به گزارش بازار، ملیکی مدیر پروژه کهربا به طرح کهربا اشاره کرد و گفت: «این طرح به عنوان بخشی از راهنمای سال ۱۴۰۰ بانک مرکزی برای استقرار استاندارد EMV در شبکه پرداخت ملی طراحی شده است.
فاز آزمایشی این طرح در سال ۱۳۹۹ توسط یک بانک و PSP اجرایی گردید و در حال حاضر تقریباً ۷۰ درصد از بانکها و PSPها و همچنین دو اپلیکیشن موبایلی به این طرح متصل شدهاند تا امکان انجام تراکنشهای موبایلی فراهم شود.»
وی افزود: «کهربا یا کارت همراه بانکی به عنوان جایگزین کارتهای هوشمند ایفای نقش میکند. با توجه به چالشهای مربوط به هزینهها و محدودیتهای واردات، سیاست ما بر این است که از نرمافزارهای تلفن همراه به عنوان جایگزینی برای کارتهای هوشمند استفاده کرده و از مزایای EMV در کشور بهرهبرداری کنیم.»
تراکنش بدون نیاز به کارت نیز امکانپذیر شد
مدیر پروژه کهربا همچنین بیان کرد: «در این طرح امنیت تراکنشها به طور قابل توجهی افزایش یافته و امکان انجام تراکنشهای بدون کارت نیز فراهم شده است. به علاوه، تنوع تراکنشها با استفاده از گوشیهای هوشمند که NFC را پشتیبانی میکنند و دستگاههای با سیستمعامل iOS نیز گسترش یافته است.»
ملیکی در ادامه گفت: «تنوع بالای انواع تراکنشها به ما این امکان را میدهد که تمامی کاربران بتوانند از طرح کهربا بهرهبرداری نمایند.»
امکان اتصال به شبکه پرداخت بینالمللی فراهم میشود
وی به پروژه «میر شتاب» اشاره کرد و افزود: «پیشنیاز این پروژه، طرح کهرباست که پس از عملیاتی شدن آن، شبکه شتاب به شبکه میر متصل گردیده است. یکی از مزایای EMV این است که امکان اتصال به شبکه پرداخت بینالمللی را برای ما فراهم میآورد.»
در پایان، مدیر پروژه کهربا تأکید کرد: اتصالی که به میر شتاب داریم از طریق نرمافزار تلفن همراه برقرار میشود. به طوری که نرمافزار کهربای ایرانی قادر است بر روی دستگاههای ATM و کارتخوانهای فروشگاهی در روسیه قرار گیرد و فرایند خرید و برداشت وجه را انجام دهد.
نظر شما