۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
روند نزولی خوراک تحویلی به شیراز| پرداخت بدهی اوره سازان به کجا رسید؟
سرمای هوا گاز پتروشیمی شیراز را قطع کرد

روند نزولی خوراک تحویلی به شیراز| پرداخت بدهی اوره سازان به کجا رسید؟

سوخت تحویلی به شیراز تا پایان آبان امسال ۶۱۳ میلیون مترمکعب بوده در حالیکه این رقم در سال گذشته ۵۹۹ میلیون مترمکعب بود. البته خوراک تحویلی به این مجتمع به ۵۴۰ میلیون مترمکعب رسید.

بازار، گروه آب و انرژی: گاز پتروشیمی شیراز به دلیل برودت هوا و تامین گاز بخش خانگی از سوی شرکت ملی گاز استان فارس قطع شد. البته آنگونه که سرپرست این شرکت به سازمان بورس اعلام کرده با وجود قطعی ها احتمالا اهداف تعیین شده برای تولید ۱۴۰۳ در این مجتمع محقق خواهد شد.

البته صورت های مالی منتشر شده در کدال حاکی از این است که این مجتمع در امسال سوخت بیشتری نسبت به سال گذشته دریافت کرده است. مجموع سوخت تحویلی به این مجتمع تا پایان آبان امسال حدود ۶۱۳ میلیون مترمکعب بوده این در حالی است که این رقم در ۸ ماهه سال گذشته تنها ۵۹۹ میلیون مترمکعب بوده است. البته خوراک( گاز شیرین) این مجتمع روند نزولی داشته و از ۶۰۵ میلیون مترمکعب به ۵۴۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

نگاهی به وضعیت فروش شیراز

جالب است که بدانید شرکت پتروشیمی شیراز با سرمایه ثبت‌شده ۱،۵۳۰ میلیارد تومان و ارزش بازار ۳۹.۶ هزار میلیارد تومان در آبان امسال حدود ۰.۷ درصد درآمدش نبست به مهر کاهش پیدا کرده و به ۲.۷۷ همت رسیده است. بر اساس گزارش کدال درآمد کل شرکت در ماه مهر به ۲ هزار و ۷۹۵ میلیارد تومان رسیده بود.

پتروشیمی شیراز توانست درآمد آبان‌ماه خود را حدود ۲۱ درصد افزایش دهد و این رقم را از دو هزار و ۲۹۵ میلیارد تومان در آبان‌ سال گذشته به دو هزار و ۷۷۴ میلیارد تومان در این ماه برساند. البته این عدد نسبت به ماه گذشته افت کرده است

البته این شرکت نسبت به مدت مشابه سال گذشته شرایط بهتری را تجربه می کند. بررسی آمارها حاکی از این است که پتروشیمی شیراز نیز توانست درآمد آبان‌ماه خود را حدود ۲۱ درصد افزایش دهد و این رقم را از دو هزار و ۲۹۵ میلیارد تومان در آبان‌ سال گذشته به دو هزار و ۷۷۴ میلیارد تومان در این ماه برساند. البته این عدد نسبت به ماه گذشته افت کرده است.

پور کیا سودآوری پتروشیمی شیراز را بهبود می بخشد؟

بابک پورکیا از ۲ آبان امسال به عنوان سرپرست شرکت پتروشیمی شیراز انتخاب شد هرچند که نمی توان عملکرد او را به واسطه وضعیت شرکت در یک ماه گذشته مورد بررسی قرار داد اما صورت های مالی منتشر شده در کدال نشان می دهد که مجموع فروش داخلی این شرکت در دوره یک ماه تحت سرپرستی او حدود ۹۹۰ میلیارد تومان و فروش صادراتی هم حدود ۱.۸ همت بوده است.

افزایش فروش اوره کشاورزی با وجود بد حسابی دولت

درآمد پتروشیمی از محل فروش داخلی از ۵.۶ همت در ۸ ماهه نخست سال گذشته به ۷.۳ همت در ۸ ماهه امسال رسیده است.

پتروشیمی شیراز که از اوره سازان بزرگ کشور است مقدار فروش اوره کشاورزی خود را افزایش داده است. مقدار فروش اوره کشاورزی پتروشیمی شیراز در حالی امسال ۳.۱ همت بوده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۲.۳ همت گزارش شده بود

این مجتمع که از اوره سازان بزرگ کشور است مقدار فروش اوره کشاورزی خود را افزایش داده است. مقدار فروش اوره کشاورزی پتروشیمی شیراز در حالی امسال ۳.۱ همت بوده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۲.۳ همت گزارش شده بود.

اما این مجتمع در حالی فروش اوره خود را افزایش داده که حجم بالایی از مطالبات را در این حوزه دارد. بر اساس گزارش‌های حسابرسی یارانه‌ای انجام شده توسط سازمان حسابرسی، مبلغ ۱۲۳،۵۹۷ میلیارد ریال بابت مابه‌التفاوت نرخ کود اوره برای دوره زمانی ۱۸ مهر ۱۳۹۸ تا پایان سال ۱۴۰۲، مورد تأیید وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و مبلغ ۹۱،۳۰۰ میلیارد ریال آن در سامانه مدیریت بدهی‌ها و اوراق بازار پول و سرمایه (سماد نو) ثبت شده است. همچنین، مطالبات شرکت بابت دوره مالی شش ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ به‌مبلغ ۱۷،۲۰۲ میلیارد ریال تاکنون مورد رسیدگی و تأیید سازمان حسابرسی و وزارت جهاد کشاورزی قرار نگرفته است.

گفتنی است بر مبنای مصوبه /۶٠٧۶٣ت۶٢۵٩٣ ھـیات وزیران در سوم مرداد امسال نرخ فروش کود اوره به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و اتحادیه ھای تعاونی روستایی بر اساس میانگین قیمت پایه در بورس کالا در سه ماھه گذشته محاسبه می شود . بر اساس مصوبه مذکور قیمت فروش کود اوره در کیسه ۵٠ کیلویی درب کارخانه به شرکت ھای مذکور به مبلغ ٢,۴٠٠,٠٠٠ ریال است. ھمچنین سازمان برنامه و بودجه کشور بر اساس مصوبه مهر سال ۹۸ موظف است مابه التفاوت حداقل قیمت کشف شده در بورس کالا با قیمت فروش شرکت ھای پتروشیمی به بخش کشاورزی را پس از حسابرسی یارانه ای در لوایح بودجه سنواتی پیش بینی نماید تا پس از تصویب و تخصیص اعتبار توسط وزارت جھاد کشاورزی در اختیار شرکت ھای مذکور قرار گیرد. با این وجود اما شرکت های اوره ساز حجم بالایی از مطالبات را از دولت طلب دارند.

کد خبر: ۳۱۵٬۶۶۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha