به گزارش بازار، تهران – آی پی امداد - قطعیهای مکرر برق در روزهای منتهی به یلدا، طبق گفتهی کارشناسان مجموعه تعمیرات لوازم خانگی آی پی امداد ، منجر به افزایش چشمگیر خرابی لوازم خانگی شده است. تعمیرکاران این مجموعه گزارش دادهاند که آمار خرابی لوازم خانگی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، تا دو برابر افزایش یافته است.
در همین حین، بنابر آمار ارائه شده توسط سامانه کاوش گوگل ترندز، آمار تقاضا برای لوازم تولید برق اضطراری مثل موتور برق خانگی بی صدا رشد سرسام آور ۱۰ برابری را طی هفته گذشته تجربه کرده است. با این حال هنوز هم خسارات وارد شده به شهروندان به دلیل نوسانات برق قابل توجه است.
از آنجایی که معمولا قطعات حساس و مهم لوازم خانگی به نوسانات و قطعی برق حساس هستند، بیشترین خرابیها مربوط به یخچال (کمپرسور و برد)، تلویزیون (صفحه نمایش و برد)، کولرگازی (موتور)، ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی است.
شناختن عوامل و دلایل سوختن قطعات مهم لوازم خانگی قدمی مهم در در پیشگیری از این اتفاق ناگوار و پر هزینه است. مسئول پشتیبانی مجموعه آی پی امداد در این خصوص گفت:
برخی از خسارات وارده به لوازم خانگی در زمان قطع برق رخ میدهد. علت اصلی این اتفاق، کم شدن ولتاژ برق است که باعث فشار آمدن به قطعات داخلی الکترونیکی میشود. نکتهای که اکثر هموطنان به آن توجه نمیکنند، خرابی لوازم خانگی در زمان وصل شدن جریان برق است. بهترین کار برای نگهداری از لوازم خانگی، در صورت وصل نبودن آنها به محافظ، کشیدن دو شاخه است تا دستگاه به خاطر جهش ولتاژ در زمان وصل شدن برق دچار مشکل نشود و نسوزد.
آمار ارائه شده توسط آی پی امداد نشان میدهد که درخواست تعمیرات ۶ قلم از لوازم خانگی، نسبت به بازه مشابه در سال قبل حداقل بیشتر از ۵۰ درصد بیشتر شده است. قطعات خراب شده و نحوه خرابی اکثر این لوازم هم نشان دهندهی اختلالات شبکهی برق رسانی است. این لوازم شامل موارد زیر هستند.
-
یخچال و فریزر
-
ماشین لباسشویی و ظرفشویی
-
تلویزیون و سیستم های صوتی تصویری
-
کولر گازی
-
کامپیوتر
-
مایکروویو
قطعات حساس این لوازم که متحمل بیشترین خسارت شده اند هم شامل موارد زیر هستند:
-
کمپرسور یا موتور اصلی دستگاه
-
برد الکترونیک
-
موتور فن
-
پمپهای اصلی
-
نمایشگرها یا صفحه نمایش در تلویزیون و مانیتور
-
پاور
-
مادربرد
-
گرافیک
-
لامپ مگنترون مایکروفر
برای برخی لوازم دیگر مانند پکیج (برای تعمیرات برد) هم روند افزایشی در درخواست تعمیرات به چشم میخورد.
راهکارهای ارائه شده توسط تیم کارشناسی آی پی امداد برای پیشگیری از این خسارات یا به حداقل رساندن موارد شامل موارد زیر بود:
-
استفاده از محافظ برق: دستگاه محافظ برق، همانطور که از اسمش پیداست، از لوازم برقی در مقابل نوسانات برق محافظت میکند و در صورتی که افزایش ولتاژ بیش از حد مجاز باشد، برق دستگاه را قطع میکند تا به قطعات داخلی آن آسیب نرسد.
-
کشیدن دستگاه از برق: سادهترین راه موجود برای محافظت از دستگاههای حساس، کشیدن آنها از برق در زمان نوسانات شدید الکتریکی است. این کار باعث میشود تا به قطعات حساس لوازم خانگی شما فشاری وارد نشود. بهترین حالت برای تشخیص نوسانات برق، تشخیص علائم آن مثل چشمک زدن چراغ هاست. همچنین میتوانید از جدول قطعی برق منطقه خود برای کشیدن دوشاخه لوازم برقی خود استفاده کنید. توجه داشته باشید که افت ولتاژ چند دقیقه قبل از قطعی کامل برق شروع میشود.
-
استفاده از UPS: در صورتی که از کامپیوتر یا تجهیزات حساس استفاده میکنید و قطعی برق میتواند باعث خسارات زیادی برای شما شود، UPS بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این وسیله که در فارسی «منبع تغذیه بدون وقفه» نامگذاری شده است، با استفاده از باتریهای داخلیاش به مدتی کوتاه برق وسیله مورد نظر را تامین میکند تا دستگاه با افت یا قطع ناگهانی برق مواجه نشود. این دستگاه همچنین باعث میشود تا در زمان کار با کامپیوتر، فرصت کافی برای ذخیره دادهها داشته باشید و چیزی را از دست ندهید.
در صورتی که لوازم خانگی شما به خاطر نوسانات برق دچار خرابی شده است، صحبتهای عبدالامیر یاقوتی، معاون مهندسی و نظارت شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ و عضو کمیته ملی کاهش تلفات شرکت توانیر، میتواند برای شما کارساز باشد.
وی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا در خصوص پرداخت بیمه خسارت قطعی برق اظهار داشت: بر اساس قانون یک بیمه تحت عنوان بیمه خسارت مشترکین داریم که به حوادثی تعلق میگیرد که بر اثر اختلال جریان برق در حوزه مشترک یعنی در واقع در عرصه یا اعیان مشترک رخ داده باشد، یعنی منجر به آتشسوزی، انفجار و یا مسمومیت شود، اگر کنتور برق مشترک اتصالی پیدا کرده و نهایتا منجر به آتشسوزی شود، هزینههای جانی و مالی متناسب با آن فرایندی که کارشناسان رسمی بیمه قیمتگذاری میکنند، تعیین و در سقف قراردادی که منعقد میشود پرداخت صورت میگیرد.
وی افزود: مشترکین باید حوادث را در سامانه بیمه توانیر به آدرس bime.tavanir.org.ir ثبت کنند و اگر حوادث داخل منزل باشد که به آتشسوزی منجر شود در حوزه بیمه بررسی میشود و در غیر این صورت در شرکتهای توزیع رسیدگی خواهد شد، هر شرکت توزیع فرم خاصی دارد که اگر مشترکین به این موارد برخورد کردند به شرکت توزیع اعلام کنند، ضمن اینکه در سامانه "برق من" هم ویژگی خسارت به لوازم دیده شده که به صورت غیرحضوری امکان اطلاعرسانی وجود دارد.
نظر شما