بازار؛ گروه بورس: کمتر صندوقی همگام با بازار توانسته است در بازه زمانی ۵ ماه از ریسکهای سیستماتیک خود را نجات دهند. با وجود تمام این ریسکها، از میان صندوقهای اهرمی موجود در بازار، صندوق موج و صندوق اهرم در بازه زمانی ۵ ماهه توانستند ۳۵ و ۲۰ درصد به خریداران خود سود برسانند.
در شرایط فعلی میتوان بازدهی موج را خوب و بازدهی اهرم را منطقی دانست. برنده رقابت صندوقهای اهرمی در ۳۰ روز گذشته، صندوق بیدار با ۴۴ درصد بازدهی، بوده است. اما این صندوق در رقابت ۵ ماهه، در کنار صندوق جهش رتبه آخر را کسب کرده است.
صندوق جهش که گویا علاقه ویژهای به آخر شدن در سوددهی دارد نیز از ابتدای تاسیس در سال ۱۴۰۲ تا به امروز توانسته ۱ درصد زیان به مشتریان خود تقدیم کند.
صندوق مختلط زیتون متعلق به مشاوره سرمایهگذاری ترنج نیز در سه ماه گذشته ۸٫۴۹ درصد بازدهی داشته و بخشی از دارایی آن را در سهام، در ابزارهای با درآمد ثابت، اوراق مشارکت و… اختصاص داده شده است.
عملکرد معاملهگرها در روز گذشته نسبت به صندوقها نیز جالب بود. به طوری که ۶۵۱ میلیارد تومان ورود پول به صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله طلا به ثبت رسیده است. در آن سوی بازار، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله سهامی نیز عملکرد مطلوبی داشتند به نحوی که ۵۸ درصد از صندوقهای سهامی معادل ۵۶ سهام در محدوده مثبت حضور داشتند.
در صندوقهای سهامی ۷۵ درصد از خرید مربوط به اشخاص حقیقی و در صندوقهای اهرمی نیز دقیقا ۸۰ درصد از خرید به واسطه حقیقی انجام شده است. سرانه خرید اشخاص حقیقی در صندوقهای سهامی ۱۴۸ میلیون تومان و در صندوقهای اهرمی ۲۰۹ میلیون تومان برآورد میشود.
در صندوقهای سهامی و اهرمی به ترتیب رقمی بالغ بر ۲٫۱ و ۱٫۶ میلیارد برگه سهم معامله شد. همچنین رقمی بالغ بر ۱۲٫۹ میلیارد تومان جریان نقد حقیقی از یونیتهای سرمایهگذاری صندوقهای سهامی خارج و ۱۴۲ میلیارد تومان به صندوقهای اهرمی وارد شده است.
نظر شما