۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۱
مانع تراشی استاندارد برای تولیدکنندگان پلی‌اتیلن/ ضرورت لغو مصوبه استفاده از مواد خود رنگ
چالش فعالان صنعت پلی اتیلن با یک مصوبه

مانع تراشی استاندارد برای تولیدکنندگان پلی‌اتیلن/ ضرورت لغو مصوبه استفاده از مواد خود رنگ

تولیدکنندگان پلی‌اتیلن با مصوبه استاندارد برای استفاده از مواد خود رنگ به مشکل خورده و علاوه بر کمبود مواد اولیه در بازار، قیمت مواد خود رنگ هم به شدت افزایش یافته است.

به گزارش بازار به نقل از روابط‌عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی‌اتیلن؛ روز «دوشنبه ۱۹ آذرماه» نشست چاره‌اندیشی استاندارد اجباری استفاده از مواد خودرنگ در محل دفتر انجمن به‌صورت حضوری و آنلاین برگزار شد.

کلانتری، مدیرعامل شرکت تولیدی صنعتی بسپار صنعت پژوه در این نشست گفت: قبل از تصمیم‌گیری برای تصویب این استاندارد باید از اعضا نظرسنجی می‌شد. تولیدکنندگان در حال دست‌وپنجه نرم کردن با مشکلات زیادی هستند و عجیب است که با دست خودمان یک معضل را به این صنعت اضافه کردیم.

این تولیدکننده اضافه کرد: انجمن با تصویب رعایت این استاندارد اجباری به ضرر اعضا اقدام نمود در حالی که هیچ سازمان و ارگانی از تولیدکنندگان این صنعت و یا انجمن درخواست تدوین و تصویب چنین مصوبه‌ای را نکرده بود.

کلانتری تنها راه‌حل رفع این معضل را لغو کامل این مصوبه اعلام و عنوان کرد: راه‌حل دیگری از جمله به تعویق‌انداختن آن فایده ندارد و به‌عنوان یک تولیدکننده به‌هیچ‌وجه این استاندارد را قبول ندارم.

مدیرعامل شرکت تولیدی صنعتی بسپار صنعت پژوه خاطرنشان کرد: مدیر موفق کسی است که به‌اشتباه خود پی برده و درصدد جبران آن برآید هر شخص یا گروهی که باعث تصویب این استاندارد شده باید این مسئله را رفع و اشتباه خود را بپذیرند.

افزایش قیمت موادخودرنگ

دارابی، مدیرعامل شرکت پارس قطران شکوهیه نیز در این نشست گفت: رعایت این استاندارد از طریق استفاده از مستربچ هم ممکن است و از نظر قیمت هم به‌صرفه و مطلوب است.

وی تأکید داشت: مسئله کم‌بودن عرضه مواد خودرنگ، سبب افزایش قیمت شدید آن شده در حالی که بازرسان سازمان استاندارد آن‌طور که باید فرق مواد خودرنگ و گرانول را متوجه نمی‌شوند و اطلاعات کافی دراین‌خصوص ندارند.

دارابی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان مخالف اجرای این استاندارد هستند و تقاضای لغو کامل آن را دارند نه به‌تعویق‌افتادن زمان رعایت آن را؛ باید دراین‌خصوص از اعضای انجمن نظرسنجی و هرچه سریع‌تر در جهت رفع این موضوع اقدام شود.

حکمی نماینده شرکت باران پل اراک هم در این جلسه گفت: ما با مسئله استاندارد اجباری مواد crp100b مخالف هستیم؛ پتروشیمی‌ها قادر به تأمین این مواد نیستند و در حال حاضر ناگزیریم این روند را ادامه دهیم تا ببینیم ظرف یکی دو سال آینده چه اتفاقاتی می‌افتد.

مهدوی، مدیرعامل شرکت پلیمر آوا نوین ایرانیان که به‌صورت آنلاین در این جلسه حضور داشت تاکید کرد: موافق لغو کامل این استاندارد هستیم.

وی با بیان این مطلب اضافه کرد: اگر مواد سفید مشکل‌دار هستند و نباید مصرف کنیم پس چرا توسط پتروشیمی‌ها تولید می‌شوند؟ سازمان استاندارد چرا جلوی تولید آن‌ها را نمی‌گیرد و از تولید لوله جلوگیری می‌کند؟!

مهدوی با اشاره به تغییر ریاست سازمان ملی استاندارد گفت: نامه‌نگاری‌ها، درخواست جلسات و پیگیری‌های انجمن باید بیشتر از قبل و تا حصول نتیجه انجام گیرد و در صورت نیاز چندین نفر به‌صورت هماهنگ شده با هم به سازمان استاندارد مراجعه و موضوع را پیگیری کنند.

وی افزود: برای لغو این مصوبه باید آن‌قدر تلاش شود تا سازمان فعلا با به‌تعویق‌افتادن آن موافقت نماید.

لغو الزام استفاده از مواد خودرنگ در استاندارد

بابک رستگار رئیس هیئت مدیره شرکت تولیدی رسالوله پاسارگاد نیز گفت: نیاز به نظرسنجی مجدد بابت حذف یا به‌تعویق‌افتادن این استاندارد نیست.

وی افزود: به دلیل ضرر و زیان سنگینی که مسببین اضافه شدن این الزام در استاندارد به مجموعه شرکت‌های صنف زده اند چنانچه اتفاق نظر باشد این مسئله از طریق انجمن پیگیری حقوقی شود و از مسببین این موضوع ادعای خسارت و جبران ضرر و زیان گردد.

رستگار تأکید داشت: تولیدکننده خودش می‌داند که نباید محصول بی‌کیفیت تولید کند در این صورت مشتری‌های خود را از دست می‌دهد؛ اضافه کردن این الزام به استاندارد همراه با عرضه محدود مواد خودرنگ در بورس سبب رونق بازار دلالان و عرضه کنندگان ضایعات و در نتیجه افزایش تولیدات بی کیفیت لوله شده که این یعنی نتیجه معکوسی که از این کار نابخردانه حاصل گردید.

دلیل اجباری شدن استفاده از مواد خودرنگ و تصویب این استاندارد باید مشخص شود

صادقی، مدیرعامل شرکت شایان صنعت پلیمر آرمان هم دراین‌خصوص ابراز داشت: برای اقدام جهت لغو کامل این استاندارد حتماً از اعضا نظرسنجی شود.

وی اضافه کرد: قرار بود اول پتروشیمی‌ها تعهدات خود را انجام دهند و بتوانند به میزان تقاضا عرضه کنند سپس این استاندارد به تصویب برسد.

صادقی خاطرنشان کرد: در ابتدا باید مطرح شود که دلیل اجباری شدن استفاده از مواد خودرنگ و تصویب این استاندارد چه بوده و بعد برای لغو یا به‌تعویق‌افتادن آن تصمیم‌گیری کنیم.

مهدی بیک، نماینده شرکت مهر آوند مشهد نیز گفت: بررسی علمی و کیفی این مسئله زمان بروبی فایده است؛ چون این موضوع یک مسئله حاد برای تولیدکننده است و باید در قدم نخست برای به‌تعویق‌افتادن این استاندارد تلاش و پیگیری انجام گیرد.

صفی‌زاده، مدیرعامل شرکت آب‌رسانان کرمان هم با عنوان این مطلب که با درخواست جلسه جهت لغو این استاندارد موافق است ابراز داشت: در صورت عدم لغو، باید حداقل تا ۲ سال این مصوبه به تعویق بیفتد.

مستربچ‌های داخلی استاندارد نیستند

قاسمی، نماینده شرکت تولیدی لوله‌های پلی‌اتیلن محمد جابری قیدار هم تأکید داشت: مستربچ‌های تولید داخل برای سلامت انسان مضر و سرطان‌زا هستند، زیرا بیشتر در تولید از مواد لاستیکی استفاده می‌شود و بارها پیش‌آمده که وقت خرید مستربچ فضای سالن تولید مملو از بوی نامطلوب لاستیک و ضایعات می‌شود.

وی افزود: از طرفی مستربچ کیسه دوده‌های متفاوتی دارند و باید بر روی همه تست انجام دهیم و برچسب بزنیم که درصد میزان استفاده چقدر باشد که این مسئله واقعاً کار سختی است؛ زیرا مجدداً باید لوله مورد آزمایش قرار گیرد تا مشخص شود درصد دود مناسب است یا خیر.

قاسمی در ادامه گفت: اندازه دانه (مش) مستربچ‌ها خیلی وقت‌ها با هم متفاوت است دانه‌های درشت دارند که باعث سوختگی لوله می‌شود و این سوختگی علاوه بر سوختگی‌هایی است که ممکن است به دلیل استارت اولیه خط و موارد دیگر باشد.

او یادآور شد: چرا باید خواستار بازگرداندن استاندارد قبلی شویم؟ کارفرما اگر یک‌بار به اداره آب و فاضلاب و شرکت گاز و جهاد فشار بیاورد و تولید نکند و نامه‌ای هم به استاندارد ارسال کند تا پتروشیمی‌ها را تحت‌فشار قرار دهند بدون اینکه استاندارد برگردد مشکل حل می‌شود.

وی بیان کرد: مستربچ صادراتی کلاً با مستربچی که به شرکت‌های خصوصی ارائه می‌شود. فرق دارد و سر کله زدن با بازرس هم که دوده‌ها چرا با هم فرق دارند نیز یک معضل بزرگ است؛ از طرفی کارخانه‌ای که بخواهد ضایعات استفاده کند چه مواد سفید باشد چه مشکی، می‌تواند این کار را انجام دهد.

انجمن پیگیر لغو مصوبه است

در پایان این نشست بهشتیان، رئیس هیئت‌مدیره انجمن در خصوص اقداماتی که برای درخواست جلسه از ریاست سازمان و درخواست لغو یا به‌تعویق‌افتادن این استاندارد توسط انجمن انجام شده، توضیحاتی ارائه وتاکید کرد: باید با تشکیل یک گروه فنی و متخصص پیگیری‌های لازم در این زمینه انجام شود و نمایندگان انجمن در جلسات فنی و تخصصی حضور یابند تا این استاندارد لغو و یا به تعویق بیفتد.

بهشتیان اظهار کرد: بهتر است اواخر هفته آینده به همراه چند نفر از اعضا که تمایل دارند، به‌صورت حضوری به دفتر ریاست جدید سازمان برویم و خواستار لغو و یا به‌تعویق‌افتادن این استاندارد حداقل تا ۲ سال و یا تا زمانی که پتروشیمی‌ها توان عرضهٔ کافی داشته باشند شویم.

کد خبر: ۳۱۶٬۰۶۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha