به گزارش خبرنگار بازار، نشست بررسی مشکلات کارخانه سیمان بیارجمند ظهر شنبه با حضور معاون اول قوه قضاییه در سالن جلسات قوه قضائیه در تهران برگزار شد در این نشست رئیس کل دادگستری استان سمنان، مسئولان شستا و سیمان بیارجمند و جمعی از مسئولان استان سمنان حضور داشتند.
حجت الاسلام حمزه خلیلی معاون اول قوه قضائیه در این نشست ضمن بیان اینکه اولویت دستگاه قضایی احیای کارخانه ها و راه اندازی کارگاه ها است، گفت: اگر مواردی وجود دارد که شاهد بروز سوء استفاده ها و یا ترک فعل هایی باشیم با آن رخورد خواهیم کرد اما در همین حالت نیز نگاه ما به تداوم تولید و احیا گری خواهد بود.
خلیلی با بیان اینکه این نشست در ادامه سفر رئیس قوه قضائیه به استان سمنان طی پائیز امسال است بیان کرد: همانطور که در سمنان نیز بیان شد، نشست های مرتبط با رفع مشکلات کارخانه سیمان بیارجمند ادامه خواهد داشت تا بتوانیم مشکل این کارخانه را حل کنیم.
وی با بیان اینکه پروندههای مشکلدارتر، سنگینتر از کارخانه سیمان بیارجمند نیز حل شده است، تاکید کرد: همکاری جمعی نیاز اصلی این کارخانه است.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکهمجموعه سیمان بیارجمند از پول مردم منطقه برآمده و حالا نارضایتی هایی از سوی مردم وجود دارد، گفت: برخی از بخشهای حاکمیتی برای ارائه تسهیلات ورود پیدا کردند و آن تسهیلات در حال حاضر وصول نشد در یک مقطعی رئیس جمهور ورود و در نهایت یک متولی به نام شستا را تعیین و اعلام کردند که شستا از صفر تا صد این ماجرا را با توجه به حمایتهایی که حاکمیت از شستا میکند، بپذیرند.
خلیلی با بیان اینکه شستا بخش خصوصی نیست بلکه یک بخش حاکمیتی و دولتی است، گفت: اگر در به وجود آمدن وضعیت کنونی کارخانه جرم و تخلفی اتفاق افتاده یا قصور و تقصیری بوده باید این موارد را بررسی شود.
وی با بیان اینکه هر کجا که صرفا موضوع را از جنبه قضایی بررسی کردهایم، به سرانجام نرسیدهایم و اقدام موثری هم صورت نگرفته است، گفت: در رسیدگی به مشکلات و پرونده واحدهای تولیدی ابتدا نظر و تمرکز ما باید بر روی احیا، ایجاد و به کار انداختن و توسعه واحدهای تولید و کارخانه ها باشد. در مواردی که سوءاستفاده وجود دارد، باید برخورد صورت گیرد، اما تولید باید حفظ شود. نباید تولید را از جریان خود خارج کنیم برای اینکه میخواهیم رسیدگی قضایی انجام دهیم.
معاون اول قوه قضائیه بیان کرد: ادامه داد: تلقی دیگر این است که آنچه اتفاق افتاده، اگر سوء جریانی وجود داشته، باید رسیدگی شود، اما جریان تولید نباید متوقف شود. اولویت این است که ما به سرانجام رساندن کارخانه و حقوق سهامداران فکر کنیم. ما آمدهایم که مشکلات و گرههایی ناخواسته این کارخانه را رفع کنیم. آنچه که در مورد کارخانه سیمان بیارجمند اهمیت دارد، حضور شستا است. یعنی ما با بخش خصوصی مواجه نیستیم با دولت و حاکمیتی مواجه هستیم که دغدغه آن این است که به مردم خدمت کند.
خلیلی گفت: با پیشرفت کار ۳۵ درصدی کارخانه بخش خصوصی قطعاً نمیپذیرفت که اقداماتی برای آن انجام دهد و باید شستا به مشکلات ورود کرده است. باید در این زمینه کار کارشناسی انجام شود. پس از انجام کار کارشناسی شستا در بازه زمانی مشخص کارخانه را به سرانجام برساند.
مرتضوی قائم مقام معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نیز در این نشست گفت: شستا باید طرح داشته باشد اینکه جلسات متعدد برگزار کنیم و خروجی نداشته باشد و هیچ تعهد و تضمینی ندهد تا چند سال دیگر نیز به نتیجه نمیرسیم و شستا باید طرح خود را با تضمین و تعهد ارائه دهد. نکته دوم تعیین تکلیف بدهیها است و شستا باید تضمین کافی را نزد بانک بگذارد. نکته سوم نیز تقسیم وظایف است و همگی باید کمک کنیم تا این مشکل رفع شود.
نظر شما