۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۳
چرا ترامپ راهی جز مذاکره با ایران ندارد؟

چرا ترامپ راهی جز مذاکره با ایران ندارد؟

نویسنده امریکایی درباره روابط فعلی ایران و امریکا میگوید: ایالات متحده در مقطعی حساس در رویارویی با برنامه هسته‌ای ایران قرار دارد، چالشی که با تصمیمات اشتباه پیچیده‌تر شده است.

به گزارش بازار، «ریچارد نفیو» نویسنده سیاسی معروف آمریکایی در یادداشتی درباره روابط فعلی ایران و آمریکا چنین نوشت ؛

ایالات متحده در مقطعی حساس در رویارویی با برنامه هسته‌ای ایران قرار دارد، چالشی که با تصمیمات اشتباه پیچیده‌تر شده است. در دوران ترامپ، آمریکا از برجام خارج شد، توافقی که به‌طور مؤثر بخش‌های مهم برنامه هسته‌ای ایران را محدود کرده بود. این تصمیم، به تشدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران منجر شد.

از سال ۲۰۲۱ ایران غنی‌سازی اورانیوم را تا ۶۰ درصد افزایش داد، که تنها کمی کمتر از سطح مورد نیاز برای تولید سلاح هسته‌ای است. این تغییر، زمان لازم برای ساخت سلاح هسته‌ای را به‌طور قابل توجهی کاهش داد.

در سال ۲۰۲۴ اسرائیل با انجام چندین عملیات در داخل ایران، باعث افزایش تنش شده است. از سوی دیگر، تصمیم ترامپ برای ترک برجام باعث شد که تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران، اثرگذاری کمتری پیدا کند. کشورهایی نظیر چین، هند و روسیه که روابط تجاری گسترده‌ای با ایران دارند، به‌طور فزاینده‌ای محدودیت‌های آمریکا راو نادیده گرفته و این امر تأثیر تحریم‌ها را کاهش داده است.

اگر ایالات متحده در توافق هسته‌ای باقی می‌ماند، می‌توانست به محدود کردن پیشرفت‌های هسته‌ای ایران ادامه دهد و از تنش‌های فزاینده‌ای که اکنون امنیت جهانی را تهدید می‌کند، جلوگیری کند. کارشناسان معتقدند که سیاست "فشار حداکثری" ترامپ باعث تضعیف اتحادهای بین‌المللی و انزوای آمریکا شد.

در صورت شکست دیپلماسی، احتمالاً ایالات متحده مجبور به اقدام نظامی خواهد شد. این اقدام، ممکن است میلیاردها دلار هزینه داشته باشد و در نهایت نتواند برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند. پیش‌بینی می‌شود که آمریکا برای انجام حملات نظامی اولیه بیش از ۲ میلیارد دلار هزینه کند، تنها برای آنکه برنامه هسته‌ای ایران دوباره در عرض یک یا دو سال بازسازی شود.

علاوه بر این، منابع مالی آمریکا تحت فشار قرار دارند. کمک ۱۱۳ میلیارد دلاری به اوکراین و بودجه دفاعی سالانه ۷۵۰ میلیارد دلاری، باعث می‌شود که اقدام نظامی در ایران قدرت نظامی ایالات متحده در خارج از کشور را بیشتر تضعیف کند.

خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و نبود یک استراتژی منسجم، تهدیدی بزرگ‌تر برای امنیت و اعتبار آمریکا به همراه داشته است. اکنون، ایالات متحده باید تصمیمی سخت بگیرد: بازگشت به دیپلماسی یا آماده‌سازی برای مداخله نظامی. وضعیتی که عمدتاً ناشی از تصمیمات ترامپ است.

کد خبر: ۳۱۹٬۳۱۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha