به گزارش بازار، موسسه حسابرسی هوشیار ممیز ثبت حسابهای صندوق بازارگردانی نماد البرز در فصل سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری را یکی از دلایل مشروط بودن صورت های مالی این شرکت دانسته است.
بر اساس پاسخ کمیته فنی جامعه حسابرسان به پرسشی در خصوص چگونگی شناسایی و ارائه ثبت در حالتی که واحد تجاری، در اجرای مصوبات سازمان بورس و اوراق بهادار به منظور بازارگردانی سهام خود، وجه نقد یا سهام خزانه خود را به صندوق بازارگردانی اختصاصی واگذار و در ازای آن واحدهای سرمایهگذاری صندوق را دریافت می نمایند و به موجب استانداردهای حسابداری، هر گونه خرید و فروش سهام واحد تجاری توسط خود، در حکم معامله با مالکان است و باید به عنوان سهام خزانه، به بهای تمام شده اندازه گیری و در صورت وضعیت مالی، در سرفصل حقوق مالکانه طبقهبندی شود. سود یا زیان حاصل از فروش سهام یادشده، باید به عنوان صرف کسر سهام خزانه شناسایی و در حقوق مالکانه طبقهبندی گردد. براین اساس تحصیل اوراق سهام واحد تجاری از محل منابع خود و صرف نظر از شکل آن (از جمله از طریق صندوق بازارگردانی اختصاصی)، مادامی که مزایا و مخاطرات آن متوجه واحد تجاری باشد، در حکم سهام خزانه محسوب میشود. با توجه به موارد فوق و در رعایت دستورالعمل ” ثبت های حسابداری مرتبط با بازارگردانی سهم از طریق صندوقهای سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی در دفاتر تامین کننده منابع “ مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار که به تایید کمیته فنی سازمان حسابرسی رسیده است، واحدهای سرمایه گذاری تحصیل شده در صورتهای مالی واحد تجاری شناسایی نمیشود و صرفاً اطلاعات مرتبط با آن در یادداشت های توضیحی مربوط، به نحوه مناسب افشا میگردد.
همچنین یکی دیگر از مواردی که حسابرس بیمه البرز صورت مالی این شرکت با سرمایه ثبت شده ۴۶،۰۰۰ میلیارد ریالی بر آن تاکید نموده، عدم مطابقت رویههای حسابرسی با الزامات استاندارد حسابداری ۲۸ تحت عنوان “فعالیتهای بیمه عمومی بوده است.
بر این اساس، شناسایی ذخایر فنی تکمیلی و خطرات طبیعی(یادداشت توضیحی ۱-۳۹) به مبلغ ۱۵،۲۸۰ میلیارد ریال(سال مالی قبل ۱۱،۴۹۴میلیاردریال) ماهیت تعهد ندارد. ضمن آنکه هزینه کارمزد بیمهنامههای صادره به روش نقدی(متناسب با حق بیمه های دریافتی)شناسایی شده است. اعمال رویههای حسابداری مذکور با الزامات استاندارد حسابداری ۲۸ تحت عنوان “فعالیتهای بیمه عمومی” مطابقت ندارد.
در رعایت استانداردهای حسابداری، سرمایهگذاری در صندوق اختصاصی به مبلغ۲،۳۳۱میلیارد ریال(یادداشت توضیحی۱-۲۵) بابت بازارگردانی سهام شرکت، در حکم معامله با مالکان بوده و باید به عنوان سهام خزانه به بهای تمام شده به صرف یا کسرناشی از فروش سهام مذکور در سرفصل حقوق مالکانه طبقهبندی می گردید. بدلیل عدم دسترسی به اطلاعات مورد لزوم، تعیین تعدیلات لازم در شرایط حاضر برای این موسسه امکان پذیر نمی باشد.
انجام تجدید ارزیابی بعدی دارائیهای ثابت مشهود(زمین)با توجه به تغییرات با اهمیت در ارزش روز داراییها، طبق استانداردهای حسابداری الزامی است. لیکن تعیین میزان آثار آن بدلیل نبود اطلاعات کامل از ارزش منصفانه داراییها برای این موسسه میسر نبوده است.
نظر شما