۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
پژوهش پُل ارتباطی آبادان با کشورهای حوزه خلیج فارس| توسعه اقتصادی آبادان در گروی پژوهش است
مدیر پژوهش اتاق بازرگانی آبادان:

پژوهش پُل ارتباطی آبادان با کشورهای حوزه خلیج فارس| توسعه اقتصادی آبادان در گروی پژوهش است

آبادان- راز، مدیر پژوهش اتاق بازرگانی آبادان گفت: پژوهش پُل ارتباطی آبادان با کشورهای حوزه خلیج فارس است و می‌تواند سهم آّبادان را در بازارهای این کشورها افزایش دهد.

شاهین راز در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: مهم‌ترین رسالت اتاق‌های بازرگانی به عنوان نهادهای میانجی بین دولت و بخش خصوصی، تسهیل رشد اقتصادی و توسعه فعالیت‌های تجاری است که به مأموریت‌های کلیدی همچون دفاع از منافع و حقوق اعضای خود (تجار، تولیدکنندگان، و شرکت‌ها) در تعامل با دولت برای توسعه تجارت داخلی و بین‌المللی کمک می‌کنند.

وی ادامه داد: اطلاعات بازار، شناسایی فرصت‌های تجاری و ترویج صادرات توسط اتاق بازرگانی فراهم می‌شود. خدمات آموزشی برای ارتقای مهارت‌های مدیریتی، مالی و بازاریابی برای أعضاء ارائه می‌کنند.

مدیر پژوهش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان توضیح داد: برای بهبود همکاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها چه در سطح ملی و بین‌المللی کمک می‌کنند و همچنین پُل ارتباطی میان اعضا و شرکت‌ها ایجاد می‌کنند و خدمات داوری و مشاوره حقوقی با هدف رفع اختلافات بین أعضاء ارائه می‌کنند.

راز گفت: با توجه به این ماموریت‌های مهم، واحد پژوهش اتاق بازرگانی می‌تواند با ایجاد یک اتاق فکر مبتنی بر تحقیقات علمی و عملی با بهره گیری از محققین دانشگاه و صنعت، مدیران اتاق را در راستای رسالت خود کمک کند .

جلوگیری از ضرر و زیان فعالان اقتصادی

وی افزود: در شرایط فعلی اقتصادی کشور که تولیدکنندگان و تجار با چالش‌های زیادی مانند ناترازی انرژی و تحریم‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند، واحد پژوهش اتاق بازرگانی می‌تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد.

مدیر پژوهش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان خاطرنشان کرد: این واحد می‌تواند به شناسایی مشکلات خاص تولیدکنندگان و تجار پرداخته و راه‌حل‌هایی عملی و کاربردی برای آن‌ها پیدا کند. به عنوان مثال، پژوهشگران می‌توانند مشکلاتی مانند تأمین مواد اولیه، مسائل مالی و نقدینگی، یا موانع صادرات را بررسی کنند و پیشنهاداتی برای کاهش هزینه‌ها، بهبود روند تولید یا حتی ارتقای کیفیت محصولات ارائه دهند.

راز ابراز امیدواری کرد: واحد پژوهش اتاق بازرگانی آبادان با پیگیری تغییرات قوانین و مقررات، می‌تواند به اعضا کمک کند تا سریع‌تر خود را با این تغییرات وفق دهند و از ضرر و زیان‌های احتمالی جلوگیری کنند. همچنین این واحد با بررسی فرصت‌های صادراتی و وارداتی جدید، می‌تواند مسیرهای جدیدی برای گسترش روابط تجاری بین‌المللی پیدا کند و در نهایت، جایگاه اتاق بازرگانی را در سطح جهانی تقویت کند؛ اتاق بازرگانی آبادان باید آماده باشد تا این نقش حیاتی را ایفا کند و تبدیل به یک مرجع پژوهشی معتبر برای بخش خصوصی شود.

اراده مدیریت اتاق بازرگانی برای فعال کردن واحد پژوهش

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار بازار مبنی بر اینکه جایگاه و رتبه فعلی پژوهش اتاق بازرگانی آبادان در بین اتاق‌های سراسر کشور چگونه است و برنامه شما برای ارتقاء این جایگاه چیست، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر هیچکدام از اتاق‌های بازرگانی استان خوزستان وضعیت خوبی در رده بندی سراسری اتاق‌های بازرگانی کشور ندارند.

مدیر پژوهش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان افزود: ممکن است فعالیت‌هایی صورت گرفته باشد اما این فعالیت‌ها باید در راستای ماموریت اتاق‌ها و مورد تایید اتاق ایران باشد تا امتیاز و بودجه‌ای برای آنها تخصیص یابد؛ با توجه به تغییرات مدیریتی انجام شده خوشبختانه اراده لازم برای راه‌اندازی و فعال کردن این حوزه وجود دارد.

راز با تاکید بر اینکه فعال کردن واحد پژوهش در اتاق بازرگانی آبادان نیازمند حمایت همه‌ جانبه اعضا است، توضیح داد: این واحد نه ‌تنها می‌تواند به تقویت موقعیت اتاق بازرگانی کمک کند بلکه بستری را برای ارتقای خدمات به اعضا، شناسایی فرصت‌های تجاری و کاهش چالش‌های پیش روی کسب ‌و کارها فراهم می‌کند.

وی، سرمایه‌گذاری در زمینه پژوهش اتاق بازرگانی را یک تصمیم استراتژیک برای تضمین رشد و پایداری و حل مشکلات اقتصادی منطقه عنوان کرد و گفت: در گام اول ایجاد کمیته‌ای تحت عنوان شورای پژوهشی اتاق متشکل از هیات رئیسه اتاق و سه عضوء هیات علمی برای مشارکت در طراحی و پیاده‌سازی این واحد و تدوین برنامه‌های پژوهشی اولویت‌دار در مقطع فعلی ضروری است.

مدیر پژوهش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان ادامه داد: در مرحله بعد باید این اراده در بین هیات رئیسه و نمایندگان اتاق وجود داشته باشد تا برای تصمیم‌گیری در مورد مسائل اتاق، بر روی اتاق فکر پژوهش به منظور تصمیم سازی رویکرد مطلوب اتخاذ شود و در واقع باید این مسئله نهادینه شود .

راز اضافه کرد: تصمیم‌گیری مبتنی بر داده، کمک به بهبود روابط بین‌المللی و تجارت خارجی، حمایت از کسب ‌و کارهای کوچک و متوسط (SMEs)، شناخت بهتر بازارها، پیدا کردن فرصت‌های جدید، حل مشکلات و کاهش ضررها، کمک به رشد کسب‌ و کارها و ارتقای جایگاه علمی و حرفه‌ای اتاق بازرگانی، فقط بخشی از مزایای انجام پژوهش قبل از عملیاتی شدن برنامه‌ها هستند.

کد خبر: ۳۱۶٬۸۳۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha