به گزارش خبرنگار بازار، سید معین جعفری روز شنبه در جمع خبرنگاران در محل شرکت سرب و روی ایران، به چالشهای فراوان صنعت سرب و روی اشاره کرد و گفت: مزید بر مشکلات و چالشها، در تامین مواد اولیه کافی برای تولید با ظرفیت واقعی، عدم امکان خرید ماده معدنی با قیمت عادلانه، مشکلات واردات ماده معدنی موردنیاز از قبل صادرات، خام بودن شمش روی از نگاه مسئولین و عوارض مترتب بر آن، تعریف استانداردهای غیر واقعی مصارف انرژی، چالش برق هم مضاعف است.
وی ابراز کرد: تاثیر ناترازی برق به شکل خاموشیهای توافقی اجباری و تعدیلها در طول سال، معادل ۳.۵ تا چهار ماه تعطیلی در سال بوده و عملا هر واحد در طول سال ۸ تا ۸.۵ ماه فعالیت مفید و موثر دارد.
دبیر انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران گفت: این موضوع به معنای هزینه مازاد بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان، جهت پرداخت دستمزد در زمان خاموشی و تعدیل های برق در این صنعت است، این امر علاوه بر افزایش هزینه های تولید، توان رقابتی را در بازارهای جهانی و صادرات کاهش داده و به تورم داخلی دامن زده است.
جعفری، به افزایش بهای برق از ۶۰ تا ۶۰۰ درصد برای سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و بیان داشت: این افزایش علاوه بر تاثیر مستقیم در هزینه های تولید، به شکل غیرمستقیم هم افزایش قیمت تمام شده مواد کمکی مورد نیاز صنعت سرب و روی را در پی داشته است.
وی گفت: در هر حال انجمن تمام تلاشهای خود را درحمایت از اشتغال، تولید واحدها و رونق فضای کسب و کار در جهت انجام مسئولیت اجتماعی به عمل میآورد.
دبیر انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران تاکید کرد: هر نوع خدشهای در تولید و افزایش قیمتهای تمام شده موجب خدشه در انجام مسئولیت اجتماعی اصلی فعالان بخش خصوصی در صنعت و سرب و روی کشور است و در همین راستا انتظار میرود در جاده یک طرفه وزارت نیرو با بخش خصوصی تجدید نظر شده و در تعاریف و هرگونه نسخه جهت فضای کسب و کار در تعامل با بخش خصوصی با نگاه واقع بینانه تصمیمگیری شود.
جعفری ادامه داد: همچنین میتوان برای مشارکت بخش خصوصی در تامین انرژی با فراهم نمودن مشوق های کارآمد، واقعی و قابل اجرا جهت احداث نیروگاههای اشتراکی توسط انجمن ها و تشکلها عمل کرد : نظام بانکی با ارائه تسهیلات بلند مدت، زمینه را برای گذر از گلوگاه تولید و توسعه فراهم نماید.
وی گفت: رسالت ذاتی انجمن صنایع و معادن سرب روی ایران در حمایت از کسب و کار واحدهای تولید کننده شمش سرب و روی است و در این راستا پیگیریهای متعددی در خصوص مشکلات برقی با سازمانهای مسئول انجام شده و منتج به نتیجه ملموسی نشده است.
نظر شما