محمد کلامی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: یکی از موانع توسعه استان آذربایجان شرقی در مقایسه با استانهایی مانند اصفهان، یزد، کرمان، مشهد و... پایین بودن سطح رایزنی استان در بعد ملی است، به دلایل متعدد از جمله موانع فرهنگی در چندین سال گذشته سطح نفوذ و نقش تبریز و آذربایجان در کشور کاهش یافته است.
وی افزود: کهنه سیاست ورزان مجالی به جوانان و محفلها امکانی برای رشد تک ستارگان استانی را در سطح ملی ندادند. ظاهرا قدرت تخریب محافل و کهنه سیاست بازان بیش از توان حمایتی خیرخواهان استان است تا جایی که در دولتی که راس آن دست یک آذربایجانی است سهم آذربایجان نتوانست از یک وزیر و سه چهار معاون وزیر فراتر رود.
کلامی ابراز داشت: این وضعیت را با اصفهان و کرمان و ... مقایسه کنید؛ دولتها عوض شدند و ریس جمهورها از استانهای مختلف آمدند اما آنها همیشه بودند چون حمایت استانی و شخصیتهای ملی خود چون جواد ظریف، جهانگیری، عارف و... را داشتند.
وی گفت: آیندگان در مورد کسان و محافلی که در درون جریانهای سیاسی اجازه مدیریت و رشد به جوانان را ندادند قضاوت خواهد کرد چون اگر امروز از جوانان حمایت نکنیم در فردای سیاسی ایران نیز باز نقشی نخواهیم داشت.
لازمه آزاد سازی قیمت بنزین، آزادی واردات خودروهای باکیفیت خارجی است
این استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی سپس افزود: اینکه مدل فعلی یارانه بنرین هم عامل افزایش مصرف و هم باعث ناعدالتی اجتماعی- به علت استفاده بیشتر طبقه مرفه _ هست حرفی نیست، اما مردم ایران پول واقعی بنزین را زمان خرید خودروهای بی کیفیت ایرانی و چینی با قیمت چندین برابر پرداخت می کنند.
کلامی ادامه داد: لازمه آزاد سازی قیمت بنزین، آزادی واردات خودروهای باکیفیت و با قیمت جهانی، گسترش و بهسازی شبکه ی حمل و نقل عمومی، بهسازی مسیرهای تردد درون شهری جهت کاهش ترافیک و افزایش واردات خودروهای هیبریدی و برقی است.
وی گفت: بازار یک کلیت واحد است برای آزادسازی قیمتها باید همه بخشهای بازار از جمله دستمزدها و درآمدها هم از این اصل تبعیت کنند.
مزیتهای استان آذربایجان شرقی جهت رشد اقتصادی
کلامی گفت: از مزیتهای استان آذربایجان شرقی جهت رشد اقتصادی موقعیت جغرافیایی و هم جواری آن با ارمنستان و آذربایجان و نیز قرار گرفتن در مسیر ترکیه است. یعنی این استان یکی از اصلی ترین کریدورهای ترانزیتی به آسیای میانه و اروپا می باشد.
وی ابراز داشت: کهنگی شبکه حمل و نقل استان(فرسوده ترین ناوگان عمومی کشور) و نیز راننده محور بودن و نداشتن شرکتهای ترانزیت قوی و... سبب شده استان از مزایای این موقعیت استراتژیک نتواند استفاده کند و این ابزار رشد، تبدیل به فرصتهای سوخته شده و آذربایجان در قافله توسعه نتواند چابک حرکت کند.
نظر شما