۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۶
هشدار؛ فریب فروش معامله کاغذی طلا را نخورید| خالی فروشی، نتیجه داد و ستد طلای مجازی
«بازار» گزارش می دهد

هشدار؛ فریب فروش معامله کاغذی طلا را نخورید| خالی فروشی، نتیجه داد و ستد طلای مجازی

فروش طلا در حالی این روزها به صورت مجازی در کانالهای تلگرامی افزایش یافته است که کارشناسان می گویند؛ چنین معامله ای ریسک بالایی دارد و احتمال از بین رفتن سرمایه ها دور از ذهن نیست.

بازار؛ گروه بانک و بیمه: با افزایش قیمت طلا طی چند ماه اخیر و کسب سود معامله گران این کالای ارزشمند، سایت ها و کانالهای ی فروش طلا که اغلب غیر مجاز و نامعتبرهستند به صورت مجازی اقدام به فروش طلای بدون اجرت نموده و با این ترفند مشتریان زیادی را جذب خود کرده اند، این در حالی است که اکثر آنها پشتوانه طلا ندارند و خریداران پس از گذشت مدتی چنانچه بخواهد طلاهای وعده داده شده را به قیمت روز دریافت کنند، با دستانی خالی مواجه می شوند. پدیده ای که چنانچه دستگاههای متولی و ناظر مانع از تداوم فعالیت سوداگرانه آنها نشوند، نه فقط منجر به از بین رفتن سرمایه های خرد مردم خواهد شد بلکه مشکلات و تبعات منفی اقتصادی و اجتماعی را در پی دارد.

هشدار کارشناسان و پلیس فتا به معامله گران در فضای مجازی این است؛ که بخشی قابل ملاحظه‌ای از مراجعات و شکایات روزانه مردم به دلیل انجام معاملات آنلاین و غیر حضوری در بستر اینترنت و از طریق سایت ها و کانالهای غیر رسمی است که این سایت ها اغلب هیچ گونه مجوز و وجهات قانونی ندارند و پیگرد حقوقی آن نیز سخت و معمولا با موانع زیاد همراه است. حال اینکه برخی ها با وجود هشدارها و توصیه های متعدد نسبت به خرید کالا و انجام معاملات از سایت های معتبر صاحب نام، ولی باز هم فریب کانالهایی بی نام و نشان و بدون مجوزی می خورند که پول آنها را بالا می کشند، جای سئوال دارد.

گردانندگان کانالهای تلگرامی با انجام تبلیغات وسیع مدعی هستند، خریداران پس از معامله طلا به صورت مجازی، هرگاه بخواهد طلا را فیزیکی دریافت کنند و یا پول آن را به قیمت روز مطالبه نمایند، به آنها طلا و یا پول به نرخ روز پرداخت می شود، اما اغلب به وعده های خود در چنین معامله ای عمل کنند

کلاه برداران در کمین معامله گران طلای مجازی

کمین کلاهبرداران در فضای مجازی و پهن کردن دام های گسترده برای شکار افرادی که از سر ناآگاهای اقدام به انجام معامله در فضای مجازی می کنند، این روزها با گذر از شگردها و ترفندهای قدیمی به شیوه های نوین و لوکس چون معامله طلا و سکه رسیده است. گردانندگان چنین سایت و کانالهایی با انجام تبلیغات وسیع مدعی هستند، خریداران پس از معامله طلا به صورت مجازی، هرگاه بخواهد طلا را فیزیکی دریافت کنند و یا پول آن را به قیمت روز مطالبه نمایند، به آنها طلا و یا پول به نرخ روز پرداخت می شود، اما آنگونه که مشخص است اکنون برخی ها برای دریافت طلایی که خریده اند خواهان آن به صورت فیزیکی بوده ولی فروشندگان نتوانسته اند به وعده های خود در چنین معامله ای عمل کنند.

البته خریداران طلا بایستی به تجربه کلاهبرداری سکه ثامن و یا خرید طلاهای آب شده ای که بعضا بخش عمده آن آلیاژی غیر از طلا بوده توجه کنند و هیچ وقت گول خرید غیرحضوری معاملات آنلاین را نخورند. فعالیت پلتفرم هایی که در حوزه خرید آنلاین طلای آب‌شده در کشور وجود داشت اما پس از بررسی ها مشخص شد اغلب آنها نه مجوزی از سوی وزارت صمت دارند و نه اتحادیه طلا و جواهر، در چنین شرایطی مردم در صورت خرید مجازی از سایت های ناشناس هیچ گاه نباید بیانه ای بپردازند ویا قبل از دستیابی به کالا معتبر پولی پرداخت کنند.

ماهیت طلا و سرمایه گذاری روی این کالا شرایط خاص خود را دارد و هر نوع معامله ای باید به صورت فیزیکی انجام شود چرا که طلا به دلیل حساسیتی که در این نوع معامله وجود دارد حتی خود دولت های نیز به هیچ وجه معامله مجازی در این زمینه انجام نمی دهند

هر نوع معامله یا خرید طلا باید در قبال دریافت آن انجام شود

محمد کشتی آرای، کارشناس بازار طلا و رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر در گفت و گو با «بازار» خاطرنشان کرد: ماهیت طلا و سرمایه گذاری روی این کالا شرایط خاص خود را دارد و هر نوع معامله ای باید به صورت فیزیکی انجام شود چرا که به دلیل حساسیتی که در این نوع معامله وجود دارد حتی خود دولت های نیز به هیچ وجه معامله مجازی در این زمینه انجام نمی دهند. اکنون نیز که برخی معاملات در قالب ارز دیجیتال انجام می شود معامله طلا از این طریق نیز صورت نمی گیرد. این در حالی است که می توان نفت و سایر کالاهای دیگر را با ارز دیجیتال انجام داد ولی طلا به این گونه نیست.

وی با بیان اینکه سالهاست هشدارهای جدی و متعددی به خریداران طلای مجازی داده می شود که معامله گران وارد چنین بازی نشوند چون ریسک آن بسبار بالاست، افزود: معامله طلا فقط و فقط در قبال پرداخت پول در ازاری دریافت طلای فیزیکی است غیر از این نباید منتظر بود که با معامله کاغذی سودی عایده خریدار شود و یا طلایی که وعده داده می شود به آنها برسد. اکنون برخی ها در فضای مجازی وارد چنین عرصه ای شده اند و سعی می کنند با سودهای فریبنده مشتریان را جذب کنند این در حالی است که معامله کاغذی طلا هیچ وقت رضایت معامله گران را جلب نکرده است و خیلی از فروشندگان نتوانسته اند پول را به طلا تبدیل کنند و ورشکست شده اند.

مهمترین ریسک در فروش طلای مجازی، خالی‌فروشی است. یعنی فروشنده پول را از مشتری دریافت می‌کند ولی طلا را در اختیار ندارد بنابراین مردم نباید فریب سودهای اغوا کننده را در معاملا فضای مجازی بخورند

طلای فروخته شده بصورت آنلاین، باید وجود داشته و در بانک ذخیره شود

این کارشناس بازار طلا تاکید کرد: ما در فضای کاری و حرفه ای خود بارها دیده ایم افراد صنفی اگر طلا را فروخته اند دیگر نتوانسته اند آن را جایگزین کنند در این میان هم خود دچار مشکل شده اند و هم برای خریداران مشکل ایجاد کرده اند. اکنون که با افزایش قیمت طلا خریداران بیشتر شده اند متاسفانه کانالهای تلگرامی نامعتبر که اکثر آن هیچ گونه مجوزی ندارند اقدام به فروش طلا کرده و طوری تبلیغ می کنند که حس سودجویی مردم را تحریک کنند ولی در پایان معامله، اغلب خریداران با زیان و فریب مواجه می شوند.

بنا به این گزارش، تاکید کارشناسان و فعالان بازار طلا این است که خریداران طلا فقط در صورت دریافت طلای فیزیکی این کالا را خریداری کنند و فریب خرید طلای مجازی را نخورند. موضوعی که به گفته رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و براساس اعلام بانک مرکزی طلای فروخته شده بصورت آنلاین باید موجود و در بانک ذخیره شود. مهمترین ریسک در فروش طلا، خالی‌فروشی است. یعنی فروشنده پول را از مشتری دریافت می‌کند ولی طلا را در اختیار ندارد. این در حالی است که بر اساس نامه اخیر بانک مرکزی، طلای فروخته شده باید موجود و در بانک ذخیره شود.

کد خبر: ۳۱۴٬۱۹۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha