۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷
ریزش سنگین بازارهای مالی در پی تصمیم فدرال رزور آمریکا| مراقب شوک های ترامپی باشید
بازارها به کدام سمت خواهند رفت؟

ریزش سنگین بازارهای مالی در پی تصمیم فدرال رزور آمریکا| مراقب شوک های ترامپی باشید

جروم پاول رئیس فدرال رزرو نهایتا روز چهارشنبه از تصمیم قطعی خود برای کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره بانکی برای ماه دسامبر خبر داد.

بازار؛ گروه بین الملل: پس از چند روز انتظار سرمایه گذاران برای روشن شدن تکلیف وضعیت نرخ بهره بانکی در آمریکا، جروم پاول رئیس فدرال رزرو نهایتا روز چهارشنبه از تصمیم قطعی خود برای کاهش ۲۵ واحدی نرخ برای ماه دسامبر خبر داد.

با اینحال، پاول در سخنان خود اعلام کرد که به احتمال زیاد، فدرال رزور در سال ۲۰۲۵ تنها دو مرحله دیگر کاهش نرخ بهره بانکی را در برنامه خود دارد. با این حساب، در نرخ بهره بانکی بعدی از کاهش ۲۵ واحدی در ماه دسامبر به ۴.۳ درصد کاهش خواهد یافت.

تاثیر سنگین سخنان پاول بر بازارهای مختلف

پس از انتشار اخبار مربوط به اظهارات اخیر پاول که به خوبی نشانگر میل وی به حفظ نظارت سفت و سخت بر مکانیزم های حام بر اقتصاد آمریکا بود، عمده بازارهای مالی به آن واکنش نشان دادند. در مهمترنی این واکنش ها، طلا به زیر ۲۶۰۰ دلار سقوط کرده و بیت کوین که طی روز چهارشنبه حتی وارد کانال ۱۰۸ هزار دلار نیز شده بود، به کانال ۱۰۱ هزار دلار بازگشته و اصلاح قیمت کرد.

ریزش سنگین بازارهای مالی در پی تصمیم فدرال رزور آمریکا| مراقب شوک های ترامپی باشید

از سوی دیگر، شاخص دلار به شدت مسیر افزایشی در پیش گرفته و صبح روز پنجشنبه همچنان در کانال کم نظیر ۱۰۸ قرار دارد. بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا نیز به ۴.۵ درصد افزایش یافته است.

انتظارات تورمی و رکود حام بر بازارهای جهانی نیز سرمایه گذاران را مجاب خواهد کرد که برای سال آِنده میلادی نیز پول خود را به دلار امن تبدیل کرده و در بانک های آمریکایی سرمایه گذاری نمایند تا از گزند هرگونه ورشکستگی احتمالی کارخانه ها و یا تضعیف روندهای پر ریسک اقتصادی کشورها دور بمانند.

به طور کلی باید گفت که تمامی مشتقات مرتبط با دلار و اقتصاد آمریکا با جهش در قدرت مواجه شده و مابقی دارایی ها مانند شاخص های وال استریت نیز دچار ریزش سنگین شدند. به عنوان مثال، داو جونز دچار ریزش ۱۱۷۶ واحدی شده که چنین ریزشی از ماه آگوست به این سو بی سابقه بوده است. همچنین روند ریزشی ۱۰ روزه این شاخص از سال ۱۹۷۴ به این سو بی سابقه بوده و همین امر، نشانگر تغییرات جدی احتمالی در اقتصاد آمریکا طی دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ است.

وضعیت بازارهای جهانی به کدام سمت و سو خواهد رفت؟

حقیقت امر این است که کمتر کسی انتظار داشت جروم پاول از تنها دو مرحله کاهش نرخ بهره طی سال ۲۰۲۵ خبر بدهد. آمارهای اخیر اقتصادی آمریکا به ویژه آمار بخش بیکاری و تولید شغل عمده اقتصاد دانان را مجاب کرده بود که فدرال رزرو برای فرار از تله رکود، حتما طی سه ماهه نخست سال جاری میلادی، میزان نرخ بهره بهره را تا سطح چشمگیری کاهش خواهد داد.

اما سناریو های اقتصاددانان درست از آب در نیامده و به نظر می رسد، تاکید پاول بر لزوم کنترل تورم همچنان بیش از توجه وی به وضعیت رکود اقتصادی بوده که شانه به شانه بازار آمریکا در حال حرکت است. از سوی دیگر، با توجه به بالا رفتن شاخص دلار، به نظر می رسد جذابیت سپرده گذاری در بانک های آمریکا دستکم برای سال ۲۰۲۵ نیز ادامه داشته که این موضوع مانند سال ۲۰۲۳ باید منجر به تضعیف بازارهای مالی شود.

بسیار بعید به نظر می رسد که ترامپ، تاب و تحمل افزایش قدرت هرگونه دارایی دیگری در کنار دلار، اعم از طلا یا ارزهای دیجیتال را داشته باشد.

لذا، تا زمان ادامه سیاست فعلی فدرال رزرو، نمی توان انتظار بیشتری در پیشرفت بازارها داشت. انتظارات تورمی و رکود حام بر بازارهای جهانی نیز سرمایه گذاران را مجاب خواهد کرد که برای سال آِنده میلادی نیز پول خود را به دلار امن تبدیل کرده و در بانک های آمریکایی سرمایه گذاری نمایند تا از گزند هرگونه ورشکستگی احتمالی کارخانه ها و یا تضعیف روندهای پر ریسک اقتصادی کشورها دور بمانند.

مراقب سیاست های اقتصادی ترامپ باشیم!

نکته دیگری که باید به آن توجه داشت و همین چند روز پیش نیز در قالبی گزارشی مجزا در خبرگزاری بازار به آن اشاره شد اینکه اگرچه ترامپ علاقه ظاهرا زیادی به ارزهای دیجیتال یا بزرگان فناوری جهان همچون ایلان ماسک از خود نشان داده و این رویکرد وی طی هفته های گذشته منجر به افزایش قیمت ها در بازارهای جهانی گشته، اما احتمالا تنها سیاست غیر قابل تغییر وی، شعار همیشگی «نخست آمریکا» است که خیلی باید مراقب آن بود.

توجه داشته باشید که ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری، اظهارات اخیر و سخنرانی های دوران انتخابات خود همچنان بر لزوم تقویت قدرت دلار و افزایش وابسنتگی تجارت جهانی به ارز ملی آمریکا تاکید داشته است. بسیار بعید به نظر می رسد که وی، تاب و تحمل افزایش قدرت هرگونه دارایی دیگری در کنار دلار، اعم از طلا یا ارزهای دیجیتال را داشته باشد. رئیس جمهور جدید آمریکا حتما طی ماه های آتی اقداماتی مانند وضع تعرفه بر کالاهای چینی و مکزیکی، برای مقابله با رشد روز افزون هر ابزار سرمایه گذاری دیگری جز طلا به کار خواهد بست که فدال رزرو نیز حتما وی را در این مسیر یاری می کند. لذا، تمام سرمایه گذاران در بازارهای مالی مختلف باید به خصوصیات فکری و فردی ترامپ نیز توجهی ویژه داشته باشند تا دچار غافلگیری ناشی از ضربات مهلک و آنی دونالد ترامپ نشوند.

کد خبر: ۳۱۷٬۲۴۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha