هنگامه خاندوزی؛ بازار: یک پسر خوش فکر در رشته باغبانی با حمایت پدر در یک مزرعه خارج از شهر گنبد کاووس گلخانهای از میوههای استوایی ایجاد کرده و نایابترین میوهها را با بهترین کیفیت در آن کشت میکند.
اینایده جالب سبب شده که این گلخانه هفتهای بیش از هزاران نفر توریست از مناطق مختلف کشور و حتی کشورهای دیگر همچون عمان و ازبکستان را جذب کند.
در گلستانایدههای ناب و خلاقیتهای بسیاری در حوزه گردشگری و کشاورزی وجود دارد اما متأسفانه عدم حمایت مسئولان سبب میشود که گاهی اینایدهها با شکست مواجه شوند.
امروز اگر «سعید کیانزاده» توانسته در حوزه کشت میوههای گلخانهای و جذب گردشگر موفقیتی کسب کند به دلیل وجود حمایت پدر است.
پدر این جوان خلاق در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: برای ساخت این گلخانه بسیار تلاشهای کردم حتی ساخت تمام سازههای گلخانه را به همراه پسرم انجام دادم.
سختگیری در اعطای مجوز و عدم همکاری جهاد کشاورزی
مهدی کیانزاده ادامه میدهد: جاده این گلخانه نیازمند ترمیم و بازسازی بود، با توجه به اینکه جزء جادههای بین مزارع است به جهاد مراجعه کردیم که جاده دسترسی را بازسازی کنند اما به ما گفتند که بودجه لازم را نداریم برای همین با هزینه شخصی در حال بازسازی جاده هستم تا شرایط ورود گردشگر به این مجموعه تسهیل شود.
مزرعه گردشگری «راشین» مورد توجه و استقبال خوب گردشگران قرار گرفته اما این مجموعه از حداقل امکانات گردشگری از جمله اسکان بهرهای نبرده است و نیازمند حمایت مسئولان در تسریع و تسهیل در روند اعطای مجوز و همچنین پرداخت تسهیلات است.
سعید کیانزاده صاحبایده ایجاد گلخانه میوههای استوایی که دانشجوی سال دوم علوم کشاورزی دانشگاه منابع طبیعی گرگان بوده در خصوص چالشهایی که در این حوزه با آن مواجه است در گفت و گو با خبرنگار بازار میگوید:امیدواریم که با حل مشکلاتی که وجود دارد بتوانیم این مجموعه را گسترش دهیم.
تولید میوههای کم یاب استوایی
او با اشاره به اینکه کمبود زیرساختهای بنایی در این مجموعه بسیار احساس میشود، خاطرنشان کرد: با تلاشی که داشتیم میوههای کم یاب کشورهای استوایی نظیر پاپایا، موز، اناناس، انبه، دراگون، فروت و غیره را با بهترین کیفیت در گنبد کاووس تولید کردیم که با اقبال خوبی همراه بود.
این جوان با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی تمام تولیدکنندگان گرفتن استعلام ۱۴گانه است که موجب عقب نشینی بسیاری از افراد میشود، میگوید:امیدواریم با همراهی مسئولان بتوانیم مجوز افامتگاه را به منظور اسکان توریستها فراهم کنیم.
وی تأکید کرد: هیچ حمایتی از هیچ ارگانی نداشتیم و تنها چهار سال پیش یک میلیارد تومان تسهیلات برای تأسیس گلخانه دریافت کردیم.
بی توجهی میراث فرهنگی
این جوان خلاق با اشاره به اینکه برای توسعه طرحهای گردشگری به اداره کل میراث فرهنگی مراجعه کردیم، گفت: متأسفانه استقبالی از طرحهای ما نشد اما برای رونق گردشگری و جذب بیشتر گردشگر، نیازمند تسهیلات و حمایت بخش دولتی هستیم تا بتوانیم این پروژه را توسعه دهیم.
او با تأکید بر عدم حمایت طرح گردشگری کشاورزی در این مزرعه گفت: متأسفانه برخی مواقع شاهدیم اعتبارات بسیارزیادی در حوزه گردشگری استان برای طرحهایی که کوچکترین جذابیتی ندارند، هزینه میشود اما برای حمایت از طرحهایی که در جذب گردشگر موفق بودند، لنگ میزنیم که باعث شده بانیان این طرحها برای اخذ مجوز در پروسههای اداری انگیزه و روحیه خود را از دست دهند.
استقبال از تأسیس گلخانه در گلستان
محمود بزی مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی گلستان هم در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: توسعه گلخانه و مزرعههای گردشگری در کنار حفظ منابع آب و خاک که سرمایه اصلی ما است به توسعه اقتصادی منطقه نیز کمک میکند.
او با بیان اینکه مزارع گردشگری محدودی در استان داریم، افزود: با هماهنگیهای میراث فرهنگی و حمایت استاندار به دنبال این هستیم تا در گلستان شرایطی برای ایجاد مزارع گردشگری که با دو رویکرد کشاورزی و گردشگری فعال هستند، فراهم کنیم.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی گلستان در ادامه توسعه گلخانهها را نیز از دیگر برنامههای حوزه کشاورزی استان عنوان کرد و گفت: گلخانهها با فضای کم میزان اشتغال زیادی را به همراه دارند و در حداقل واحد سطح بیشترین تولید را میتوانند داشته باشند.
بزی میگوید: تأسیس گلخانه در استان با اقبال خوبی مواجه شده و طرحهای موفقی را نیز شاهد بودیم، بسیاری از محصولات سبزی و صیفی که در بازار ارائه میشود از محل این گلخانه هاست.
او میافزاید: با توجه به اینکه گلخانهها جزء طرحهای تبصره چهار حفظ کاربری و از اولویتهای جهاد کشاورزی است، هیچ محدودیتی برای صدور مجوز در این بخش وجود ندارد.
به گزارش بازار، گلستان علاوه بر اینکه قطب کشاورزی است رویکرد گردشگری و تفریحی هم دارد و اگر طرحها با حفظ منابع به سمت گردشگری هدایت و موانع پیش روی این حوزه برداشته شود، قطعاً فعالان این حوزه با خاطری آسوده فعالیت خود را ادامه میدهند.
اگر چه مسئولان همیشه تلاش دارند که حمایتگر باشند اما اخذ مجوزها اولین سنگ پیش پای طرحها وایده هاست. مسئولان معتقدند برای هر کاری باید روند قانونی آن طی شود اما سال هاست که طرحهای مختلف در این روند قانونی گیر افتادهاند.
نظر شما