۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
صرفه جویی۸۰ میلیون دلاری خط لوله گوره-جاسک | پرونده تامین خوراک از طریق کشتی بسته می شود
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس در گفتگو با بازار:

صرفه جویی۸۰ میلیون دلاری خط لوله گوره-جاسک | پرونده تامین خوراک از طریق کشتی بسته می شود

هاشمی مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس از صرفه جویی ۸۰ میلیون دلاری با بهره برداری از خط لوله گوره-جاسک خبر داد و افزود: انتقال خوراک از این خط به صورت آزمایشی عملیاتی شده است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: احمد هاشمی مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس در گفتگو با بازار از افتتاح از پروژه استراتژیک تامین خوراک از خط انتقال گوره-جاسک در هفته آینده خبر داد و افزود: ما تنها پالایشگاهی در کشور بودیم که خوراک مورد نیاز خود را از طریق کشتی دریافت می کردیم. این روش تامین سوخت هزینه اقتصادی و ریسک های استراتژیک بالایی را به ما تحمیل می کرد. طوری که بارها شرایط به گونه ای پیش رفته بود که ما تا آستانه تعطیلی پالایشگاه هم پیش رفتیم.

او از اتمام این پروژه خبر داد و افزود: انتقال خوراک از خط انتقال گوره-جاسک به صورت آزمایشی عملیاتی شده و در هفته آینده با حضور اعضای کمیسیون انرژی مجلس و مسولین وزارت نفت و شرکت پخش به بهره برداری رسمی خواهد رسید.

پیش از بهره برداری از خط لوله گوره-جاسک روزانه چیزی حدود ۳۵۰ هزار بشکه خوراک و میعانات گازی ما از طریق کشتی حمل می شده است، با اجرایی شدن این پروژه دیگر نیازی به تامین خوراک از طریق کشتی نبوده و تنها میعانات مورد نیازمان را که حدود ۳۰ هزار بشکه در روز است از طریق کشتی تامین خواهد شد

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس در ادامه سخنان خود درباره جزییات این خط لوله گفت: این پروژه شامل دو بخش، انشعاب از خط لوله گوره-جاسک تا تأسیسات میترینگ در شمال پالایشگاه به طول ۳۷ کیلومتر و خط لوله تأسیسات میترینگ تا محل اتصال به خط لوله ورودی پالایشگاه به طول ۵/۵ کیلومتر است.

او با بیان اینکه پیش از بهره برداری از این خط لوله روزانه چیزی حدود ۳۵۰ هزار بشکه خوراک و میعانات گازی ما از طریق کشتی حمل می شده است، افزود: با اجرایی شدن این پروژه دیگر نیازی به تامین خوراک از طریق کشتی نبوده و تنها میعانات مورد نیازمان را که حدود ۳۰ هزار بشکه در روز است از طریق کشتی تامین خواهد شد.

در سال ۱۷۶ سفر توسط کشتی ها برای تامین خوراک پالایشگاه بندرعباس انجام می شده است. با بهره برداری از این پروژه دیگر نیازی به این تعداد سفر نبوده و ۴ فروند کشتی افراماکس از سرویس خارج می شوند

به گفته این مقام مسول، در سال ۱۷۶ سفر توسط کشتی ها برای تامین خوراک پالایشگاه بندرعباس انجام می شده است. با بهره برداری از این پروژه دیگر نیازی به این تعداد سفر نبوده و ۴ فروند کشتی افراماکس از سرویس خارج می شوند. جالب است که بدانید بارگیری و حمل یک محموله نفت خام ۶ روز زمان می برد اما با بهره برداری از خط انتقال گوره-جاسک این زمان به شدت کاهش می یابد.

هاشمی کل صرفه جویی ناشی از بهره برداری خط انتقال گوره-جاسک را سالانه بالغ بر۸۰ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این خط خوراک ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام تامین می کند.

او با اشاره به اینکه تامین خوراک نفت خام پالایشگاه بندرعباس به وسیله نفتکش و از طریق دریا مشکلات متعددی را ایجاد کرده بود، در توضیح این گفته ها افزود: شرایط جوی ناپایدار، بدی آب و هوا و توقف نفتکش های حامل نفت خام در خارگ بعضا باعث تاخیر در تامین خوراک نفت خام پالایشگاه می شد. بدیهی است که کاهش میزان ذخیره سازی خوراک نفت خام و باعث افزایش ریسک پذیری در استمرار عملیات تولید فرآورده های مورد نیاز کشور شده است.

مسائل و مشکلات متعدد سازمان بنادر و منطقه ویژه اقتصادی، هزینه های سنگین لایروبی کانال دسترسی و حوضچه چرخش، افزایش غیر متعارف اجاره بهای استفاده از اسکله نفتی فولاد و هزینه های مرتبط با منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، افزایش ناگهانی، مستمر و بسیار زیاد هزینه های بندری از دیگر چالش های تامین خوراک از طریق کشتی بود که هاشمی به آنها اشاره کرد.

او همچنین درباره دیگر اهداف بهره برداری از این طرح گفت: تامین بموقع خوراک نفت خام جهت استمرار تولید پالایشگاه، کاهش ریسک های تامین نفت خام کشتی (ریسک هایی نظیر: شرایط نامساعدجوی، مشکلات فنی نفتکش ها و از سرویس خارج شدن آنها، ترافیک پهلوگیری در اسکله خارک، عدم امکان پهلوگیری و بستن کشتی در اسکله نفتی پالایشگاه هنگام شب و در زمان جزر آب دریا)، کاهش چشمگیر هزینه های انتقال نفت خام از جمله اهداف اجرای این پروژه بوده است.

در صورت تأمین نفت خام از طریق خط لوله امکان تغییر کاربری اسکله نفتی موجود در بندرعباس وجود داشته و می توان از این اسکله به منظور صادرات فرآورده های تولیدی مازاد پالایشگاه استفاده کرد. ضمن اینکه و درصورت نیاز از اسکله مذکور به صورت دو منظوره در شرایط خاص استفاده کرد

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس همچنین گفت: در صورت تأمین نفت خام از طریق خط لوله امکان تغییر کاربری اسکله نفتی موجود در بندرعباس وجود داشته و می توان از این اسکله به منظور صادرات فرآورده های تولیدی مازاد پالایشگاه استفاده کرد. ضمن اینکه و درصورت نیاز از اسکله مذکور به صورت دو منظوره در شرایط خاص استفاده کرد.

هاشمی با اشاره بر مزایای زیست‌محیطی و عملیاتی دریافت خوراک از خط انتقال گوره به جاسک، مطرح کرد: جلوگیری از آلودگی زیست‌محیطی دریایی و کاهش ریسک‌های عملیاتی ناشی از کمبود نفت خام یکی دیگر از نکات کلیدی است.

کد خبر: ۳۱۸٬۹۵۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha