به گزارش خبرنگار بازار، علی چگینی بعدازظهر سهشنبه در آیین افتتاح دومین نشست تخصصی صنعت حلال در نمایشگاه بین المللی اصفهان با بیان اینکه دنیا به صنعت حلال هم در زمینه مصرف و هم تولید روی آورده است، اظهار کرد: ارزش بازار محصولات حلال در جهان حدود هشت تریلیون است و در این میان قاره آسیا به عنوان بزرگترین دایره جمعیتی مسلمان ۶۳.۳ درصد از بازار مصرف حلال را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه سودآوری بازر غذای حلال به نوعی است که کشوورهای غیرمسلمان نیز در تلاش برای کسب سهمی از این بازار هستند و در این راستا برنامه ریزیهای خوبی نیز داشتهاند، افزود: پیش بینی می شود تا پنج سال آینده سهم بازار جهانی از این صنعت به مرز ۱۲ تریلیون دلار برسد.
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه با بیان اینکه غذای حلال ۲۰ درصد تجارت جهانی را در بین تمام محصولات غذایی دنیا دارد، بیان کرد: داده های آماری نشان می دهد حوزه آسیا و اقیانوسیه به دلیل برخورداری از جمعیت گسترده در زمینه غذای حلال می توانند سهم عمده بازار بین المللی را به دست بگیرند.
وی ادامه داد: در این راستا سیاستگذاری هدفمند ذی نفعان در راستای کسب منفعت همه جانبه ضروری است که این نشست فرصتی برای تعامل و همافزایی در این زمینه فراهم ساخته است.
توجه به صنعت سبک زندگی حلال مورد توجه تولیدکنندگان و صادرکنندگان باشد
چگینی تاکید کرد: سبک زندگی حلال در حوزه های تفریحی، پزشکی، دارو و صنعت نیز در کنار صنایع غذایی امروزه جزو صنعت حلال طبقه بندی می شود و تولیدکنندگان و صادرکنندگان در این زمینه نیز می توانند وارد عمل شوند.
وی گفت: نشان حلال می تواند برندی برای شهرها باشد و این نشان در ایران نیز می تواند برندی برای مطرح کردن نام شهری مانند اصفهان باشد همان گونه که صنعت حلال ترکیه با نام استانبول گره خورده است.
وزارت امور خارجه پیشتاز کمک به بخش خصوصی در حوزه صنعت حلال
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه تاکید کرد: وزارت امور خارجه پیشتاز کمک به بخش خصوصی در حوزه صنعت حلال و بخش خصوصی موتور محرکه و پیشران صنعت، تجارت و اقتصاد حلال محسوب میشود، البته بسیاری از قوانین در این زمینه نیاز به بازبینی دارد تا بتوانیم به بخش خصوصی برای فعالیت در این بخش کمک کنیم.
وی تاکید کرد: ورود به بازارهای جهانی صنعت حلال به ویژه در حوزه آسیا، فرصت مغتنمی برای خنثیسازی تحریمها علیه کشورمان محسوب می شود و لازم است با برنامه ریزی درست و با جدیت بیشتری در این حوزه وارد عمل شویم.
نظر شما