به گزارش بازار، جعفر قادری توضیح داد: التهابات موجود در جامعه، تقاضا برای سفرهای پایان سال میلادی و اوایل سال نو، محدودیتهای صادرات نفت، نگرانیها در حوزههای مختلف، و همچنین بحرانهای سیاسی و امنیتی در منطقه، همگی تأثیر عمدهای بر بازار ارز دارند.”
وی همچنین خاطرنشان کرد: “این شرایط منجر به افزایش تقاضا برای ارز میشود و در نتیجه، قیمتها در بازار آزاد نیز افزایش مییابد.”
قادری در ارتباط با حذف ارز نیمایی تصریح کرد: “افزایش نرخ ارز در بازار آزاد ربطی به حذف ارز نیمایی ندارد. در واقع، حذف ارز نیمایی ممکن است موجب افزایش عرضه ارز در بازار مبادله کالا شود. به طور کلی، رشد قیمت ارز در یک بازار میتواند بر دیگر بازارها تأثیر بگذارد و بر فعالیتهای آنها تأثیر خواهد گذاشت.”
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید در ادامه، با اشاره به سیاستهای جدید ارزی دولت و وزارت اقتصاد افزود: “در شرایط کنونی، تغییرات در نرخ ارز میتواند مزایا و معایبی به همراه داشته باشد. یکی از مزایای این تغییرات، کاهش تعداد و تنوع نرخهای ارزی و تشویق صادرکنندگان به عرضه ارز به بازار است.”
قادری همچنین در مورد اثرات احتمالی حذف ارز نیمایی گفت: شاید قیمت کالاهایی که پیشتر با ارز نیما وارد میشدند، افزایش یابد. اما باید در نظر داشت که بسیاری از این کالاها به دلیل عدم کنترل دولت بر زنجیره تأمین در حقیقت با قیمت ارز آزاد معامله میشدند و بنابراین، تاثیر چندانی بر قیمتها نخواهد داشت.
نظر شما