بازار، گروه استان ها: پنجمین نمایشگاه تخصصی صنایع و ماشین آلات کشاورزی، نهاده ها، آبیاری و آبرسانی تجهیزات گلخانه ای، دام و طیور، آبزیان و دامپزشکی در حالی با حضور استاندار سمنان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی آغاز به کار کرد که ده ها شرکت داخلی و خارجی در این رویداد آخرین داشته های خود را به نمایش گذاشته اند.
این نمایشگاه به زعم مسئولان جهاد کشاورزی استان سمنان، فرصت بی بدیلی برای ارتقای فناوری، آخرین دانسته ها و یافته های علمی درباره زراعت و دامپروری و همچنین آشنایی با آخرین محصولات تولیدی و نهاده های دامی و کشاورزی محسوب می شود.
فرصت ویژه اشتراک گذاری داشته های علمی و فناوری
محمد رضا صادقی معاون اقتصادی استاندار سمنان در افتتاحیه این نمایشگاه، برگزاری چنین رویداد هایی را فرصت های مناسب در راستای اشتراک گذای آخرین دستاوردهای علمی و فناوری در عرصه های مختلف کار و تولید دانست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سمنان: ۶۵ شرکت داخلی و خارجی در پنجمین نمایشگاه تخصصی صنایع و ماشینآلات کشاورزی سمنان حضور دارند
صادقی حضور ۶۵ شرکت داخلی و خارجی و نمایش آخرین دستاوردهای علمی و یافته های محققان را فرصت خوبی برای توسعه اقتصادی در بخش دام و کشاورزی قلمداد کرد و بیان داشت: این دست برنامه ها می تواند کشاورزان و بهره برداران ما را با آخرین دستاوردهای علمی و فناوری آشنا سازد.
گشایش نمایشگاه تا ۱۴ دیماه
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اما در گفتگو با خبرنگار بازار، ضمن بیان اینکه این نمایشگاه تا چهاردهم دیماه در سمنان به روی علاقمندان گشوده است، گفت: پنجمین نمایشگاه تخصصی صنایع و ماشین آلات کشاورزی، نهاده ها، آبیاری و آبرسانی تجهیزات گلخانه ای، دام و طیور، آبزیان و دامپزشکی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی سمنان برپا شده است.
محمد رضا قاسمی با بیان اینکه مراسم افتتاح این نمایشگاه با حضور استاندار سمنان، معاونان وی و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد، ابراز داشت: دانشافزایی و آگاهی بهره برداران از آخرین دستاوردهای فنی و علمی شرکت های فعال در بخش کشاورزی و دامپروری از اهداف این نمایشگاه است.
وی با بیان اینکه ۶۵ شرکت داخلی و خارجی در پنجمین نمایشگاه تخصصی صنایع و ماشینآلات کشاورزی سمنان حضور دارند، افزود: آخرین تولیدات در عرصه تجهیزات و ماشین آلات همچنین نهاده ها، خوراک و کود و سم و ... در این رویداد به نمایش گذاشته شده است.
پاسخ به مسائل استان سمنان
یک کارشناس کشاورزی در گفتگو با خبرنگار بازار، ضمن بیان اینکه این رویداد ها در دراستای پاسخ به مسائلی که کشاورزی و دامپروری ما در استان سمنان به آن مبتلا است، بسیار تاثیر گذار خواهد بود، بیان داشت: این دست نمایشگاه ها تخصصی هستند و در دل آنها باید راهکارهای مقابله با سرما زدگی و خشکسالی و ... نیز بیرون بیاید و لذا انتظار ما این است که شرکت های حاضر بتوانند عرصه های عملیاتی را نیز پوشش دهند.
یک کارشناس: برگزاری چنین رویداد هایی عالی است اما به شرط آنکه چیزی را عاید بهره بردار کند
محمدحسن یعقوبی با بیان اینکه نمایشگاه تخصصی کشاورزی می بایست خروجی تخصصی کشاورزی هم داشته باشد، گفت: این نمایشگاه ها در پاسخ به مسائل استان بسیار موثر هستند اما باید دقت داشت که چقدر می توانند اثرگذار باشند.
وی با بیان اینکه در دوره های قبلی شاهد بودیم که دستگاه هایی برای مثابله با سرمازدگی در نمایشگاه ارائه شد که بسیار خوب هم کار می کرد و البته هزینه بالایی هم داشت و حتی در یکی دو نقطه آزمایش هم شد اما نهایتاً چه اتفاقی برای طرح ها رخ داد؟ افزود: یکی از مسئولان استان سمنان امروز اعلام کند که خروجی چهار نمایشگاه قبل در کجا به صورت عملیاتی پیاده سازی شده تا دست کم بهره برداران از آنجا بازدید کرده و بتوانند آنها هم از یافته های علمی بهره برداری کنند.
بازاریابی یا رفع دغدغه
این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه برگزاری چنین رویداد هایی عالی است اما به شرط آنکه چیزی را عاید بهره بردار کند، گفت: اگر قرار باشد نمایشگاه ها محل فروش کالاهای شرکت های بومی و غیربومی مثلاً در زمینه خوراک دام و کود و ... باشد، نفع چندانی عاید کشاورز نمی شود هر چند همان هم خوب است و در این وضعیت اقتصادی می تواند کمک حال شرکت های فعال در زمینه تولید کشاورزی و دامپروری باشد اما حال که وقت و انرژی و هزینه گذاشته می شود، ای کاش خروجی این دست رویداد ها را در سطح اراضی کشاورزی و باغات کشاورزان هم مشاهده کنیم.
یعقوبی با بیان اینکه کسی مخالف بازار یابی و قرار دادن فضای فروش و عرضه به تولیدگران و دانش بنیان ها و ... نیست اما اعتقاد ما بر این است که دست کم 30 درصد این نمایشگاه ها به حل مسائل درونی و دغدغه های کشاورزان استان کمک کند، بیان کرد: در طول برگزاری پنج دوره ای نمایشگاه اگر هر نمایشگاه بتواند یک مشکل از کشاورز استان سمنان حل کند به واقع باید قدردان همه دست اندرکاران بود.
عمده تولیدات صنعتی در حوزه مقابله با تگرگ و سرمازدگی هزینه های هنگفتی دارند لذا دولت اگر با بهره گیری از تسهیلات بانکی بتواند به کشاورزان استان سمنان کمک کند تا این ادوات را خریداری کنند
وی با بیان اینکه برگزاری چنین رویداد های فی نفسه بسیار عالی است، افزود: جنبه های مثبت فراوانی برای این نوع نمایشگاه ها می توان در نظر گرفت که از جمله آنها می توان به عرضه آخرین روش های علمی کشاورزی و نهاده های دامی و طیور و ... اشاره کرد اما باید در کنار این مسئله موضوع مهم اقتصاد دام و طیور را هم در نظر داشت زیرا بهره برداران امروز با مشکلات اساسی اقتصادی روبرو هستند و گاهی توان به کار گیری آخرین تولیدات شرکت های تولیدی را ندارند.
ارتقای تاب آوری
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در نشست خبری برگزاری نمایشگاه تخصصی کشاورزی خطاب به رسانه ها گفت: نمایشگاه تخصصی کشاورزی فرصتی برای دانشافزایی جامعه هدف و آگاهی از اقدامهای نوآورانه و فناورانه برای بالابردن تابآوری کشاورزی در مقابل آفتها و خشکسالی است.
این امر نشان می دهد که بخشی از نمایشگاه به مقوله آب، خشکسالی و سرمازدگی و آفت های کشاورزی و باغداری در استان سمنان می پردازد که همه ساله خسارات هنگفتی را به کشاورزی و باغداری استان وارد می کند و ورود شرکت های دانش بنیان و تولید و صنایع مرتبط با کشاورزی به این موضوع بسیار می تواند کمک کننده باشد در نمایشگاه امسال هم لوازم و ادوات مرتبط با مقابله تگرگ و سرما زدگی به نمایش گذاشته شده اما به نظر می رسد اگر دوست تسهیلات بانکی ارزان قیمتی را برای کشاورزان و بهره برداران استان در نظر بگیرد که بتوانند از این ظرفیت ها بهره مند شوند، بسیار سود مند خواهد بود.
عمده تولیدات صنعتی در حوزه مقابله با تگرگ و سرمازدگی هزینه های هنگفتی دارند و از سوی دیگر لازم الاجرا هستند لذا دولت اگر با بهره گیری از تسهیلات بانکی بتواند به کشاورزان استان سمنان کمک کند تا این ادوات را خریداری کنند، به مراتب بهتر است از اینکه بخواهد خسارات سرمازدگی را که سالانه صدها میلیارد تومان می شود، به کشاورزان بپردازد. در نهایت باید دید که ماحصل این نمایشگاه سه روزه برای بهره برداران بخش دام و طیور و همچنین کشاورزی و زراعت استان سمنان چه خواهد بود.
انتقاد بهره برداران و یک حاشیه
در نهایت باید گفت برگزاری نمایشگاه کشاورزی استان سمنان با واکنش های انتقادی هم روبرو بود برای مثال از آنجا که قطب کشاورزی استان شاهرود محسوب می شود و بیشترین تعداد بهره برداران کشاورزی و دامداری و بیشترین میزان تولیدات محصولات کشاورزی و دامی در شرق استان رقم می خورد، بهره برداران عقیده داشتند که این رویداد باید در شاهرود میزبانی می شد. از سوی دیگر کشاورزان معتقد هستند که سازمان جهاد کشاورزی استان سال قبل قول مساعد برگزاری نمایشگاه کشاورزی در شاهرود را نیز داده است اما امسال بازهم این رویداد در سمنان برگزار شد.
آخرین تحقیقات خبرنگار بازار نشان می دهد که مسئولان جهاد کشاروزی استان سمنان پذیرفته اند که یک نمایشگاه تخصصی کشاورزی دیگر هم در آینده نزدیک در شهرستان شاهرود برگزار شود تا بهره برداران بخش کشاورزی بتوانند از آن بهره مند شوند زیرا عمده اعتراض کشاورزان و بهره برداران قطب کشاورزی استان، مشکلات تردد در زمستان به مرکز استان و برای حضور در این رویداد است. در نهایت باید دید که مسئولان در این ارتباط چه سیاستی را اخذ خواهند کرد.
نظر شما