۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
ارزش ۱.۶۳۴ تریلیون دلاری محصولات غذایی صادر شده در سال ۲۰۲۳؛ غلات و گوشت در صدر
بازار بررسی می کند؛

ارزش ۱.۶۳۴ تریلیون دلاری محصولات غذایی صادر شده در سال ۲۰۲۳؛ غلات و گوشت در صدر

آمارهای جهانی نشان می دهد: در سال ۲۰۲۳ ارزش محصولات غذایی صادرشده در سطح جهان بالغ بر ۱.۶۳۴ تریلیون دلار بوده و بیشترین ارزش صادراتی مربوط به غلات، گوشت و دانه های روغنی است.

بازار؛ گروه کشاورزی: در حالی بازار جهانی محصولات غذایی روند روبه رشدی دارد که آمارهای جهانی نشان می دهد ارزش محصولات غذایی صادر شده در سطح جهان در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۱.۶۳۴ تریلیون دلار بوده است. این در حالی است که در یک دهه قبل یعنی در سال ۲۰۱۳ ارزش محصولات غذایی صادر شده در سطح جهان ۱.۱۸۴ تریلیون دلار بوده و به این ترتیب رشدی ۶.۴درصدی به ثبت رسیده است.

با این وجود این مقدار در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲ کاهشی ۱.۸درصدی را نشان می دهد به طوری که طبق آمارها ارزش محموله های غذایی صادر شده در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱.۶۶۴ تریلیون دلار بوده است.

تحلیلگران می گویند: با توجه به جمعیت ۸.۰۲۵ میلیارد نفری جهان در سال ۲۰۲۳، مجموع ۱.۶۳۴ تریلیون دلار صادرات غذا در سال ۲۰۲۳ معادل ۲۰۴ دلار برای هر انسان روی کره زمین است. این شاخص سرانه ۲۴.۳ درصد بالاتر از میانگین ۱۶۴ دلاری افراد در سال ۲۰۱۳ است، اما ۲.۷ درصد کمتر از میانگین هزینه غذای ۲۰۹ دلاری در مقایسه با سال ۲۰۲۲ است.

صادرات برتر بر اساس دسته بندی مواد غذایی

در بخش دیگری از این گزارش به بحث کالاهای صادراتی پرداخته شده است به نحوی که ۱۷ گروه محصول صادراتی برای مواد غذایی بر اساس کل فروش در سال ۲۰۲۳ رتبه‌بندی شده‌اند.

در سال ۲۰۲۳ ارزش صادراتی غلات ۱۶۴.۱ میلیون دلار بوده که بیشترین مقدار محسوب می شود و در صدر است و به این ترتیب ۱۰درصد مواد غذایی صادر شده در سطح جهان به غلات اختصاص داده شده است

بر اساس این دسته بندی در سال ۲۰۲۳ ارزش صادراتی غلات ۱۶۴.۱ میلیون دلار بوده که بیشترین و در صدر است و به این ترتیب ۱۰درصد مواد غذایی صادر شده در سطح جهان به غلات اختصاص داده شده است.

در رده دوم نیز گوشت با ۱۶۰.۷ میلیارد دلار قرار دارد که سهمی ۹.۸درصدی از کل صادرات مواد غذایی در جهان دارد. در رتبه سوم نیز دانه های روغنی با ارزش ۱۴۹.۳ میلیارد دلار و سهمی ۹.۱ درصدی قرار دارد.

داده های این گزارش همچنین نشان می دهد: چربی، روغن، موم حیوانی و گیاهی با ارزش صادراتی ۱۴۷.۴ میلیارد دلار نیز در رتبه چهارم جای دارد و ۹درصد از کل صادرات رقم خورده در بخش مواد غذایی جهان را به خود اختصاص داده است. بعد از آن نیز میوه ها، آجیل با ۱۴۱.۹ میلیارد دلار، ماهی با ۱۳۷ میلیارد دلار، لبنیات، تخم مرغ، عسل با ۱۰۸.۲ میلیارد دلار، شیر و غلات فرآوری شده با ۱۰۵.۳ میلیارد دلار، مواد غذایی آماده با ۱۰۴.۴ میلیارد دلار، سبزیجات با ۹۳.۴ میلیارد دلار در رده های بعدی قرار دارند.

نکته جالب اینکه در بحث مواد غذایی صادراتی در سال ۲۰۲۳ از منظر ارزش صادراتی شکر و شیرینی با بیش از ۶۷ میلیارد دلار در رتبه دوازدهم و کاکائو با ۶۱.۳ میلیارد دلار در رتبه سیزدهم ارزش صادراتی جای دارد.

شکر و شیرینی سریعترین رشد ارزش صادراتی را به ثبت رساندند

این گزارش همچنین نشان می دهد در سال ۲۰۲۳ هفت دسته از هفده محصول صادراتی طبقه بندی شده در مقایسه با سال ۲۰۲۲ رشد داشته است. در این میان شکر و شیرینی ها سریع ترین رشد را نشان می دهد و نسبت به ۲۰۲۲ رشدی ۱۴.۴درصدی در این مورد رقم خورده است.

همچنین کاکائو در فروش مواد غذایی صادراتی ۱۱.۵ درصد بهبود داشته است و محموله های جهانی سبزیجات به لطف افزایش ۹.۶ درصدی آن از سال ۲۰۲۲ در جایگاه بعدی رشد ارزش صادراتی قرار گرفته است.

در سال ۲۰۲۳ شدیدترین کاهش در میان دسته‌های محصولات صادراتی شامل چربی‌ها، روغن‌ها و موم‌های حیوانی یا گیاهی با ۱۶.۶درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۲۲ بوده است

از سوی دیگر شدیدترین کاهش در میان دسته‌های محصولات صادراتی شامل چربی‌ها، روغن‌ها و موم‌های حیوانی یا گیاهی با ۱۶.۶درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۲۲ بوده است و پس از آن نیز انواع صمغ ها و شیره های گیاهی با ۱۳.۳ درصد کاهش، غلات با ۹درصد کاهش و ماهی با ۷.۱ درصد کاهش در رتبه های بعدی کاهش ارزش صادراتی محصولات غذایی در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲ جای دارند.

کد خبر: ۳۱۸٬۸۵۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha