به گزارش بازار، این تصمیم پیش از اجرای برنامههای اتحادیه اروپا برای وضع قوانین جدید تحت قانون خدمات دیجیتال (DSA) به منظور مقابله با اطلاعات نادرست اتخاذ شده است.
طبق گزارش «TheVerge»، این شرکت سال ۲۰۲۲ مجموعهای از تعهدات داوطلبانه اتحادیه اروپا را امضا کرده بود که هدف آن کاهش تأثیر اطلاعات نادرست در فضای آنلاین بود اما اکنون گوگل تصمیم گرفته تمامی تعهدات مرتبط با راستیآزمایی محتواها را کنار بگذارد.
گوگل به راستیآزمایی محتواها در اروپا تن نمیدهد
«کنت واکر»، رئیس بخش امور جهانی گوگل، در نامهای به کمیسیون اروپا تأکید کرده بررسی حقایق برای خدمات گوگل نامناسب و غیرمؤثر است. او اعلام کرد این شرکت پیش از رسمی شدن قوانین جدید، از تمام تعهدات خود برای بررسی محتواها بهمنظور مقابله با اطلاعات نادرست عقبنشینی خواهد کرد.
درحالحاضر، دستورالعمل اتحادیه اروپا برای مقابله با اطلاعات نادرست شرکتها را به همکاری با سازمانهای راستیآزمایی در تمامی کشورهای عضو اتحادیه، شفافیت در تبلیغات سیاسی همچنین تحلیل حسابهای جعلی و دیپفیکها متعهد میکند. البته این تعهدات هنوز الزامآور نیستند.
گوگل تنها شرکت آمریکایی نیست که با قوانین سختگیرانه اتحادیه اروپا مقابله میکند. پلتفرمهایی مانند توییتر (اکنون با نام ایکس) نیز از این تفاهمنامه خارج شدهاند و متا نیز برنامه راستیآزمایی محتواهای خود را در آمریکا متوقف کرده است. هنوز مشخص نیست کدام بخشهای این تعهدات به قوانین رسمی تبدیل خواهند شد. طبق اعلام کمیسیون اروپا، این قانون ممکن است اوایل سال ۲۰۲۵ اجرایی شود.
پیشبینی میشود در آینده چالشهای بیشتری میان گوگل و قانونگذاران اتحادیه اروپا به وجود بیاید، بهویژه باتوجهبه تلاشهای مداوم برای وضع قوانین سختگیرانهتر در زمینه نظارت بر اطلاعات آنلاین. این اختلافات میتواند تأثیر گستردهای بر نحوه عملکرد شرکتهای فناوری بزرگ در بازارهای بینالمللی بگذارد. اکنون باید دید رویکرد گوگل در مواجهه با این قوانین چگونه پیش میرود.
نظر شما