۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۸
تژینو، به‌عنوان پیشگام نسل جدید کارخانه‌های نوآوری ساخته می‌شود
با همت بانک تجارت؛

تژینو، به‌عنوان پیشگام نسل جدید کارخانه‌های نوآوری ساخته می‌شود

بانک تجارت قصد دارد با احداث «تژینو» بیش از ۲۰ هزار مترمربع فضای قابل استقرار برای شرکت‌ها و تیم‌های نوآور به وجود آورد.

بانک تجارت قصد دارد با احداث «تژینو» بیش از ۲۰ هزار مترمربع فضای قابل استقرار برای شرکت‌ها و تیم‌های نوآور به وجود آورد. این، خبر را سید محمد حسین سجادی نیری، مدیرعامل تکنوتجارت در هشتمین رویداد یلدا سامیت، اعلام کرد.
بنا بر توضیحات مدیرعامل تکنوتجارت، تژینو، پیشگام نسل تازه کارخانه‌های نوآوری صنعت‌محور است که با اولویت توسعه فناوری‌های مالی به هم‌افزایی بیشتر کسب‌وکارهای نوآورانه کمک می‌کند. این خبر در حالی اعلام می‌شود که با بلاتکلیفی وضعیت کارخانه نوآوری آزادی که به‌عنوان نماد اکوسیستم استارتاپی شناخته می‌شود، این اکوسیستم بیش از پیش نیاز به زیرساخت و فضا برای هم‌افزایی بیشتر کسب‌وکارها دارد. بانک تجارت، برای پاسخ به این نیاز، قصد دارد زمینی به وسعت تقریبی شش هزار متر در نزدیکی کارخانه نوآوری آزادی را به توسعه نوآوری اختصاص دهد.

سید محمد حسین سجادی نیری مدیرعامل تکنوتجارت در هشتمین رویداد یلدا سامیت، با اشاره به تحول دیجیتال و پیشرفت آن در کشور بیان کرد: چندین سال است که مسئله تحول دیجیتال در کشور تبدیل به یکی از مباحث مهم شده که سازمان‌های ایرانی با آن درگیر هستند. این مسئله به‌خصوص درباره کسب‌وکارهایی که حوزه‌های اصلی فعالیت آن‌ها فناوری اطلاعات نبوده، صادق است.
سجادی نیری با بیان پیچیدگی‌های تحول دیجیتال سازمان‌های بزرگ ادامه داد: تصور کنید که درباره سازمانی صحبت می‌کنیم که یک نهاد تنظیم‌گر سختگیر، شرایط حیات و توسعه آن‌ را تعیین می‌کند. زمانی که درباره بانک و تحول دیجیتال در بانک سخن می‌گوییم، با مجموعه‌ای مواجه هستیم که بیش از ۱۵ هزار نیروی انسانی دارد. بنابراین پرواضح است که بانک برای اجرای تحول دیجیتال، مسیر دشواری پیش روی خود دارد. یکی از راه‌های موثر برای تحول دیجیتال در سازمانی مانند بانک، استفاده از امکان‌ها و ابزارهای نوآوری باز است.

تژینو، به‌عنوان پیشگام نسل جدید کارخانه‌های نوآوری ساخته می‌شود



رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر به سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی به‌عنوان یکی از ابزارهای نوآوری باز اشاره کرد. وی اساسی‌ترین اقدام برای تحول دیجیتال را «ساخت اکوسیستم بومی» دانست و گفت: اکوسیستم بومی، عبارت است از میراث ما برای فردا؛ یعنی مجموعه اقداماتی که ما امروز در سازمان برای تحول دیجیتال انجام می‌دهیم در فردایی نزدیک، سبب نوآورانه شدن کسب‌وکارها می‌شود. دغدغه ما برای ساخت اکوسیستم بومی نیز از همین مسئله منشا می‌گیرد.

او در ادامه با اشاره به تجربه خود در توسعه اکوسیستم بومی گفت: «من در سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹ در کنار دکتر ستاری که نقش بسیار کلیدی در ایجاد اکوسیستم نوآوری داشت، فعالیت کردم. به همین سبب از نزدیک روندهای توسعه کسب‌وکارهای نوآور در ایران را رصد کرده‌ام. به خاطر می‌آورم که یک روز سعید رحمانی گفت کارخانه‌ای را شناسایی کرده که زمینه خوبی برای فعالیت کسب‌وکارهای نوآور ایجاد می‌کند. بعد از آن، با حمایت دکتر ستاری و شکل‌گیری مجموعه هم‌آوا، کارخانه نوآوری آزادی شکل گرفت و این کارخانه، تبدیل به نماد امیدواری در اکوسیستم استارتاپی شد؛ تا جایی که رئیس جمهور وقت، از این کارخانه بازدید کرد و دستور توسعه کارخانه نوآوری در سایر استان‌ها را داد.»

مدیرعامل تکنوتجارت با اشاره به چالش‌های ادامه حیات کارخانه نوآوری آزادی توضیح داد: «متاسفانه در سال ۱۴۰۱ مشکلی میان صاحب ملک، پارک پردیس و هم‌آوا به وجود آمد و زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال تعطیلی کارخانه نوآوری آزادی شنیده می‌شد. در همان زمان، بانک تجارت، تصمیم گرفت پروژه مجتمع نوآوری خود را وسعت ببخشد تا پرچم نوآوری همچنان در فراز بماند و دامنه اثرگذاری این بانک در زیست‌بوم نوآوری بیشتر شود.»

سجادی نیری در توضیح ویژگی‌های تژینو گفت: این نسل جدید کارخانه نوآوری فرصتی در اختیار نسل بعدی قرار می‌دهد. این کارخانه‌ها نوعی دیگر از صنعت ما را به شکل فناورانه دنبال می‌کنند و از اجتماع شرکت‌های هم‌صنعت در کنار یکدیگر به وجود می‌آیند. مجتمع نوآوری و فناوری تجارت و به تعبیر ما «تژینو» مجموعه‌ای صنعت‌محور و شامل اجتماعی بزرگ از شرکت‌های فینتکی است. «هر شرکت در سال‌های آینده، یک شرکت فینتک است.» این جمله را از آنجلا استرنج از مجموعه اندرسون هورویتز وام می‌گیرم که در مقاله‌ای مفصل به آن پرداخته است.

سجادی نیری در ادامه بر نقش فینتک در آینده تاکید کرد: فینتک قرار است زیرساخت توسعه صنایع را برای کشور ایجاد کند و نسل بعدی کارخانه نوآروی با تاکید بر فناوری‌های مالی بر همین موضوع متمرکز خواهد بود. تژینو مجتمعی به بزرگی ۴۸هزار متر مربع است که ۲۰ هزار متر مربع آن محل استقرار شرکت‌های نوآور خواهد بود؛ یعنی می‌توان تخمین زد که ما میزبان دوهزار نیروی جوان خواهیم بود که تحول‌آفرین هستند.

مدیرعامل تکنوتجارت در پایان افق پیش روی تژینو را ترسیم کرد: تژینو قرار است تربیت‌کننده و تسهیل‌گری برای نسل بعدی اکوسیستم و در یک کلام میراث ما برای فردای اکوسیستم باشد. فردای اکوسیستم، همان جایی است که ما امیدواریم با گردهم آوردن اجتماعی نوآور، از مزیت‌های آن برای توسعه بهره ببریم. تصویب و آغاز این طرح، با حمایت و کمک هیئت مدیره بانک تجارت، هلدینگ تفتا و دیگر فعالان مجموعه میسر شده‌است و امیدواریم احداث آن برای کشور منشأ آثار و برکات فراوان باشد.

کد خبر: ۳۱۸٬۶۱۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha