به گزارش بازار، ویپ به دلیل مواد شیمیایی موجود در مایعاتش، تأثیرات منفی زیادی بر ایمپلنتهای دندانی دارد. نیکوتین و دیگر ترکیبات میتوانند باعث خشکی دهان، کاهش جریان خون در لثهها و اختلال در فرآیند استخوانسازی شوند که این موارد احتمال شکست ایمپلنت را افزایش میدهد. همچنین، ویپ موجب افزایش التهاب و عفونت در نواحی اطراف ایمپلنت میشود و میتواند به شل شدن آن منجر گردد.
مواد شیمیایی موجود در مایعات ویپ، از جمله نیکوتین، پروپیلن گلیکول و طعمدهندهها، با ایجاد خشکی دهان، کاهش جریان خون در لثهها و اختلال در فرآیند استخوانسازی، به شدت بر موفقیت ایمپلنت تأثیر میگذارند. این مواد همچنین باعث افزایش التهاب، ایجاد پلاک و افزایش خطر عفونت در اطراف ایمپلنت میشوند. علاوه بر این، نیکوتین موجود در ویپ با کاهش اکسیژنرسانی به لثهها و تخریب بافتهای پیوندی، باعث شل شدن ایمپلنت و افزایش احتمال شکست آن میشود. در صورتی که ایمپلنت انجام دادهاید و نیازمند مشاوره در خصوص مراقبت از آن هستید، میتوانید با یک متخصص مشاوره کنید. جمعی از بهترین پزشکان متخصص ایمپلنت در سعادت آباد تهران و دیگر شهرها به صورت آنلاین امکان ارائه مشاوره تخصصی در سایتهای کشور را دارند. روی لینک کلیک کنید.
این مقاله به بررسی تأثیرات مخرب ویپ بر روی ایمپلنتهای دندانی میپردازد و نشان میدهد که چگونه مواد شیمیایی موجود در مایعات ویپ، میتوانند سلامت و طول عمر ایمپلنت شما را به خطر بیندازند.
در محلول های ویپ چه چیزی وجود دارد؟
سیگار الکترونیک یا همان ویپ (Vape)، دارای مخزنی برای نگهداری محلول مواد مختلف است. این محلولها در اثر حرارت دستگاه تبخیر شده و دود زیاد و غلیظی را ایجاد میکنند. این دود از جویس ویپها (مواد طعمدهنده) و مواد دیگر حاصل میشود که هر کدام آثار منفی را روی دندان کاشته شده دارند.
ویپینگ میتواند خطرات قابل توجهی برای سلامت دندان، بهویژه برای افرادی که ایمپلنت دندانی دارند، ایجاد کند. به گفته .chesterfielddentistry.com نیکوتین موجود در ویپ، با تنگ کردن عروق خونی، جریان خون به لثهها و بافتهای اطراف استخوان را کاهش میدهد و این امر میتواند روند بهبود پس از جراحی ایمپلنت را مختل کند و ریسک عوارضی مانند شکست ایمپلنت یا پریایمپلنتیت (التهاب اطراف ایمپلنت) را افزایش دهد. همچنین، drbicuspid.com با بررسی مراجعان پیشین خود متوجه شد ویپینگ میتواند منجر به خشکی دهان شود که تولید بزاق را کاهش میدهد و این موضوع میتواند به افزایش خطر پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه منجر شود. علاوه بر این، ورود مواد شیمیایی مضر از ویپ به دهان ممکن است پاسخ ایمنی را تضعیف کند و خطر عفونتها در محل ایمپلنت را افزایش دهد. موضوعی که dentalimplantsroc.com هم با بررسی پژوهشهای علمی آن را تایید کرده است.
بررسی منابع فارسی زبان در حوزه سلامت دندان هم همین موضوع را نشان میدهد. به گفته مقالات منتشر شده در سایتهای ایرانی، نیکوتین موجود در سیگارهای الکترونیکی میتواند باعث التهاب و تورم لثهها شود و این امر به نوبه خود میتواند خطر عفونت و شکست ایمپلنت را افزایش دهد (منبع: دندانپزشکی یوسف بالوی پور)۱. همچنین، ویپینگ موجب خشکی دهان میشود که تولید بزاق را کاهش میدهد و این موضوع میتواند به تحلیل لثهها و افزایش حساسیت دندانها منجر شود (منبع: تهران ایمپلنت تیم)۳. تحقیقات نشان دادهاند که نیکوتین جریان خون را به بافتهای دهان محدود کرده و روند بهبودی پس از جراحی ایمپلنت را دشوارتر میکند (منبع: دندانپزشکی نیکس)۶. علاوه بر این، ویپینگ ممکن است با افزایش سطح باکتریهای مضر در دهان، خطر ابتلا به بیماریهای لثه را افزایش دهد (منبع: مرکز ایمپلنت)۴. بنابراین، توصیه میشود که افراد قبل و بعد از جراحی ایمپلنت از مصرف ویپ خودداری کنند (منبع: دندانپزشکی بارانا)۷.
از جمله این مواد یاد شده در ابتدای متن که برای ایمپلنت دندان مضر هستند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نیکوتین
برخلاف تصور بسیاری از افراد، به دلیل وجود نیکوتین احتمال وابستگی به سیگار الکترونیک وجود دارد. نیکوتین موجود در ویپ، عملکردی مشابه استیل کولین داشته و میتواند به گیرنده آن در مغز متصل شود.
اتصال این گیرنده باعث ترشح هورمون هیجان یا همان آدرنالین میشود که از جمله اثرات آن میتوان به بالا رفتن تپش قلب، فشار خون، قند خون و تنفس اشاره کرد. جالب است بدانید که نیکوتین میتواند نقش تنگ کنندگی رگها را نیز داشته باشد.
در این صورت گردش خون مناسبی روی ناحیه کاشت دندان انجام نمیشود. در این حالت به دلیل عدم اکسیژن و تغذیه مناسب سلولهای جدید در محل، ترمیم بافتی به تعویق میافتد و احتمال بروز عفونت بیشتر میشود.
جویس ویپ
اکثر طعمدهندهها یا جویس ویپها دارای ترکیبات اسیدی و قندی هستند که ممکن است به مخاط دهان و دندانها آسیب وارد کنند. این مواد شیمیایی با از بین بردن یاختههای لثه، میتوانند باعث آبسه و دندان درد هم شوند.
لازم به ذکر است به دلیل شیمیایی بودن ترکیبات، برخی از آنها باعث بروز سرطان لب، زبان و دهان نیز میشوند. جویس ویپها همچنین ممکن است حاوی موادی سمی باشند و التهاب لثه و دهان را تشدید کنند.
پروپیلن گلیکول
این ماده که به طور غالب به عنوان یک جذبکننده رطوبت در صنعت شناخته میشود، به دلیل میل ترکیبی بالا با نیکوتین و طعمدهنده میتواند حامل مناسبی برای آنها باشد. جالب است بدانید که پروپیلن گلیکول در حفره دهانی به استیک اسید، اسید لاکتیک و پروپیونالدهید شکسته میشود و باعث کاهش ph دهان میشود. کاهش ph و اسیدی شدن دهان نیز باعث از دست رفتن باکتریهای مفید دهان و افزایش خطر ابتلا به عفونت میشود.
گلیسرین گیاهی
این محلول بیرنگ و بیبو به دلیل خاصیتی که در جذب رطوبت دارد، میتواند باعث کاهش بزاق دهان شود. کاهش بزاق در دهان در وحله اول باعث کاهش سرعت گوارش غذا شده و مشکلاتی را برای دیگر اجزا گوارشی مانند معده، روده و... به وجود میآورد.
علاوه بر این، به دلیل وجود باکتریهای مفید در بزاق، احتمال عفونت دهان و دندان در افرادی که جراحی ایمپلنت را انجام دادهاند، بیشتر میشود.
تأثیر ویپ بر ایمپلنت دندان
آیا ویپ برای ایمپلنت ضرر دارد؟ بهتر است قبل از پاسخ به این سوال با ترکیبات موجود در ویپ و تآثیر آنها بر سلامت دهان و دندان آشنا شویم.
همانطور که بسیاری از دندانپزشکان توصیه میکنند که قبل از کاشت ایمپلنت، از مصرف هرگونه ماده دخانیات استنشاقی، مکیدنی و... خودداری کنید، پس از انجام این جراحی نیز برای بهبود زخمها، این ممنوعیت وجود دارد.
شاید برای برخی افراد کمی دور از ذهن باشد که تأثیر ویپ بر دندان، به اندازه مسواک نزدن و نخ دندان نکشیدن پس از ایمپلنت است. مصرف ویپ باعث اختلال در فرایند استئواینتگریشن یا همان قرار گرفتن دندان در استخوان فک میشود.
بنابراین، به دلیل تأثیر مستقیم سلامت استخوان فک روی قرار گرفتن ایمپلنت، توصیه میشود از مصرف ویپ جلوگیری کنید. از جمله سایر تاثیرهای ویپ بر دندان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش التهاب، ورم و درد دندان
بافت مخاط حفره دهان نسبت به اسیدها و مواد شیمیایی بسیار حساس است. این بافت به سرعت نسبت به مواد شیمیایی ذکر شده در ویپ واکنش نشان داده و آنها را در معرض تخریب قرار میدهد. تحقیقات نشان میدهد که دود ویپ باعث تشدید التهاب نواحی اطراف ایمپلنت شده و ممکن است باعث خونریزی لثه شود.
لازم به ذکر است که ترکیباتی که در جویس ویپ وجود دارند نیز به دلیل دارا بودن قندهای مصنوعی و عصارههای شیمیایی عطردار، بافت لثه را تحریک کرده و باعث قرمزی و التهاب نواحی اطراف آن میشوند.
جلوگیری از رشد استخوان ها
استئوبلاستها سلولهای استخوانساز بدن ما هستند که در صورت آسیب یا ترک استخوانها، شروع به ساختن سلولهای استخوانی جدید میکنند. مطالعات نشان میدهد که دود ناشی از کشیدن ویپ، تآثیر منفی را بر رشد این سلولها دارد و میتواند مانع تقسیم آنها شود. همین موضوع باعث عدم ترمیم استخوان فک و عدم استحکام دندان کاشته شده روی آن خواهد شد.
افزایش پوسیدگی و اختلال در میکروبیوم دهان
خشکی دهان و کاهش ترشح بزاق، موجب افزایش باکتریهای بیماریزا در دهان میشود. از جمله این باکتریها میتوان به استرپتوکوکوس موتانس اشاره کرد که در محیطهای با اکسیژن کم به خوبی میتواند زندگی کند.
این باکتری با مصرف قند و دیگر ترکیبات مغذی که در حفره دهانی وجود دارد، تعادل میکروبیوم دهان را از بین میبرد. این موضوع ممکن است باعث بروز برخی مشکلات گوارشی نیز برای افرادی که جراحی ایمپلنت را انجام دادهاند نیز شود.
احتمال شکست ایمپلنت به دلیل ویپ
ایمپلنت دندان پروسه طولانی و پرهزینهای است که اگر با شکست مواجه شود، ممکن است باعث خسارت مالی و حتی مشکلات روحی شود. با توجه به تأثیری که ویپ روی سلامت استخوان فک، لثه، بافت پیوندی میان سلولهای حفره دهانی دارد بهتر است در مراقبتهای بعد از ایمپلنت دقت بیشتری داشته باشید.
تاثیر منفی نیکوتین
نیکوتین به عنوان مایع اصلی تشکیلدهنده مخزن ویپ شناخته میشود. این ماده روی مینای دندان و سلولهای فیبروبلاست لثه اثر منفی میگذارد. در واقع نیکوتین با تخریب بافت پیوندی موجود در بین فیبروبلاستها، لثه را از حالت سفتی به فرم ملتهب و نرم درمیاورد. در این حالت اثر انواع سیگارهای الکترونیکی بر دندان تازه جراحی شده مشخص میشود و بستر مناسب قرارگیری آنها از بین میرود.
ایجاد خشکی دهان
بزاق دهان با داشتن آنزیمهای گوارشی، ضدعفونی کننده(لیزوزیم)، آب و موسین فواید زیادی برای سلامت دهان و دندان دارد. ایجاد محیط مرطوب، کنترل باکتریهای دهان، گوارش غذا، جلوگیری از احساس تشنگی و... همگی از فواید بزاق دهان محسوب میشوند.
محلول پروپیلن گیلیکول که در ویپ وجود دارد، موجب ایجاد خشکی میشود. این عارضه که به زروستومیا مشهور است، میتواند با کاهش میکروبیوم (باکتریهای مفید دهان) بستر مناسبی را برای رشد باکتریهای بیماریزا فراهم کند. از جمله تبعات این کار میتوان به افزایش احتمال عفونت، التهاب لثه و احساس خشکی دهان اشاره کرد.
زردی دندان
آیا ویپ دندان را زرد میکند؟ شاید بسیاری از افراد تصور کنند که مصرف ویپ به اندازه سیگار باعث زردی دندان نمیشود؛ اما باید بدانید که ترکیبات ویپ بسیار مشابه سیگار بوده و میتواند آثار مخرب خود را داشته باشد. در واقع هم باعث تغییر رنگ دندانهای اصلی و هم ایمپلنتها میشود.
بعد از ایمپلنت، ویپ ایمن تر است یا سیگار؟
زمانی که در سال ۱۹۶۵ اولین دستگاه ویپ در آمریکا اختراع شد، تصور میشد که این سیگار به عنوان بهترین گزینه برای ترک سیگار قابل استفاده است. این در حالی است که با پیشرفت علم و کاوش در زمینه ترکیبات شیمیایی موجود در ویپ مشخص شد که این ابزار آنقدر هم ایمن نیست.
هر چند که ویپ درصد نیکوتین کمتری نسبت به سیگار معمولی دارد؛ اما وجود مواد شیمیایی و عصارههای متنوع باعث شده که بافت لثه را تحریک کنند. نیکوتین که از جمله علل اصلی ایجاد التهاب در اثر مصرف ویپ است نیز میتواند مانع اکسیژن رسانی به لثه شود و از ترمیم سلولهای آن جلوگیری کند.
به طور کلی استفاده از ویپ در پروسه ایمپلنت به دلیل خطراتی که در زمینه پری ایمپلانتیت ممکن است داشته باشد، توصیه نمیشود. التهاب و قرمزی ناشی از بافت لثه همچنین باعث ایجاد اختلال در حس چشایی نیز شود.
این موضوع باعث از دست رفتن اشتها و عدم توانایی مصرف برخی از غذاها میشود. در بسیاری از مواقع ویپ باعث بروز لکههای زرد روی دندانها نیز میشود. این لکهها روی دندان تازه کاشته شده هم قرار میگیرند و باعث بروز تأثیرات درازمدت روی آن میشود.
شاید کمی ترسناک باشد؛ اما تحقیقات جدید انجام شده روی دود ویپ نشاندهنده ارتباط آن با ضایعات پیش سرطانی و سرطانی را نشان میدهد. این ضایعات قابلیت متاستاز داشته و میتوانند انواع سرطانهای نازوفارنکس را ایجاد کنند.
در بسیاری از مواقع ضایعات سرطانی ممکن است به بخشهای تنفسی یا گوارشی نیز منتقل شده و خطر مرگ را برای افراد به وجود آورند. لازم است بدانید که برخی از سیگارهای الکترونیک حاوی مقدار کمی نیکوتین هستند که مصرف آن ها در صورت صلاحدید دندانپزشک میتواند انجام شود.
آثار مخرب ویپینگ در درازمدت
لازم است بدانید که مصرف ویپ آثار مخربی را در درازمدت نیز خواهد داشت. به عنوان مثال ویپ میتواند باعث کاهش ماندگاری ایمپلنتهای دندانی شود. علاوه بر این آثار مخرب آن سرعت بهبود را کاهش میدهند. در افرادی که دیگر پروسههای دندانپزشکی مانند ارتودنسی، لمینت و... را انجام میدهند نیز کشیدن ویپ تآثیرات منفی خود را خواهد داشت.
مهم ترین توصیه ها برای کشیدن ویپ در افراد با ایمپلنت دندان
مطمئناً اولین و بهترین راه برای افزایش احتمال موفقیت ایمپلنت، ترک مصرف ویپ است. حال ممکن است برخی افراد به دلیل علاقه یا حس خوشایندی که پس از مصرف ویپ احساس میکنند، نتوانند از آن دست بکشند.
این افراد بهتر است اقدامات جدیتری را برای افزایش سلامت دهان و دندان خود بهکار ببرند. علاوه بر این میتوانند تعداد دفعات مصرف ویپ را به حداقل برسانند. از جمله دیگر اقدامات لازم برای کاهش خطرات احتمالی کشیدن ویپ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش نوشیدن آب
۹۰٪ حجم بزاق را آب تشکیل میدهد. مصرف آب باعث میشود که بدن بهتر بتواند در مقابل اثرات خشکی دهان ناشی از مصرف ویپ، مقاومت کند. به این ترتیب، آنزیمهای ضدعفونی کننده و گوارشی ریکاوری میشوند و جلوی علائمی مانند عفونت و التهاب را میگیرند.
لازم به ذکر است که تحریک سلولهای دهان با مصرف آبنباتهای بدون قند، خوشبوکننده دهان و همچنین غذاهای سالم میتواند باعث افزایش ترشح بزاق و ممانعت از خشکی دهان میشود.
عدم قرار گرفتن در کنار افراد مصرف کننده
دود ناشی از سیگار الکترونیک مانند دود سیگار سمی و سرطانزاست. انتشار دود غلیظ ویپ در محیط میتواند نیکوتین و دیگر ترکیبات سمی آن را وارد محیط و مجاری تنفسی شما کند. این بخارها میتوانند کیفیت هوا اطراف را کاهش داده و از طریق حلق به حفره دهانی نیز منتقل شوند.
بنابراین بهترین راه فاصله گرفتن از افراد مصرفکننده است تا از بروز علائم بعدی مانند خشکی دهان، مشکلات تنفسی، عفونتها و شل شدن ایمپلنت جلوگیری شود.
جرم گیری دندان
اگر سیگار یا ویپ مصرف میکنید، بهتر است قبل از انجام ایمپلنت از دندانپزشک بخواهید که دندانهای شما را جرمگیری کند. این کار باعث کاهش باکتریهای عامل پوسیدگی و تعادل میکروبیوم در حفره دهانی میشود. البته در نظر داشته باشید که جرم گیری دندان زمانی موثر است که پس از آن، از مصرف هرگونه دخانیات مانند ویپ و سیگار معمولی خودداری شود.
ویزیت های مرتب دندانپزشکی
افرادی که به طور مرتب ویپ مصرف میکنند، میبایست برای سلامت بیشتر دندانها و بررسی لثهها از نظر عوارض پری ایمپلنتیت معاینات منظم دندانپزشکی را انجام دهند. دندانپزشک با معاینه دندانها میتواند آبسه، عفونت دندان یا تورم را تشخیص داده و در صورت لزوم، دارویی را برای سرکوب علائم تجویز کند.
رعایت مراقبت های بهداشتی دهان و دندان
به طور حتم یکی از مهمترین عواملی که در موفقیت ایمپلنت، نقش دارد استفاده از توصیههای خودمراقبتی سلامت دهان و دندان است. استفاده از مسواک، نخ دندان و دهانشویههای حاوی کلر میتواند از رشد باکتریهای اختلال کننده در پروسه ایمپلنت جلوگیری کرده و از خطرات عفونت پیشگیری کنند. البته برخی از دندانپزشکان در روزهای اول ایمپلنت توصیه میکنند فقط از دهانشویه برای ضدعفونی کردن دهان استفاده کنید.
عدم استفاده از ویپ مشترک در دورهمی های دوستانه
متأسفانه استفاده مشترک از ویپ در محیطهای دوستانه جوانان به شدت شایع است. این موضوع علاوه بر تأثیرات مخرب ویپ، میتواند عاملی برای انتقال برخی بیماریهای مسری باشد. هپاتیت، تبخال، اگزما و حتی باکتری زخم معده ممکن است از طریق ویپهای مشترک انتقال پیدا کنند.
طبیعی است که بروز هر یک از این بیماریها باعث کاهش قدرت ایمنی بدن شده و توان ترمیم زخمها و استخوانها فک از دست میرود. بهتر است تا حد امکان از ابتلا به عفونت در زمان پروسه ایمپلنت جلوگیری کنید و با مصرف خوراکیهای تقویت کننده سیستم ایمنی مانند انواع میوهها، غلاتی مانند جو دوسر و سبزیجات، به مقابله به میکروبهای بیماریزا بروید.
مشورت گرفتن از یک مشاور
اگر انگیزه کافی برای ترکی ویپ را ندارید، میتوانید از یک مشاور یا حتی دندانپزشک خود کمک بگیرید. صحبت کردن در مورد حالات خود میتواند تأثیر بسزایی در مقبولیت مصرف و سرانجام ترک آن داشته باشد.
اگر به مصرف ویپ عادت کردهاید، خیلی راحت این موضوع را با دندانپزشک در میان بگذارید و آن را مخفی نکنید. مطمئناً دندانپزشک توصیههای ارزشمندی را برای ترک یا اصلاح عادتهای اشتباه شما خواهد داشت.
آیا سیگار الکترونیکی برای ایمپلنت مضر است؟
بسیاری از شرکتهای تبلیغ ویپ مدعیاند که ویپ میتواند به عنوان بهترین انتخاب برای افرادی که مایل به ترک سیگار هستند، است. بسیاری از افراد ناآگاه نیز در دام این تبلیغات زرد میروند و بدون اطلاع از تأثیرات منفی آن اقدام به مصرف میکنند.
ویپ با استفاده از نیروی الکتریکی، سوختن ترکیبات شیمیایی را آغاز میکند و این ترکیبات به صورت دود غلیظ وارد ریهها میشود. این مواد باعث تنگ شدن رگها و فشار خون شده و ممکن است از دریافت اکسیژن و مواد مغذی به وسیله سلولها جلوگیری کنند.
این علائم شرایط مناسبی را برای رشد باکتری پوسیدگی دندان ایجاد میکند و به دنبال آن قرمزی و التهاب ناشی از عفونت نیز پدیدار میشوند. اگر کمی دقت کنید، این تآثیرات بیشباهت به آثار سیگار معمولی نیست.
مهم ترین علائم نشان دهنده شکست ایمپلنت در اثر ویپ
به طور کلی نمیتوان گفت ویپ تنها علت شکست ایمپلنت دندان است؛ اما میتواند به عنوان یک عامل موثر در این زمینه عمل کند. معمولاً درصورت شکست ایمپلنت، علائمی ظاهر میشود که بیدقتی به آنها باعث بروز عفونت و مشکلات بیشتری خواهد شد.
در صورت دیدن هر یک از این علائم پس از مصرف ویپ بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید:
- قرمزی و التهاب لثه
- خونریزی لثه
- تورم
- احساس درد
- شل شدن ایمپلنت
- بوی نامطبوع دهان
- احساس نبض در ناحیه لثه
مدت زمان کافی برای کشیدن ویپ بعد از ایمپلنت
تا چند روز بعد از جراحی ایمپلنت نباید ویپ کشید؟ هر چند توصیه میشود که در طول پروسه ایمپلنت از مصرف ویپ جلوگیری کنید؛ اما تأثیرات منفی ویپ در روزهای اول کاشت ایمپلنت به مراتب بیشتر است.
در هفتههای اول به دلیل جوش خوردن استخوان فک با دندان کاشته شده، نیاز به مراقبتهای بیشتری وجود دارد. لازم به ذکر است که عفونتهای مکرر علاوه بر کاهش قدرت ایمنی بدن، ممکن است باعث شکست پروسه ایمپلنت و خسارت مالی زیادی به شما شوند.
از آنجایی که ویپ به تنهایی میتواند عاملی برای گسترش عفونت باشد، بهتر است از از مصرف ویپ حداقل در سه هفته اول پس از ایمپلنت ممانعت به عمل آورید. البته این عدد برای افراد با وضعیت سلامتی متفاوت، نوع و نظر جراح دندانپزشک و پیچیدگی جراحی ایمپلنت متفاوت است.
در هر مرحلهای بعد از ایمپلنت که احساس کردید علائمی مانند خونریزی، تورم، قرمزی و درد دارید، بهتر است این موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارید.
نحوه مراقبت از ایمپلنت در برابر ویپ
اگر جز مصرفکنندگان ویپ هستید، بهتر است قبل از انجام این پروسه این موضوع را با دندانپزشک در میان بگذارید. بهتر است مصرف ویپ و سیگار را ترک کنید تا ایمپلنت با موفقیت بیشتری پیش رود.
در صورت دارا بودن مشکلاتی مانند بیماریهای خودایمنی، بیماریهای لثه، اختلالات گوارشی و... شدیداً از مصرف ویپ پس از ایمپلنت جلوگیری کنید. نحوه مراقبت از ایمپلنت در برابر ویپ باید کمی دقیقتر و با حساسیت بالاتری نسبت به افراد غیرمصرف کننده باشد.
مصرف ویپ را کمتر کنید، بدن خود را هیدراته نگه دارید و تا حد امکان از مصرف نوشیدنیهای دارای رنگدانه مثل نوشابههای گازدار، انواع قهوه و چای نیز پرهیز کنید. علاوه بر این، میتوانید از روشهای زیر به منظور کاهش احتمال عفونت استفاده کنید:
- استفاده از خمیردندانهای مناسب دندانهای حساس
- کشیدن نخ دندان
- عدم مصرف غذاهای سفت و بدون ارزش غذایی
- خوردن مقدار زیادی آب، سبزیجات و میوههای تازه
بهترین جایگزین برای ویپ پس از ایمپلنت
ترک ویپ مانند ترک سیگار ممکن است در روزهای اول کمی شما را آشفته سازد؛ این موضوع به دلیل کاهش نیکوتین در بدن شماست. تا زمانی که بدن شما بتواند خود را با کمبود نیکوتین آداپته کند، مدت زمانی به اندازه ۲ هفته طول میکشد.
در این زمان میتوانید برای کاهش سردردها و خستگیهای ناشی از عدم مصرف نیکوتین، از قرصها یا آدامسهای حاوی نیکوتین استفاده کنید. البته بهتر است در مورد این موضوع با دندانپزشک مشورت کرده تا بهترین انتخاب را متناسب با شرایط شما داشته باشد.
نظر شما