۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۵
دلار گران، قیمت طلا را صعودی کرد | آشفته بازار قیمت ها در بازار طلا و ارز!
«بازار» گزارش می دهد

دلار گران، قیمت طلا را صعودی کرد | آشفته بازار قیمت ها در بازار طلا و ارز!

طلا درحالی بر مدار رشد قیمت قرارگرفته است که به گفته کارشناسان بخش عمده رشد نرخ آن ناشی از افزایش بهای ارز در بازار داخلی بوده و تداوم چنین سیاستی معلوم نیست نرخ آن را چه رقمی کند.

بازار؛ گروه بانک و بیمه: قیمت ها در بازار طلا و ارز چند روزی است بر مدار رشد قرار گرفته است، افزایش قیمتی که حتی در شرایط کاهش بهای انس جهانی طی روزهای گذشته ولی به دلیل روند رو به رشد نرخ ارز در داخل، مسیر صعود را می پیماید به طوری که هم اکنون هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار به بیش از ۴ میلیون ۸۰۰ هزارتومان رسیده است. حال اگر ارز روال افزایش قیمتی که در پیش گرفته را ادامه دهد، بعید نیست طی روزهای آینده بهای هر گرم طلا به کانال پنج میلیون تومانی برسد.

کارشناسان می گویند؛ عامل اصلی افزایش قیمت ارز آزاد، اجرای سیاست افزایش نرخ ارز نیمایی در بازار مبادله ارزی با هدف نزدیک شدن قیمت ارز رسمی به بازار آزاد بوده که این مسئله تاثیر بسزایی بر افزایش نرخ طلا بر جای گذاشته است.

تاکید سیاست گذاران و تصمیم گیران ارزی بخصوص وزیر اقتصاد و امور دارایی بر افزایش نرخ ارز نیمایی در بازار رسمی این است که چنین اقدامی موجب می شود تا با نزدیک شدن نرخ ارز نیمایی رسمی(مرکز مبادله ارز و طلا) به ارز آزاد، مسیر تک نرخی شدن ارز در کشور طی و بساط چند نرخی بودن آن که فسادزاست جمع شود. از طرفی نیز با نزدیک شدن نرخ این نوع ارزها، قیمت دلار آزاد و سایر ارزها نیز کاهش یابد.

برخی مدعی هستند با بالابردن نرخ ارز نیما و رساندن آن به نرخ ارز آزاد، قیمت ارز در بازار کاهش می یابد ولی آنگونه که مشاهده می شود چنین سیاستی تا کنون جواب نداده است، زیرا با افزایش نرخ ارز نیمایی در بازار مبادله، نرخ ارز آزاد نیز افزایشی می شود روندی که نرخ طلا را نیز در بازار بالا برده است

افزایش نرخ ارز نیمایی، ارز آزاد و طلا را در بازار گرانتر کرد

هر چند کسی منکر تک نرخی شدن ارز نیست اما خبرگان اقتصادی معتقدند با آنکه تک نرخی شدن ارز سیاست درستی است و این موضوع می تواند پایانی برای رانت و فساد در این بخش شود، ولی باید به این نکته مهم نیز توجه کرد که هم اکنون کشور در شرایطی نیست که ارز تک نرخی شود، زیرا تبعات منفی آن بیشتر از محاسن چنین اقدامی است. تشدید رکود اقتصادی، افزایش نرخ تورم، گرانی کالا و خدمات، آشفتگی بازار، رشد قیمت ارز آزاد، طلا، سکه و...نمونه ای از تبعات منفی اجرایی چنین سیاستی است که اکنون با افزایش قیمت ارز نیمایی در بازار آزاد برای تحقق چنین هدفی مورد توجه قرار گرفته است بدون اینکه شرایط اقتصاد کشور و معیشت مردم در نظر گرفته شود.

البت برخی مدعی هستند با بالابردن نرخ ارز نیما و رساندن آن به نرخ ارز آزاد، قیمت ارز در بازار کاهش می یابد ولی آنگونه که مشاهده می شود چنین سیاستی تا کنون جواب نداده است، زیرا با افزایش نرخ ارز نیمایی در بازار مبادله، نرخ ارز آزاد نیز افزایشی می شود و به جای نزدیک شدن نرخ این دو نوع ارز به هم همچنان شاهد فاصله گیری نرخ ها هستیم. فاصله ای که نرخ دلار آزاد هم اکنون در بازار پس از رشد قیمت ارز نیمایی طی چند مدت اخیر به بیش از ۷۳ هزار تومان رسیده است و دود این افزایش قیمت به چشم مردم و فعالان اقتصادی می رود.

تغییر نرخ ها در بازار طلا حاصل سیاست گذاری های داخلی بازار ارز همچنین بروز رخدادهای سیاسی در منطقه است، حال از آنجایی که نرخ ارز در بازار آزاد مدتی است به صورت تدریجی روندی صعودی را می پیماید چنین مسئله ای در کنار افزایش نرخ انس جهانی مکمل هم شده اند تا نرخ طلا در بازاز به طور کم سابقه ای افزایشی شود

تاثیر مستقیم افزایش نرخ ارز آزاد بر صعودی شدن قیمت طلا

ابراهیم محمد ولی، رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با بازار در خصوص وضعیت این روزهای بازار طلا و علل رشد مستمر نرخ آن اظهار داشت: بازار طلا هیچ زمانی به این شکل نوسانی با شیب رو به بالا همراه نبوده است. این افزایش قیمتی که می بینید به صورت روزانه و حتی ساعتی اتفاق می افتد، ناشی از اجرای برخی سیاست گذاری ها چون بالارفتن نرخ ارز آزاد در پی رشد قیمت دلار نیمایی در بازار رسمی همراه با افزایش قیمت انس جهانی طلاست که باعث شده است قیمت طلا در بازار به این شکل روندی صعودی را طی کند.

وی با بیان اینکه تغییر نرخ ها در بازار طلا همانطور که گفته شد حاصل سیاست گذاری های داخلی بازار ارز همچنین بروز رخدادهای سیاسی و بین المللی در منطقه است، افزود: شرایط کنونی منطقه خاورمیانه باعث شده است نرخ انس جهانی پس از مدتی ثبات دوباره روندی افزایشی به خود گیرد این افزایش قیمت موجب رشد نرخ طلا در بازارهای جهانی می شود حال از آنجایی که نرخ ارز در بازار آزاد نیز چند مدتی است به صورت تدریجی روندی صعودی را می پیماید چنین مسئله ای در کنار افزایش نرخ انس جهانی مکمل هم شده اند تا نرخ طلا در بازار به طور کم سابقه ای افزایشی شود.

در صورت تدوام سیاست های داخلی در بازار ارز همچنین ادامه دار شدن تنش های منطقه بی تردید احتمال افزایش نرخ ها در بازار ارز دور از ذهن نیست، حال از آنجایی که طلا کالایی است که خیلی سریع متاثر از اتفاقات جهانی و اعمال سیاست گذاری ها دچار تغییر و نوسان قیمت می شود بنابراین تغییر لحظه ای نرخ ها در این بازار بعید به نظر نمی رسد

احتمال تغییر نرخ طلا در روزهای آتی!

این کارشناس بازار طلا در ادامه افزود: در صورت تدوام سیاست های داخلی در بازار ارز همچنین ادامه دار شدن تنش های منطقه، بی تردید احتمال افزایش نرخ ها در بازار ارز دور از ذهن نیست حال از آنجایی که طلا کالایی است که خیلی سریع متاثر از اتفاقات جهانی و اعمال سیاست گذاری های ارزی دچار تغییر و نوسان قیمت می شود، بنابراین تغییر لحظه ای نرخ ها در این بازار در روزهای آینده بعید به نظر نمی رسد. از طرفی نیز باید به این نکته توجه شود رشد کنونی قیمت طلا خالی از حباب نیست و طلا اکنون مقداری حباب قیمت دارد.
هم‌ اکنون در بازار آزاد، قیمت طلای ۱۸ عیار هر گرم ۴ میلیون و ۸۲۷ هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح قدیم ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید نیز ۵۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. همچنین قیمت نیم‌سکه بهار آزادی ۲۸ میلیون تومان، ربع‌سکه بهار آزادی ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه یک‌گرمی ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
هر مثقال طلا در بازار داخلی نیز ۲۰ میلیون و ۹۱۱ هزار تومان ارزش‌گذاری شده ضمن اینکه قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۲۶۹۵ دلار است. همچنین در بازار غیررسمی ارز نیز قیمت فروش دلار ۷۳ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام شده است. علاوه بر این در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به روز کاری قبل، به‌نرخ ۵۵ هزار و ۹۶۸ تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ ۵۴ هزار و ۴۴۳ تومان رسیده است.

کد خبر: ۳۱۶٬۱۱۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha