رفع موانع تجارت مرزی و فصل جدید در بازارچه‌های خرده‌فروشی سیستان و بلوچستان آغاز شد
رئیس سازمان توسعه تجارت

رفع موانع تجارت مرزی و فصل جدید در بازارچه‌های خرده‌فروشی سیستان و بلوچستان آغاز شد

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: آیین‌نامه ساماندهی تجارت مرزی شامل رویه‌های کولبری و ملوانی در هیئت دولت تصویب شده و به زودی ابلاغ خواهد شد.

به گزارش بازار، محمدعلی دهقان دهنوی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از بازارچه مرزی پیشین و در جلسه شورای اداری شهرستان راسک از اقدامات انجام‌شده برای تسهیل تجارت مرزی خبر داد و افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی این بود که افراد به‌ صورت مستقل برای سهمیه ۴۰۰ دلاری خود اقدام به پر کردن اظهارنامه و ثبت آماری کنند، این فرآیند اکنون به غرفه‌داران سپرده شده تا به نمایندگی از تمامی افراد، این امور را انجام دهند.

وی بیان کرد: همچنین، میزان صادرات دیگر بر اساس کالای ورودی به بازارچه محاسبه نمی‌شود، بلکه بر اساس میزان کالای فروش‌رفته خواهد بود این اقدام از ایجاد تعهدات ارزی اضافی جلوگیری می‌کند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: در حوزه واردات و صادرات، فرآیندها تجمیع شده و به‌ جای ثبت جداگانه هر تراکنش، معادل ارزش ارزی در پایان هر ماه محاسبه خواهد شد این امر نیز نگرانی‌ها را درباره ارزش‌گذاری و رفع تعهدات ارزی کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه آیین‌نامه ساماندهی تجارت مرزی شامل رویه‌های کولبری و ملوانی در هیئت دولت تصویب شده و به زودی ابلاغ خواهد شد، اظهار کرد: این آیین‌نامه ظرفیت‌های جدیدی برای رفع تعهدات ارزی و سرمایه‌گذاری در مناطق مرزی ایجاد می‌کند. درآمدهای حاصل از این رویه‌ها نیز باید به اشتغالزایی در این مناطق اختصاص یابد.

لزوم تعریف سامانه مستقل برای بازارچه‌های خرده فروشی

دهقان دهنوی به لزوم تسهیل فرآیندهای گمرکی و بهداشتی اشاره کرد و پیشنهاد داد که گمرک برای بازارچه‌های خرده‌فروشی سامانه‌ای جداگانه ایجاد کند.

وی تأکید کرد: اگر فرآیندهای ساده‌تری مشابه آنچه در گمرک پاکستان اجرا می‌شود، در اینجا نیز ایجاد شود، می‌توان تجارت مرزی را توسعه داد. ارزش‌گذاری دقیق کالاها نیز از مسائل مهمی است که باید با دقت بیشتری انجام شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه با رفع موانع موجود و بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه، شاهد شکوفایی اقتصادی مناطق مرزی باشیم، گفت: ثبت آماری سهمیه‌های ارزی به غرفه‌داران واگذار شده و صادرات بر اساس کالای فروش‌رفته محاسبه می‌شود، همچنین آیین‌نامه ساماندهی تجارت مرزی شامل رویه‌های کولبری و ملوانی تصویب شده و درآمدهای آن به اشتغالزایی در مناطق مرزی اختصاص خواهد یافت.

وی بر ضرورت ساده‌سازی رویه‌های گمرکی و ارزش‌گذاری دقیق‌تر کالاها تأکید کرد و این اقدامات را زمینه‌ساز شکوفایی اقتصادی مناطق مرزی دانست.

کد خبر: ۳۲۰٬۲۶۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha