به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، سید احسان خاندوزی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس؛ در تحلیل علل گرانی مسکن، گفت: یک سری عوامل درون بخشی همچون کاهش عرضه و ساخت و سرمایه گذاری در طول ۶ سال گذشته، همچنین ادامه فقدان ابزارهای مهار سوداگری در حوزه تقاضا بهعنوان دو عنصر داخلی در ایجاد وضعیت فعلی بازار مسکن مشهود است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک سری عوامل بیرونی نیز در ایجاد وضعیت کنونی بازار مسکن تاثیرگذار هستند، توضیح داد: به طور مشخص از سال ۹۷ نرخ ارز و قیمت حاملهای انرژی به عنوان لنگر ذهنی اقتصاد کشور افزایش پیدا کرد که این لنگر ذهنی، نقش شاخص پیشرو یا لیدلینگ را در اذهان فعالان اقتصادی ایفا کرد بنابراین سایر متغیرهای اقتصادی نیز با این چشمانداز -که اگر این شاخص پیشنگر افزایش پیدا میکند سایر قیمتها نیز در اقتصاد افزایش پیدا خواهند کرد- افزایش یافتند و این مسئله موجب شد؛ مردم تقاضای بیشتری نسبت به تمام بازار داراییها اعم از سکه ارز و مسکن و خودرو ابراز کنند.
وی با بیان اینکه مجموعه این عوامل خود را در دل افزایش قیمت مسکن در طول ماههای اخیر نشان داده است، گفت: متاسفانه واکنش سیاستی وزارت راه و شهرسازی، بانک مرکزی و بدنه اقتصادی سیاستگذاری در مواجه با آن، واکنشی نبوده است که بازار از آن آرامش و ثبات را در آینده دریافت کند.
خاندوزی بیان کرد: طرح مالیات بر خانههای خالی نیز میتواند به اندازه ظرفیت خودش بر بازار اثرگذار باشد، اما عوامل و ابزارهای مهم تری در حوزه عرضه مسکن و مهار تقاضاهای سوداگری وجود داشته است که در سالهای گذشته مورد استفاده قرار نگرفته اند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است وضعیت کنونی بازار مسکن چوبی است که به دلیل تاخیر سیاست گذاران در استفاده از ابزارهای عرضه و تقاضا، به بدنه به جامعه زده میشود.
نظر شما