به گزارش بازار،وی همچنین ابراز امیدواری کرد با بهبود وضعیت امنیتی در سوریه، خطلوله گاز از قطر به ترکیه و اروپا نیز دور از دسترس نخواهد بود.
ترکیه پیشتر با اتصال برق ادلب به شبکه برق ترکیه، صادرات فراورده و نیز حضور شرکتهای ترک در زیرساخت این منطقه، برق شبانهروزی برای ساکنین آن که تحت تصرف تروریستها بودند فراهم کرده بود. این در حالی بود که شهرهای تحت حاکمیت دولت بشار اسد ساعات کمی در شبانهروز از برق برخوردار بودند.
سوریه پیش از حملات تروریستها در سال ۲۰۱۰ نزدیک به ۴۰۰ هزار بشکه در روز نفت و ۸.۵ میلیارد مترمکعب در سال گاز تولید میکرد و صادرات نفت حدود یکچهارم درآمدهای دولت را تشکیل میداد.
بعد از جنگ و با تصرف میادین نفتی توسط گروهکهای معارض، آسیب به زیرساختهای نفت و گاز و تحریمهای غرب، تولید نفت سوریه به کمتر از ۵۰ هزار بشکه در روز و تولید گاز به ۳ میلیارد مترمکعب کاهش یافت. این موضوع علاوه بر قطع درآمد نفتی، دولت سوریه را ناچار کرده بود برای تامین سوخت داخلی به واردات ۵۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام از ایران بپردازد.
حال این واردات با سقوط دولت اسد قطع شده است و سوریه برای تامین سوخت حداقل در کوتاهمدت به ترکیه، که با حمایت از تروریستها در یک دهه گذشته یکی از بانیان تضعیف صنعت نفت و گاز سوریه بوده است، وابسته خواهد بود.
نظر شما