۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰
سامانه «سدف» عذاب دامداران و تولید کنندگان| تهیه سوخت قاچاق از سر ناچاری
بازار گزارش می دهد؛

سامانه «سدف» عذاب دامداران و تولید کنندگان| تهیه سوخت قاچاق از سر ناچاری

گرگان- برخی فعالان حوزه کشاورزی و دامداران می گویند برای ثبت نام در سامانه سدف (سامانه درخواست فراورده های نفتی) با چالش هایی مواجه هستند.

بازار: هنگامه خاندوزی؛ اگر چه برروی کاغذ و طبق بروکراسی های شرکت فرآورده های نفتی هیچ مشکلی برای تخصیص سوخت به بخش صنعت، کشاورزی و دامداری وجود ندارد اما بخش تولید معتقد است سامانه «سدف» با موانع سخت گیرانه عملا کاری کرده که نتوانیم به صورت قانونی سوخت مورد نیاز خود را تامین کنیم. تولید کنندگان سوخت را با قیمت لیتری ۷ الی ۸ هزار تومان از بازار آزاد و آن هم به صورت قاچاق خریداری می کنند. خرید سوخت به قیمت آزاد جرم بوده و در صورتی که این جرم مشهود شود تولید کننده مجبور به پرداخت جرایم سنگین است.

اینها صحبت های یک تولید کننده گلستانی است که از فرط فشاری که بر او وارد شده برای بیان مشکلاتش از پشت تلفن در گفت و گو با خبرنگار بازار داد می زد، تولید کننده ای که تا دیروز اگر با او برای بیان مشکلاتش تماس می گرفتیم می گفت از بس حرف زدم و داد من به جایی نرسیده ترجیح می دهم چیزی نگویم.

اما کمبود سوخت در فصل زمستان و در این شرایط بحران به قدری به او فشار آورده که نمی تواند جلوی خودش را بگیرد تا صدایش بلند نشود.

چالش های سامانه سدف

محسن عابدینی دامدار صنعتی گلستان در گفت و گو با خبرنگار بازار در خصوص تخصیص سهمیه سوخت به دامداران گفت: به کلام الله مجید و به خاک پدرم تنها برای سه دستگاه تراکتوری که در دامداری دارم سوخت گازوئیل می گیرم.

این دامدار صنعتی افزود: سوخت تنها براساس سهمیه تراکتور داده می شود و برای گرمایش دامداری، ضدعفونی و حمل و نقل هیچ سوختی به ما داده نمی شود.

وی با بیان اینکه در بازرسی ها، تعداد دام و میزان مورد نیاز سوخت برای دامداری مشهود است، افزود: سامانه «سدف» که متقاضیان سوخت باید در آن ثبت نام کنند بقدری سختگیرانه است که تمام دامدارها و مرغداران حداقل یکبار به لحاظ اداری و سیستماتیک با مشکل مواجه می شوند و عملا نمی توانند در این سامانه ثبت نام کنند.

وی گفت: از ما می خواهند آن کسی را که سوخت آزاد می فروشد معرفی کنیم اما با این کار تنها منبع تامین سوخت خود را از خواهیم داد.

به دلیل کمبود بارندگی، بسیاری از مزارع گندم سبز نشده یا اگر سبز شده، عملکرد رشد محصول مطلوب نبوده

عدم تخصیص سوخت، کشاورزی را با بحران مواجه کرده است

اما کمبود سوخت فقط مربوط به دامداران نیست، متاسفانه بخش کشاورزی نیز از این وضعیت و نابه سامانی در اوضاع سوخت و قطعی های مکرر برق و ناترازی انرژی شکوه زیادی دارد.

سامانه «سدف» عذاب دامداران و تولید کنندگان| تهیه سوخت قاچاق از سر ناچاری

دبیر خانه کشاورز گلستان با اشاره به کمبود بارندگی و توقف رشد گندم اظهار کرد: متأسفانه به دلیل کمبود بارندگی، بسیاری از مزارع گندم سبز نشده یا اگر سبز شده، عملکرد رشد محصول مطلوب نبوده است.

علیقلی ایمانی می گوید: برای حل این مساله، شخص استاندار باید ورود و در تعامل با دولت، این معضل را به عنوان بحران اقتصادی مطرح کند. اگر دولت تخصیص به‌اندازه و به‌موقع گازوئیل را برای صنعت کشاورزی انجام دهد، هزینه آن لیتری ۳۰۰ تومان است اما به دلیل مدیریت نکردن موضوع، متأسفانه کشاورزان مجبور هستند برای تولید، گازوئیل را لیتری هشت هزار تومان از بازار قاچاق تهیه کنند.

در حوزه صنعت و همچنین زنجیره طیور نیز تا حدودی مشکل کمبود سوخت و مشکلات برای دسترسی به سامانه سدف وجود دارد که امیدواریم در این شرایط بحران و ناترازی مسئولان به دنبال همواره کردن مسیر تخصیص سوخت به تولید کنندگان باشند.

میزان سوختی که توسط شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در اختیار صنایع قرار می گیرد گاه برای مصرف چند ساعت یک صنعت کفایت می کند

تخصیص 500 لیتر گازوئیل برای یک مرغداری ۳۰ هزار تایی

شهاب خنجری، فعال صنعت طیور می گوید: در شرایط فعلی صنایع با چالش کمبود انرژی مواجه هستند، درست است گاز واحدهای تولیدی که موجود زنده تولید می کنند قطع نشده است اما آیا این موجود زنده نیاز به خوراک ندارد؟ آیا نباید به کشتارگاه برود؟

وی افزود: سوخت جایگزین را به صورت آزاد خریداری می کنیم و میزان سوختی که توسط شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در اختیار صنایع قرار می گیرد گاه برای مصرف چند ساعت یک صنعت کفایت می کند.

خنجری گفت: برای یکی از فارم های مرغداری خودم درخواست گازوییل داده ام و برای یک مرغداری ۳۰ هزار تایی ۵۰۰ لیتر گازوییل در نظر گرفته اند که عملا مصرف چند ساعت این فارم است و گویا برای مابقی نیاز خود هیزم بسوزانیم.

سوخت جایگزین براساس ظرفیت و نیاز واحد در نظر گرفته می شود

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان هم در گفتگو با بازار می گوید: با اشاره به اینکه سوخت جایگزین براساس ظرفیت و نیاز دستگاه های مختلف که کارشناسی آن انجام شده تخصیص داده می شود، یادآور شد: با توجه به استانداردها، سهمیه های سوخت تعیین شده و شرکت نفت نیز سوابق و شناسنامه های مورد نیاز دستگاه را از گذشته در اختیار دارد و براساس آن و موجودی سوختی که دارد، تخصیص انجام می شود.

درویشعلی حسن زاده در خصوص خسارت به واحدهای تولیدی براساس ناترازی انرژی گفت: در ماده ۲۵ قانون بهبود کسب و کار اشاره شده که اگر در شرایط عادی خدمات واحدهای تولید قطع شود شرکت های ارائه دهنده خدمات باید اقداماتی داشته باشند.

دامداران صنعتی و سنتی که به دنبال سهمیه سوخت هستند می توانند با داشتن پروانه بهره برداری کشاورزی و شناسه یکتا با مراجعه به سامانه «سدف» تقاضای خود را ثبت کنند

حسن زاده بیان کرد: برای خسارت های ناشی از قطعی ها شرکت ها می توانند ورود پیدا کنند و همچنین نامه ای از سوی استاندار به وزارت نیرو و صمت ارسال شده تا در خصوص این خسارت ها مساعدت شود.

معاون بازرگانی شرکت فراورده های نفتی گلستان نیز در این خصوص گفت: شرکت پخش فرآورده های نفتی در راستای رسالت تامین سوخت بخش های مختلف هیچ گونه محدودیت و مشکلی برای تامین فرآورده در سطح استان ندارد.

محمد توکل زاده افزود: در بخش دامداری ها هماهنگی لازم با این صنف و مسئولان جهاد انجام شده و براساس تعداد دام سوخت تعلق می گیرد.

سامانه «سدف» عذاب دامداران و تولید کنندگان| تهیه سوخت قاچاق از سر ناچاری

وی ادامه داد: دامداران صنعتی و سنتی که به دنبال سهمیه سوخت هستند می توانند با داشتن پروانه بهره برداری کشاورزی و شناسه یکتا با مراجعه به سامانه «سدف» تقاضای خود را ثبت کنند.

توکل زاده گفت: علاوه بر آن برای بخش های مختلف دامداری از جمله گرمایش دام، شعله افکن و ادوات نیز می توانند تقاضای مجزا دهند.

تخصیص سهمیه سوخت کشاورزان براساس پهنه بندی و ادوات فعال

وی گفت: پس از تایید سازمان متولی و پس از انجام بازرسی ها، سوخت براساس جدول ابلاغی به شرکت فرآورده های نفتی تخصیص داده می شود.

توکل زاده با اشاره به اینکه هیچ گونه محدودیتی در خصوص تامین فرآورده نداریم، یادآور شد: از زمانی که سامانه سدف راه اندازی شده برای تخصیص سوخت واحدها مشکلی وجود نداشته است و کسانی که از قبل سوخت دریافت می کردند، می توانند با همان روال گذشته و کلمه کاربری اقدام به درخواست سوخت کنند.

وی در خصوص سهمیه سوخت کشاورزان یادآور شد: با توجه به اینکه ساختار کشوری براساس پهنه بندی تعیین شده اکنون براساس پهنه بندی و ادوات فعال در هر استان که توسط کارشناسان وزارت جهاد تعیین شده، سهمیه به استان ها ابلاغ می شود.

فروش سوخت 300 تومانی با قیمت 8 هزار تومان

دولت برای اینکه سوخت یارانه ای، قاچاق نشود شرایط تخصیص را به گونه ای سختگیرانه در نظر گرفته که در آخر بخش تولید مجبور به خرید سوخت قاچاق می شود.

واقعا چرا با همه این سختگیری ها سوخت قاچاق در کشور وجود دارد؟! چه کسی یا کسانی دسترسی به این دارند که سوخت را با قیمت یارانه ای لیتری ۳۰۰ تهیه کنند و با قیمت ۵ هزار تومان تا ماه های گذشته و با بروز قطعی برق و کمبود انرژی با قیمت ۸ هزار تومان به تولیدکنندگان بفروشند؟

کد خبر: ۳۱۹٬۴۸۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha