنل ها از همان مواد نیمه رسانا تشکیل شده و طراحی و ساخت آن توسط دانشمند مشهور ژاپنی، «تسوتومو میاساکا» انجام شده است. شرکت کانن مدعی شده که نسل جدید پنل های خورشیدی ساخت این شرکت، تا ۳۰ سال نیاز به هیچ گونه سرویسی نداشته و با خروجی بسیار بالاتر از پنل های متداول امروزی، به تولید برق می پردازند؛ موضوعی که بدبینی مشتریان به هزینه بالای تعمیر و نگهداری پنل های خورشیدی را تا حد زیادی کاهش می دهد. همچنین شرکت کانن اعلام کرده که بر خلاف قیمت نسبتا بالای پنل های خورشیدی متداول در بازار، محصول جدید این شرکت با قیمتی بسیار پایین تر از پنل های امروزی به بازار عرضه خواهد شد.
کانن در نسل جدی باتری های خورشیدی خود از ماده ای در بخش حفاظت از سل ها استفاده کرده که از آنها در برابر حرارت و بارش بیش از حد جلوگیری کرده و از این راه، میزان عمر مفید سل ها را به ۲۰ الی ۳۰ سال افزایش خواهد داد. به گفته کانن، این لایه محافظ قطری حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ نانومتر داشته و البته فرمول ساخت آن را افشا نکرده است.
کانن در مسیر تجاری سازی پنل های پرواسکایت
کانن اعلام کرده است که قصد دارد نخستین پنل های پرواسکایت (PSC) خود را در سال جاری میلادی روانه بازار کند. این در حالیست که دولت ژاپن نیز اعلام کرده که برنامه ای گسترده برای کمک به توسعه بازار این پنل ها و جایگزین سازی آنها با پنل های فعلی فعال در این کشور دارد که البته یکی از دلایل توکیو برای این اقدام، افزایش رقابت پذیری محصول جدید کانن با رقبای چینی آن است که این روزها، بازار خوبی برای خود دست و پا کرده اند.
در همین راستا قرار است یک کنسرسیوم ملی متشکل از حدود ۱۵۰ شرکت دولتی و خصوصی برای سرمایه گذاری و تولید پنل های PSC در ژاپن تشکیل شود. دولت نیز قرار است به سهم خود، مبلغ ۴۰۰ میلیون یورو در این بخش سرمایه گذاری کرده و البته این سرمایه گذاری تا سال ۲۰۴۰ نیز ادامه خواهد یافت.
ظرفیت تولیدی پنل های پرواسکایت حدود ۳۸.۳ گیگاوات در سال ۲۰۲۴ اعلام شده که قرار است با ارتقاء و بهبود مدل های اولیه، این ظرفیت به ۸۴.۲ گیگاوات در سال ۲۰۵۰ افزایش یابد. این در حالیست که پنل های خورشیدی فعلی، معمولا تا سقف ۷۰ گیگاوات توان تولید انرژی دارند. دولت ژاپن همچنین اعلام کرده که قصد دارد تمامی پنل های خورشیدی فعلی را به تدریج با پنل های PSC جایگزین نماید.
نظر شما