۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴
«نرگس» برای اقتصاد ایلام گُل کاشت
گزارش بازار؛

«نرگس» برای اقتصاد ایلام گُل کاشت

ایلام-کشت گل نرگس از جمله ظرفیت های اقتصادی در استان ایلام به شمار می رود که به دلیل درآمد خوبی دارد می تواند باعث اشتغال و توسعه استان شود.

بازار؛ گروه استان ها: امروزه کاشت گل به علت اینکه به جنبه‌های مختلف اقتصادی، زیست‌محیطی، اجتماعی و فرهنگی کمک می‌کند، همواره از اهمیت بالایی برخوردار است. گل نرگس هم از نمونه گل های کشت شده در کشور می باشد که به علت زیبایی، عطر منحصر به فرد، درآمدزایی، حفظ تنوع زیستی، خواص دارویی و.... محبوبیت زیادی نزد عموم مردم دارد؛ همین امر نیز موجب شده در سال های اخیر سطح زیر کشت گل نرگس به نحوه چشمگیری توسط کشاورزان افزایش یابد.

استان ایلام هم به عنوان یکی از قطب های اصلی کشاورزی در کشور، با بهره مندی از آب و هوای مناسب، میزان بارش ها و خاک حاصلخیز، دارای پتانسیل خوبی برای کاشت گل نرگس است‌.

در این راستا تلاش های وافری از سوی کشاورزان و مسئولان صورت گرفته که نتایج مثبت بسیاری به همراه داشته اند، با این حال هنوز آنگونه که باید از تمام ظرفیت های این استان جهت کشت و پرورش گل نرگس به طور کامل استفاده نشده و همین امر موجب گردیده در زمینه پرورش گل نرگس، استان ایلام به اندازه ی انتظار به درآمدزایی و سو داوری دست نیابد.

اهمیت کاشت گل نرگس

مهیا رضوانی، کارشناس کشاورزی، در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: گل نرگس یکی از انواع گل‌های زیبا و محبوب است که به دلیل شکل خاص گلبرگ‌ها و عطر دلنشین خود، محبوبیت بالایی دارد. این گل در صنایع مختلفی مانند گل‌آرایی و دکوراسیون، عطرسازی، داروسازی، طب سنتی و آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.

وی افزود: کشت گل نرگس با توجه به درآمدزایی مستقیم، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار کشاورزی، نقش بسزایی در رونق اقتصادی دارد.

رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام: استان ایلام هم به عنوان یکی از استان های پیشرو در صنعت کشاورزی، پتانسیل خوبی در زمینه کشت این نوع گل مرغوب دارد، به گونه ای سالانه بیش از ۱۳۰ میلیون شاخه گل نرگس در ایلام تولید می شود

این کارشناس با بیان اینکه استان ایلام از ظرفیت‌های خوبی برای کشت گل نرگس برخوردار است، گفت: با توجه به محبوبیت و تقاضای بالای گل نرگس در بازار، کاشت این گل در استان می‌تواند به اشتغالزایی، افزایش درآمد کشاورزان، توسعه صادرات، توسعه گردشگری و رونق کشاورزی منجر شود.

«نرگس» برای اقتصاد ایلام گُل کاشت

مهیا رضوانی در ادامه بیان کرد: از این رو برای افزایش سطح زیر کشت گل نرگس در استان ایلام یا هر منطقه دیگری، می‌توان از چندین راهکار مختلف مانند آموزش و آگاهی‌بخشی، حمایت‌های مالی و اعتباری، توسعه زیرساخت‌ها، ایجاد بازارهای جدید، پژوهش، استفاده از فناوری‌های نوین و تشویق به همکاری استفاده کرد.

تولید ۱۳۰ میلیون شاخه گل نرگس در ایلام

حشمت عزیزان رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گل نرگس به‌عنوان یک محصول اقتصادی، امکان درآمدزایی و ایجاد اشتغال برای کشاورزان را فراهم می‌کند، همچنین از نظر زیست‌محیطی نیز کاشت گل نرگس به حفظ تنوع زیستی و بهبود کیفیت خاک کمک می‌کند.به همین سبب امروزه کاشت گل نرگس به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته و دارای اهمیت بالایی است.

وی افزود: استان ایلام هم به عنوان یکی از استان های پیشرو در صنعت کشاورزی، پتانسیل خوبی در زمینه کشت این نوع گل مرغوب دارد، به گونه ای سالانه بیش از ۱۳۰ میلیون شاخه گل نرگس در ایلام تولید می شود.

عزیزان تصریح کرد: در واقع استان ایلام با ۵۵۰ هکتار سطح زیر کشت، رتبه دوم تولید گل نرگس را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۶۰۰ خانوار استان به کشت و تولید گل نرگس مشغول هستند، بیان کرد: شهرستان‌های آبدانان و دره‌شهر به ترتیب با سطح زیر کشت ۲۶۰ و ۲۲۷ هکتار گل نرگس، بیشترین سطح را در استان به خود اختصاص داده‌اند.

با توجه به اینکه گل نرگس جنبه‌های اقتصادی، زیست‌محیطی، اجتماعی و فرهنگی را تحت تاثیر قرار می دهد، کاشت آن از اهمیت و ضرورت بالایی برخوردار بوده و باید مورد توجه مسئولان و کشاورزان استانی قرار گیرد.

کد خبر: ۳۱۸٬۴۰۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha