بازار؛ گروه استان ها: تولید برق به عنوان یک فرآیند پیچیده، چالش های بسیاری همچون هزینه بالا، احداث نیروگاه های تولید برق، تامین انرژی پایدار و... به همراه دارد، همین امر نیز موجب شده امروزه علارغم پیشرفت علم و تکنولوژی، مناطق مختلفی از نعمت برق و شبکه های برق رسانی برخوردار نباشند.
با این حال تولید برق از ضرورت بالایی برخوردار است و باید در تمام جوامع مورد توجه قرار گیرد، از این رو در سنوات اخیر راهکارهای اساسی همچون احداث نیروگاه خورشیدی جهت تولید برق با هزینه ای کمتر و با استفاده از نور خورشید در دستور کار قرار گرفته است. در واقع نیروگاه خورشیدی به عنوان یکی از تاسیسات تولید برق، با استفاده از پنلهای خورشیدی یا ماژولهای خورشیدی که از سلولهای خورشیدی و مواد نیمهرسانا مانند سیلیکون ساخته شدهاند، نور خورشید را جذب و به برق تبدیل میکنند.
بسیاری از مناطق دنیا با توجه به مزایای استفاده از انرژی خورشیدی، همچون استفاده از انرژی پاک و تجدیدپذیر، کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، کاهش انتشار گازهای گلخانهای و آلودگی هوا، کاهش هزینههای انرژی برای مصرفکنندگان و اقتصادیتر شدن تولید برق، از آن به عنوان منبع اصلی انرژی خود استفاده می کنند.
عموم مردم با شنیدن نام نیروگاه خورشیدی به نقاط گرم و کویری فکر می کنند، اما جالب است بدانید که شهرهای مناسب برای احداث نیروگاه خورشیدی لزوما واقع در استان های گرم و کویری نیستند، زیرا استان ایلام نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی و تابش خورشیدی قابل توجه، شرایط ایدهآلی برای تولید انرژی خورشیدی فراهم کرده و دارای نقاط بسیار مناسب برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی است؛ با این حال استفاده از انرژی خورشید و احداث نیروگاه های خورشیدی در استان ایلام به دلیل کمبود سرمایه گذار و مشکلات مدیریتی از رونق چندانی برخوردار نیست.
لزوم احداث نیروگاه خورشیدی در ایلام
منصوره زارعی فر مهندسی انرژی در گفتوگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: انرژی خورشیدی یک منبع پایدار است که تا زمانی که خورشید میتابد، در دسترس می باشد، استفاده از این انرژی منجر به کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی میشود که این امر به کاهش انتشار گازهای گلخانهای و آلودگی هوا و کاهش تأثیرات منفی بر محیطزیست کمک می کند.
وی افزود: نیروگاههای خورشیدی تاثیر مثبت بسزایی در ایجاد شغلهای جدید، بهبود وضعیت اقتصادی، تنوع و انعطافپذیری در استفاده از تکنولوژی، کاهش هزینههای مربوط به تولید و توزیع برق، بر عهده دارند.
زارعی فر با بیان اینکه استان ایلام از ظرفیت های خوبی برای احداث نیروگاه های خورشیدی برخوردار می باشد، گفت: یکی از مناطقی که می تواند از نیروگاه خودرشیدی به خوبی بهره مند شود استان ایلام است، استفاده از انرژی خورشیدی در استان ایلام به وجود شرایط مساعد مانند آب و هوای گرم و شرجی و تابش مستقیم نور خورشید، میتواند به محیط زیست و کاهش انتشار آلاینده ها کمک کند و همچنین می تواند به کاهش مصرف برق و افزایش کیفیت زندگی مردم این استان کمک کند.
مدیرعامل برق استان ایلام: در مجموع ۴۰۰ نیروگاه خورشیدی پشتبامی در مناطق مختلف استان راهاندازی شده و تا پایان سال نیز ۱۲۰ نیروگاه دیگر توسط سازمان بسیج استان احداث خواهد شد که هرکدام سالانه ۹ هزار کیلو وات برق تولید میکنند
وی با اشاره به اینکه استفاده از انرژی خورشیدی در ایلام از رونق چندانی برخوردار نیست، اضافه کرد: نصب و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در مناطق محروم همچون ایلام به عنوان یک راهکار برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی مددجویان، به خصوص زنان سرپرست خانوار و افراد از کار افتاده به ویژه در مناطق عشایری و روستایی، باید مورد توجه قرار گرفته و اقداماتی اساسی به منظور توسعه اقتصادی و اجتماعی، ارتقای کیفیت زندگی مردم و کاهش فقر در استان در دستور کار قرار گیرد.
راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در استان ایلام
ولیالله ناصری مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه تولید برق یک فرآیند پیچیده و چالشبرانگیز است، اظهار داشت: احداث نیروگاههای خورشیدی به عنوان یکی از روشهای تولید برق با استفاده از انرژی پاک و تجدیدپذیر میتواند به کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، کاهش انتشار گازهای گلخانهای، اشتغالزایی، رونق اقتصادی، بهبود معیشت زندگی عشایری و کاهش هزینه ها کمک کند.
وی با بیان اینکه استان ایلام نیز دارای ظرفیتهای خوبی برای احداث نیروگاههای خورشیدی است، افزود: بهره گیری از ظرفیت های استان نیازمند اقدامات و برنامهریزی دقیق، فناوریهای پیشرفته و مدیریت کارآمد است که باید مورد توجه تمام مسئولان مربوطه در دستگاه های اجرایی قرار گیرد.
ناصری گفت: شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام در راستای تحقق وظایف خود و استفاده از ظرفیت های این استان اقداماتی قبیل راهاندازی هفت نیروگاه خورشیدی با مقیاس ۲۱ مگاوات در هفت ساختگاه در نقاط مختلف استان ایلام با اعتبار هر مگاوات ۳۰۰ میلیارد ریال در مساحتی حدود ۳۵ هکتار، دستور کار قرار داده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام تصریح کرد: حدود سه هزار نیروگاه پشتبامی هم برای مناطق مختلف محروم و روستایی استان با محوریت نهادهای حمایتی و سازمان بسیج در نظر گرفته شده که راهاندازی این نیروگاهها در حال اجرا است.
وی گفت: در مجموع ۴۰۰ نیروگاه خورشیدی پشتبامی در مناطق مختلف استان راهاندازی شده و تا پایان سال نیز ۱۲۰ نیروگاه دیگر توسط سازمان بسیج استان احداث خواهد شد که هرکدام سالانه ۹ هزار کیلو وات برق تولید میکنند.
با توجه به پتانسیلهای زیاد استان ایلام، احداث نیروگاههای خورشیدی میتواند یک راهکار مؤثر برای رفع ناترازی انرژی و توسعه انرژیهای پاک باشد، از این رو اخذ برنامههای حمایتی و تشویقی از سوی دولت و نهادهای مختلف جهت جذب سرمایهگذاری و توسعه پروژههای خورشیدی امری ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما