۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۸
آغاز مسافرگیری با تراموا بعد از عید | افزایش دو برابری ظرفیت واگن های مترو
شهردار تهران عنوان کرد؛

آغاز مسافرگیری با تراموا بعد از عید | افزایش دو برابری ظرفیت واگن های مترو

علیرضا زاکانی شهردار تهران با اشاره به اینکه تراموا وارد کشور شده است گفت: تا قبل عید تست ها آغاز و بعد عید مسافرگیری انجام می شود.

به گزارش بازار، علیرضا زاکانی شهردار تهران در گفتگویی، درباره مشکلات عمده پایتخت اظهار کرد: صدر مشکلات شهری در تهران آلودگی هوا، ترافیک و بد مسکنی و بی مسکنی است. ما در مجموعه شهرداری تهران تلاشمان را متناسب با این سه مشکلی که مردم در نظرسنجی‌ها عنوان کرده اند تنظیم می‌کنیم.

وی درباره موضوع آلودگی هوای پایتخت و قانون هوای پاک بیان داشت: ما در این مورد بررسی جامع انجام داده ایم. در قانون هوای پاک ۲۳ دستگاه مسئولیت دارند و ما علاوه بر مسئولیت خودمان علاقه داریم مسئولیت دیگران را هم انجام دهیم و ما به خودمان در حوزه مقابله با آلودگی هوا و اجرای قانون هوای پاک نمره خوبی می‌دهیم.

۸۳ درصد آلاینده گازی توسط منابع متحرک ایجاد می‌شود

شهردار تهران بیان داشت: ۸۳ درصد آلاینده گازی توسط منابع متحرک و ذرات معلق ۶۱ درصد منبع آلودگی است و اگر در حوزه حمل و نقل عمل شود اقدامات خوبی در مقابله با آلودگی هوا انجام خواهد شد.

وی اعلام کرد: از این ۸۳ درصد آلایندگی وسایل متحرک، حدود ۳۷ درصد آن مربوط به خودروهای شخصی و ۲۱ درصد مربوط به موتورسیکلت‌ها است. همچنین تاکسی‌ها ۹ درصد، وانت‌ها ۹ درصد، اتوبوس‌ها ۶ دهم درصد و مینی بوس‌ها هم ۹ درصد را به خود اختصاص داده‌اند.

زاکانی بیان داشت: در بحث اتوبوس با کمبود زیادی مواجه هستیم. ۵۲۵۵ اتوبوس در این دوره خریداری و یا بازسازی شده که بیش از هزار دستگاه از آن وارد خطوط شده است. ضمن اینکه ما حرکت را به سمت برقی سازی بردیم و ۳ هزار اتوبوس برقی و ۲۷۶۵۰ تاکسی برقی نیز در خریدهایمان داریم.

۴۷۵۰ هکتار فضای سبز پیرامونی و ۶۵۰ هکتار فضای سبز داخل شهر ایجاد کردیم

وی گفت: در سه زمستان که در شهرداری فعالیت کرده‌ایم، ۴۷۵۰ هکتار فضای سبز پیرامونی و ۶۵۰ هکتار داخل شهر ایجاد کردیم و اگر کل کوه‌های شمال شهر را به شهرداری دهند علاوه بر جلوگیری از سیلاب، فضای سبز ایجاد و هوا هم بهبود می‌یابد.

برای تأمین و خرید ۱۱۸۴ واگن قرارداد خارجی و داخلی بستیم

زاکانی با اشاره به اینکه در ۲۵ سال ۱۱۸۱ واگن برای تهران اختصاص داده شده است، گفت: این در حالی بوده که ما برای تأمین و خرید ۱۱۸۴ واگن قرارداد خارجی و داخلی بستیم. ما شریک چینی‌ها هستیم و انتقال تکنولوژی را هم انجام تا کارهای بزرگی انجام دهیم.

از بهمن ماه سه تا رام قطار وارد مترو می‌شود

وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد واگن‌های مترو داخلی و ۱۵ درصد قطعات خارجی است، بیان داشت: از بهمن ماه سه تا رام قطار وارد مترو می‌شود.

در ۳ سال و نیم ظرفیت واگن‌های مترو را ۲ برابر می‌کنیم

زاکانی با بیان اینکه ساخت هر کیلومتر مترو برای ما ۳ هزار میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: ترافیک تهران موقعی حل می‌شود که دوسوم حمل‌ونقل مردم از طریق ناوگان عمومی انجام شود. در ۳ سال و نیم ظرفیت واگن‌های مترو را ۲ برابر می‌کنیم.

وی بیان داشت: تلاش می‌کنیم ظرفیت حمل‌ونقل را طوری بالا ببریم که در روی زمین با اتوبوس، تاکسی، ون، موتور و تراموا تحول چشم‌گیری داشته باشیم.

۳۰۸ کیلومتر خطوط مترو داریم

زاکانی یادآور شد: بحث توسعه خطوط مترو هیچ وقت به اندازه این دوره فعالیت نشده بود. ما در ۷ خط ۲۵۴ کیلومتر خطوط مترو داشتیم اما الان ۳۰۸ کیلومتر خطوط مترو داریم و ۱۷ ایستگاه اضافه کردیم. خطوط ۸ و ۹ و ۱۰ را شروع کردیم و درباره خط ۱۱ نیز کارهای قرارداد آن را در حال انجام داریم. بنابراین جلوتر از زمانبندی ها هستیم.

تا ماه آینده شهروندان با چهره دیگری از تاکسی‌ها مواجه اند

شهردار تهران در پاسخ به اینکه چقدر خودرو بی کیفیت در شهر می‌بینید، گفت: زیاد خودروی بی کیفیت می بینم. تدبیر ما نوسازی و برقی سازی است توانستیم خودروهای با کیفیت وارد و تا ماه آینده با چهره دیگری از تاکسی‌ها مواجه اند. ما سمت مردم و رانندگان هستیم تا رانندگان با حداقل پرداخت صاحب خودروی با کیفیت شوند و چهره شهر هم بهتر شود.

وی گفت: در شهر تهران باید به سمت نوسازی و برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل برویم. تاکسی‌های باکیفیت وارداتی هم‌اکنون در تهران و در حال برچسب‌گذاری و پلاک شدن است.

تراموا وارد کشور شد

وی اعلام کرد: تراموا وارد کشور شد و ۴۲ متر است، فعلاً دو رام رسیده است و یک دهم مترو قیمت دارد و دو سوم مترو مسافر جابجا می‌کند و زیرساخت خاصی هم نمی‌خواهد و سی سال عمر دارد، تا قبل عید تست‌ها آغاز و بعد عید مسافرگیری با تراموا انجام می‌شود.

اجرای طرح HOV در بزرگراه همت

شهردار تهران درباره طرح HOV خاطرنشان کرد: در بزرگراه همت خطوطی طراحی که شهروندان از یک هفته قبل می‌توانند صندلی تاکسی در این مسیر رزرو کنند و خودروهای پر سرنشین هم می‌توانند از آن عبور کنند. اگر نتیجه خوب بود طرح را به سایر بزرگراه‌ها تعمیم می‌دهیم.

وی در مورد ساختمان‌های ناایمن هم اظهار کرد: در بحث ساختمان‌های ناایمن، دستگاه‌ها مشکلات و تقصیرها را به گردن یکدیگر می‌اندازند اما ما از این مساله استقبال کردیم و سال گذشته تیمی را شامل چند دستگاه تشکیل دادیم. نتیجه آن شد که ۱۶ هزار ساختمان بالای ۶ طبقه را هدف گذاری و ۶ هزار مورد آن را پایش کردیم. از این تعداد در مورد حدود ۴ هزار ساختمان به نتیجه نهایی رسیدیم. ساختمان‌هایی که آسیب پذیری بالایی دارند باید نوسازی شوند و بخشی از ساختمان‌ها نیز با حکم دادستانی پلمب شدند.

هر دولتی که در بافت فرسوده سرمایه گذاری کند مردم را نجات می‌دهد

زاکانی خاطر نشان کرد: ۹۳۰ هزار پلاک در تهران داریم که به تعبیری حدود دو، پنجم آن ناپایدار است و نیاز به نوسازی دارد. برای این مساله هم ایده داریم تا مردم مسکن ارزان و با کیفیت داشته باشند و آن توجه به بافت فرسوده و ناپایدار است. هر دولتی که در بافت فرسوده سرمایه گذاری کند مردم را نجات می‌دهد. از طریق بافت فرسوده می‌تواند با مشوق مردم را دارای مسکن کند، یک طبقه مشوق ۷۰ درصد مطلوبیت در بحث نوسازی ایجاد می‌کند و حتی مسکن اجتماعی را می‌تواند ایجاد کند.

وی بیان داشت: در کمیسیون ماده پنج احکامی را برای بافت فرسوده و ناپایدار از طریق بازگشت به طرح تفصیلی سال ۹۱ دنبال کردیم و ۱۸۰۰ واحد فرسوده سال گذشته نوسازی شدند. در واقع راه حل مشکل مسکن در کشور از طریق نوسازی بافت فرسوده و ناپایدار خواهد بود.

روزی ۲۵ میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود که معادل ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است

زاکانی در ادامه در مورد ناترازی انرژی گفت: زیر ساخت‌ها مستهلک شده از طرفی از اواخر دهه نود ناترازی انرژی ایجاد شد که بخشی به دلیل قاچاق است و دولت اهتمام جدی مقابله با آن را دارد که رقم عجیبی هم هست. روزی ۲۵ میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود که معادل ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است.

مشکل کشور به دست مردم حل می‌شود

وی بیان داشت: مشکل ناترازی انرژی حل شدنی است و شرایط مطلوب را برای نیروگاه‌ها باید بالا ببریم و باید مصرف را منطقی کنیم. تهران هم ۳۳۰ هزار شعله برق دارد که می‌توان با بهسازی سیستم روشنایی، صرفه جویی انرژی و سود آوری کرد.

شهردار تهران با اشاره به اینکه مشکل کشور به دست مردم حل می‌شود، گفت: باید به این مسأله توجه و اهتمام داشت. راه حل اصلی این اس. همچنین باید قدرالسهم مصرف سال خانگی بنزین، گاز و برق را به سرانه خانوار تقسیم کنیم. بنزین ۸ واحد، گاز ۳ واحد و برق یک واحد آلایندگی ایجاد می‌کند. نسبت به هر فرد افق را معلوم می‌کنیم و هر نفر در طول سال می‌تواند ۷۲۰۰ واحد آلایندگی ایجاد کند.

زاکانی گفت: شهروند هر چقدر این را کم کند ما به ازای آن اعتبار مصون از تورم دریافت کند. این مساله می‌تواند مردم را نجات دهد و ۹۵ درصد مردم سود می‌کنند.

کد خبر: ۳۱۷٬۲۱۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha