۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۲
جبران کمبود نهاده های دامی با توسعه ذرت علوفه ای| کشاورزان ایلامی دست به کشت شدند
بازار گزارش می دهد؛

جبران کمبود نهاده های دامی با توسعه ذرت علوفه ای| کشاورزان ایلامی دست به کشت شدند

ایلام- توسعه کشت ذرت علوفه ای یکی از راه های اصلی مقابله با کمبود نهاده های دامی است، در همین راستا کشاورزان استان ایلام امسال بیشتر از سال گذشته به کشت این محصول اقدام کرده اند.

بازار؛ گروه استان ها: در دنیای امروز، کمبود نهاده‌های دامی یکی از مشکلات بزرگ صنعت دامپروری است که نه تنها به کاهش تولید و افزایش هزینه‌های دامداری منجر شده، بلکه تاثیرات منفی بسیاری بر اقتصاد کشاورزان دارد.

شایان ذکر است کشت ذرت علوفه ای به عنوان یکی از راهکارهای موثر به شمار می رود که در حال حاضر برای مقابله با این مشکل، کاهش چالش های موجود و همچنین تامین خوراک دام، مورد توجه قرار می گیرد.

به گفته کارشناسان، کاشت ذرت علوفه‌ای به دلیل قابلیت هضم بالا، ارزش غذایی فراوان، افزایش بهره‌وری دامداری، کاهش هزینه‌های تغذیه، پایداری محیطی و توسعه اقتصادی، به عنوان یکی از منابع اصلی تغذیه دام‌ها دارای اهمیت دوچندانی است. استان ایلام هم به دلیل شرایط آب و هوای مناسب و خاک‌های حاوی مواد معدنی مطلوب، یکی از مکان های شایسته برای کشت ذرت علوفه ای در کشور شناخته می شود؛ با این حال کشت این محصول در استان ایلام، تنها در سال های اخیر رواج یافته و هنوز آنگونه که انتظار می رود رشد و توسعه چندانی نداشته است.

بنا به تحقیقات انجام شده، افزایش سطح زیر کشت ذرت علوفه‌ای در استان می تواند یکی از راهکارهای مؤثر برای مقابله با کمبود نهاده‌های دامی محسوب شده و به افزایش تولیدات دامی، کاهش هزینه‌ها و حفاظت از محیط زیست هم کمک شایانی کند.

مزیت های کشت ذرت علوفه ای در ایلام

آرمان نیک‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: کشت ذرت علوفه‌ای به دلیل قابلیت هضم بالا، ارزش غذایی فراوان، بهبود بهره‌وری دامداری و افزایش تولیدات دامی اهمیت زیادی دارد و می‌تواند تأثیرات مثبت متعددی داشته باشد.

وی با بیان اینکه استان ایلام از پتانسیل بالایی برای کاشت ذرت علوفه ای برخوردار است، افزود: کشت ذرت علوفه ای در این استان علارغم وجود ظرفیت های مناسب، به علت کمبود اعتبار و حمایت های دولتی، عدم آگاهی کشاورزان، رقابت با سایر محصولات کشاورزی و نبود زیرساخت های لازم توسعه چندانی نداشته است.

جبران کمبود نهاده های دامی با توسعه ذرت علوفه ای| کشاورزان ایلامی دست به کشت شدند

نیک پور تصریح کرد: باتوجه به اینکه دامپروری یکی از مشاغل اصلی در این استان بوده، یقینا تولید نهادهای دامی ضرورت بالایی دارد، از این رو استفاده از پتانسیل های موجود در استان و افزایش سطح زیر کشت علوفه ذرت می‌بایست به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.

مدیر تعاون روستایی استان ایلام: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۰۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای در مناطق مختلف استان ایلام از قبیل هلیلان، چرداول، دهلران و.... برداشت شود

این کارشناس با اشاره به اینکه توسعه کشت ذرت علوفه‌ای در ایلام، نیاز به همکاری نزدیک بین کشاورزان، دولت و نهادهای مرتبط دارد، گفت: برای افزایش سطح زیر کشت ذرت علوفه‌ای، می‌توان از راهکارهای مانند ارائه آموزش و آگاهی‌رسانی، حمایت‌های مالی و پرداخت تسهیلات، ایجاد زیر ساخت های مناسب، تحقیق و بکارگیری نیروهای متخصص، بازاریابی و حمایت از تعاونی‌ها و گروه‌های کشاورزی استفاده کرد.

برداشت ۱۰۰ هزار تن ذرت علوفه ای در ایلام

حمیدرضا شکری مدیر تعاون روستایی استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: ذرت علوفه‌ای به دلیل ارزش غذایی بالا و قابلیت هضم خوب، می‌تواند نیازهای تغذیه‌ای دام‌ها را به خوبی برآورده کند و تولیدات دامی مانند شیر و گوشت را افزایش دهد؛ همچنین توسعه کشت ذرت علوفه‌ای می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در منطقه و بهبود وضعیت اقتصادی محلی کمک کند.

وی افزود: از سوی دیگر تولید ذرت علوفه در استان موجب کاهش هزینه‌های تغذیه دام‌ها، بهبود وضعیت اقتصادی دامداران، استفاده از روش‌های پایدار و مدیریت مناسب منابع آب و خاک، حفظ منابع طبیعی، کاهش تأثیرات منفی بر محیط زیست، ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در منطقه و بهبود وضعیت اقتصادی محلی می شود.

مدیر تعاون روستایی استان ایلام در ادامه گفت: به همین سبب در سال جاری پس از برداشت محصول گندم، اجرای کشت قراردادی و خرید توافقی ذرت علوفه‌ای در چندین منطقه در استان ایلام از طریق تعاونی‌های تولید تحت پوشش تعاون روستایی استان با هدف افزایش تولید و بازده اقتصادی در دستور کار قرار گرفت.

شکری افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۰۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای در مناطق مختلف استان ایلام از قبیل هلیلان، چرداول، دهلران و.... برداشت شود.

وی گفت: توسعه کشت ذرت علوفه ای در استان با توجه به اهمیت بالای آن به طور ویژه در دستور کار است، اما با این حال رونق این محصول نیازمندی همکاری همه جانبه از سوی مسئولان مربوطه و کشاورزان هم استانی می باشد.

افزایش میزان تولید ذرت علوفه‌ای در استان ایلام به علت تأثیرات مثبتی که بر اقتصاد، محیط زیست و دامداری در منطقه داشته از ضرورت بالایی برخوردار است و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر: ۳۱۹٬۳۹۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha