۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۱
توقف نسبی واحدهای مسکن ملی استان تهران| هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به ۲.۸ میلیارد تومان رسید
رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران در پاسخ به بازار:

توقف نسبی واحدهای مسکن ملی استان تهران| هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به ۲.۸ میلیارد تومان رسید

رهبر رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران با تاکید بر اینکه اعضای این انجمن ۲.۵ همت از وزارت راه مطالبه دارند گفت: هزینه تمام شده واحد ۱۰۰ متری مسکن ملی به ۲.۸ میلیارد تومان می رسد.

بازار؛ گروه راه و مسکن: ایرج رهبر در نشست هم اندیشی بررسی مشکلات نهضت ملی مسکن با بیان اینکه انجمن صنفی کارفرمایی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران در سال ۸۰ تاسیس شد و به دنبال آن کانون سراسری انبوه سازان کشور تشکیل شد گفت: با توجه به حجم کاری که استان تهران و سابقه ای که انجمن صنفی انبوه سازان در مسکن مهر ، اقدام ملی و نهضت ملی مسکن دارد سعی شد تا همواره در این پروژه ها و پروژه های حمایتی پیشرو باشد.

او ادامه داد: اعضای انجمن انبوه سازان استان تهران به استان های همجوار که ظرفیت بالایی برای ساخت و ساز دارند قراردادهایی را به امضاء رساندند. انبوه سازان برای اینکه شبهه بساز بفروشی از ذهن مردم خارج شود پیشنهادی از سوی عبدلعلی زاده وزیر وقت مسکن و شهرسازی مبنی بر ایجاد و تشکیل انجمن صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان را دریافت کردند. انجمن صنفی مسکن و ساختمان نیز نه به عنوان پیمانکار بلکه به عنوان یک توسعه گر فعالیت خود را ادامه داده و گسترش داده است.

رهبر با بیان اینکه بسیاری از اعضای انجمن در مناطق ۲۲ گانه تهران به خصوص مناطقی که ارزش زمین قیمت بالایی دارد و اقشار متوسط به بالا حضور دارند ساخت مسکن انجام می دهند ادامه داد: در زمان حضور مهندس اسلامی وزیر اسبق راه و شهرسازی، قرارداد اجرای ۲۰ هزار واحد مسکونی در قالب جهش تولید مسکن با وزارت راه و شهرسازی به امضا رسید که با ارزیابی انبوه‌سازان واجد شرایط مالی و فنی، ۱۱ هزار و ۳۰۰ واحد آنها در قالب نهضت ملی مسکن توسعه یافت و در دست ساخت است.

رهبر خاطرنشان‌ کرد: در ابتدا با مشکل واگذاری زمین در قالب ۹۹ ساله به دلیل وجود معارضان مواجه شدیم که اکنون برطرف شده است، اما اکنون مشکل اصلی عدم همراهی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات است. بنابراین اگر این وضعیت تداوم داشته باشد، موفق به تکمیل پروژه ها نخواهیم شد و این مساله را به وزارت راه و شهرسازی نیز اطلاع داده‌ایم.

رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه به دلیل عدم توانایی مالی کافی متقاضیان نهضت ملی مسکن، آن مبلغی که باید مستمرا در اختیار سازندگان قرار بگیرد قرار نمی‌گیرد و بر این اساس کارها به کُندی پیش می رود تاکید کرد: در زمان مهندس اسلامی وزیر اسبق راه و شهرسازی، استفاده از توان مالی انبوه‌سازان برای پیشبرد پروژه‌ها پیشنهاد شد، به‌طوری که بتوانند به همان نسبت از پروژه‌ها سهم بگیرند. هر چند ابتدا با این پیشنهاد موافقت شد، اما در چند سال اخیر عملیاتی نشده است.

تسهیلات بانکی که در ابتدا در اختیار متقاضیان نهضت ملی مسکن قرار می‌گرفت ۱۵۰ میلیون تومان بود سپس به ۳۵۰ میلیون و بعد از آن به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. در آن زمان حدس می‌زدیم که متقاضیان حداکثر بتوانند تا ۲۵۰ میلیون تومان آورده نقدی بیاورند که به معنای ساخت واحد ۱۰۰ متری با ۸۰۰ میلیون تومان بود

رهبر در ادامه گفت: تسهیلات بانکی که در ابتدا در اختیار متقاضیان نهضت ملی مسکن قرار می‌گرفت ۱۵۰ میلیون تومان بود سپس به ۳۵۰ میلیون و بعد از آن به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. در آن زمان حدس می‌زدیم که متقاضیان حداکثر بتوانند تا ۲۵۰ میلیون تومان آورده نقدی بیاورند که به معنای ساخت واحد ۱۰۰ متری با ۸۰۰ میلیون تومان بود.

اما پروژه‌ها با تورم مواجه شده که دست‌کم ۱.۵ میلیارد تومان تمام می‌شود. در اینجا پیشنهاد دادیم که ۷۰۰ میلیون تومان دیگر را انبوه ساز تزریق کرده و در پروژه مشارکت داشته باشد و به اندازه سرمایه‌اش در پروژه سهم بگیرد

او افزود: امروز اما پروژه‌ها با تورم مواجه شده که دست‌کم ۱.۵ میلیارد تومان تمام می‌شود. در اینجا پیشنهاد دادیم که ۷۰۰ میلیون تومان دیگر را انبوه ساز تزریق کرده و در پروژه مشارکت داشته باشد و به اندازه سرمایه‌اش در پروژه سهم بگیرد. هر چند این اقدام نیز چندان قانونی نیست.

وی افزود: بانک‌ها موظفند ۲۰ درصد تسهیلات خود را برای طرح‌های مسکن ارائه کنند، این در حالی است که ۱۶ بانک اصلا به وظایف خود عمل نکردند.

رئیس انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران با انتقاد از بانک ملی که به کمتر از یک درصد تعهدات خود در استان تهران در پرداخت تسهیلات مسکن ملی عمل کرده است گفت: اکنون پروژه ها صرفا با آورده نقدی مردم به پیش رفته است که به طور میانگین ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. وقتی متقاضیان این میزان پیشرفت فیزیکی را می‌بینند، نسبت به ادامه پروژه دلسرد شده و دیگر مشارکت نمی‌کنند.

رهبر تصریح کرد: ‌با وجود فشارهای مضاعف مجلس شورای اسلامی و وزارت راه و شهرسازی، اما تاکنون بانک به تعهد خود عمل نکرده است.

وی با اشاره به طلب ۲.۵ همتی انبوه‌سازان استان تهران در این پروژه‌ها از وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد:‌ انبوه سازان از محل آورده خود هزینه کردند تا پروژه نخوابد، این در حالی است که چشم‌انداز روشنی برای آن متصور نیستیم.

انتظار می رود از سایر ظرفیت‌ها همچون صندوق ملی زمین و مسکن برای تداوم تکمیل پروژه‌ها استفاده شود، اما در غیر این صورت و عدم همراهی بانک، به دلیل بلاتکلیفی این پروژه به تعطیلی کشیده خواهد شد

رئیس انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران تصریح‌کرد:‌ انتظار می رود از سایر ظرفیت‌ها همچون صندوق ملی زمین و مسکن برای تداوم تکمیل پروژه‌ها استفاده شود، اما در غیر این صورت و عدم همراهی بانک، به دلیل بلاتکلیفی این پروژه به تعطیلی کشیده خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری بازار که پرسید آیا اصلاح قانون پیش فروش مسکن می تواند کمکی به رونق ساخت و ساز بدهد؟ گفت: اجرای پیش فروش‌ها می‌تواند گزینه‌ای برای نجات پروژه‌های مسکن و خروج مسکن از رکود و ساخت و ساز بهتر باشد.

کد خبر: ۳۲۰٬۶۳۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha