۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۴
غفلت از ظرفیت های کشت گلرنگ در ایلام؛ محصولی کم هزینه که درآمد خوبی دارد
بازار گزارش می دهد؛

غفلت از ظرفیت های کشت گلرنگ در ایلام؛ محصولی کم هزینه که درآمد خوبی دارد

ایلام-گلرنگ یکی از محصولات کم هزینه و پردرآمد در بخش کشاورزی است که به رغم ظرفیت های مهم استان ایلام برای کشت این محصول اما همچنان مورد توجه قرار نمی گیرد.

بازار-گروه استان ها: گیاه گلرنگ یکی از قدیمی ترین انواع گیاهان روغنی به شمار می‌رود که امروزه نیز به علت اینکه در صنایع مختلفی همچون غذایی، صنعتی، دارویی، بهداشتی، طب سنتی، رنگ آمیزی طبیعی، صادرات و تولید علوفه برای دام استفاده می‌شود، نزد کشاورزان از اهمیت بالایی برخوردار است.

این مزیت‌ها نشان می‌دهد گیاه گلرنگ نقش بسزایی در رونق اقتصادی، درآمد زایی و ایجاد اشتغال برعهده دارد و همین امر موجب شده کشت این گیاه در سال‌های اخیر و در اقصی نقاط کشور به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.

استان ایلام هم از جمله استان‌هایی به شمار می‌رود که به دلیل داشتن شرایط اقلیمی مناسب، آب و هوای گرم و خشک، خاک‌های خوب زهکشی شده و منابع آبی کافی، پتانسیل مناسبی برای کشت گلرنگ دارد. شایان ذکر است برخورداری از پتانسیل‌های بالای کشت گلرنگ در ایلام در حالیست که عموماً زمین‌های کشاورزی در این استان به علت محدودیت‌های اقتصادی، فقدان دانش و تکنولوژی و عدم توجه مسئولان به کشت گلرنگ اختصاص داده نمی‌شوند.

طبق گفته کارشناسان عدم کاشت گیاه گلرنگ می‌تواند اثرات منفی متعددی بر بخش کشاورزی، اقتصاد و محیط زیست در استان ایلام داشته باشد.

اثرات منفی عدم کشت گلرنگ در ایلام

ندا دارابی کارشناس کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: گیاه گلرنگ یکی از محصولات زراعی تلقی می‌شود که علاوه بر ارزش اقتصادی و سودآوری بالا، نسبت به سایر محصولات کشاورزی نیاز کمتری به آب دارد و همین امر موجب شده در سنوات اخیر کشت این گیاه در سراسر کشور دارای اهمیت بالایی باشد.

وی با بیان اینکه تا به حال از ظرفیت‌های استان ایلام جهت کشت گیاه گلرنگ آنگونه که باید استفاده نشده، افزود: همانطور که می‌دانیم استان ایلام به علت شرایط اقلیمی مناسب و برخورداری از منابع آبی کافی پتانسیل خوبی برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله گیاه گلرنگ برخوردار است؛ اما با این حال کشت این گیاه تاکنون در استان ایلام چندان مورد توجه واقع نشده که همین امر نیز اثرات منفی فراوانی در حوزه‌های مختلفی همچون کشاورزی، اقتصاد و محیط زیست به همراه دارد.

رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام: طبق تحقیقات انجام شده برخی نقاط استان ایلام از پتانسیل خوبی برای کشت گلرنگ برخوردار است آبدانان از توابع استان ایلام با آب و هوایی به طور معمول گرم و خشک از جمله مناطقی در استان ایلام محسوب می‌شود که دارای پتانسیل لازم برای کشت این نوع گیاه است

دارابی تصریح کرد: از جمله پیامدهای منفی عدم کاشت گیاه گلرنگ می‌توان به کاهش تنوع محصولات کشاورزی، فشار بر منابع دیگر، از دست دادن منابع اقتصادی، کمبود در تامین روغن و مواد غذایی، تاثیرات منفی بر سلامت خاک و کاهش فرصت‌های صادراتی اشاره کرد.

مزیت‌های توسعه سطح زیر کشت گلرنگ

وی اضافه کرد: یقیناً توسعه کاشت گیاه گلرنگ در استان منجر به اشتغال زایی و رفع بیکاری، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، رونق اقتصادی، توسعه کشاورزی در استان، درآمدزایی، افزایش صادرات و کاهش واردات می‌شود.

این کارشناس در ادامه گفت: از این رو باید با اخذ اقداماتی قبیل همکاری مسئولان، آموزش کشاورزان، پرداخت تسهیلات، انتخاب بذر مناسب، مدیریت آبیاری، تناوب زراعی، کوددهی مناسب، مدیریت آفات و بیماری‌ها سطح زیر کشت گلرنگ در استان افزایش یابد.

کشت گیاه گلرنگ در ایلام

حشمت عزیزان رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: گلرنگ گیاهی یک ساله با ساقه‌های شاخه دار است که معمولاً در شرایط آب و هوایی گرم و خشک می‌روید و نیاز کمتری به آب دارد.

وی افزود: این گیاه از جمله گیاهان چند منظوره است که دارای مزیت‌های بسیاری در زمینه‌های اقتصادی، کشاورزی، زیست محیطی، دارویی و غذایی است.

رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام با اشاره به اینکه طبق تحقیقات انجام شده برخی نقاط استان ایلام از پتانسیل خوبی برای کشت گلرنگ برخوردار است، تصریح کرد: آبدانان از توابع استان ایلام با آب و هوایی به طور معمول گرم و خشک از جمله مناطقی در استان ایلام محسوب می‌شود که دارای پتانسیل لازم برای کشت این نوع گیاه است.

عزیزان در پایان گفت: در این راستا ۴۵ هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان آبدانان برای اولین بار زیر کشت گیاه دارویی گلرنگ رفته و امید است با همکاری کشاورزان سطح زیر کشت این گیاه در استان ایلام افزایش یابد.

با توجه مزیت‌های کشت گیاه گیاه گلرنگ، می‌بایست اقداماتی اساسی جهت رفع موانع موجود و افزایش تولید این گیاه دارویی در استان ایلام لحاظ گردد.

کد خبر: ۳۱۷٬۶۰۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha