۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۳
خام فروشی بلای جان معادن استان کردستان
در میان وعده های عملی نشده مسئولان؛

خام فروشی بلای جان معادن استان کردستان

سنندج- کردستان دارای ظرفیت های بالای مواد معدنی است که علیرغم همه وعده های داده شده، ولی خام فروشی این نعمت ارزشمند طبیعی بلای جان این استان شده است.

بازار؛ گروه استان ها: استان کردستان یکی از مناطق مستعد در زمینه وجود مواد مختلف معدنی است ولی متاسفانه به دلیل عدم سرمایه گذاری مناسب روی این مهم، این ظرفیت و نعمت خدادادی خیلی بهره ای برای مردم این منطقه نداشته است.

وجود معادن مختلف از سنگ آهن گرفته تا طلا، باعث شده است تا این استان به قطب اصلی در کشور تبدیل شود ولی خام فروشی مواد معدنی استخراج شده بلای جان این موهبت الهی برای مردم کردستان شده است.

سالهاست که مسئولان و مدیران استانی و کشوری وعده می دهند که از خام فروشی مواد معدنی کردستان جلوگیری خواهند کرد ولی سالها از پی هم می گذرد و فعلا خبری از این عملی کردن این وعده ها در میان نیست.

خام فروشی مواد معدنی نه تنها برای کردستان به ویژه مردم محلی ساکن در اطراف معادن بهره و عایدی ندارد، که تردد وسائل نقلیه و استفاده از روش های مختلف برای استخراج باعث از بین رفتن زیرساخت های ارتباطی و محیط زیست آنها نیز شده است.

شناسایی ظرفیت های معدنی در کردستان همچنان ادامه دارد

آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان نشان می دهد که ذخیره قطعی معدنی در استان بالغ بر یک میلیارد تن است که البته با توجه به اقدامات اکتشافی، احتمال افزایش این میزان به بالای یک میلیارد تن نیز وجود دارد.

در همین راستا رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان به خبرنگار بازار گفت: در حال حاضر ۳۶۱ پروانه بهره برداری از معادن استان صادر شده است که ۱۹۲ مورد از این معادن فعال بوده و بقیه نیز غیرفعال هستند.

بختیار خلیقی بیان کرد: ذخیره قطعی معادن استان بالای یک میلیارد تن است که ۲۵ گونه ماده معدنی طراحی شده در شش گروه که استخراج اسمی این معادن در استان تاکنون ۲۲ میلیون تن است.

وی با اشاره به این مطلب که در کردستان در گروه معدنی ۱ و ۲ که شامل شن، ماسه، سنگ لاشه و خاک رس است، مجموعاً ۲۷۹ واحد معدنی داریم، عنوان کرد: در گروه ۴ که شامل سنگ‌های تزیئنی است ۸۹ مورد، گروه ۳ و ۵ که شامل سنگ گچ، نمک، پوکه، بارین، سیلیس و فلدسپات است جمعاً ۷۳ مورد داریم.

خام فروشی بلای جان معادن استان کردستان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: گروه ۶ هم که شامل طلا، آهن و منگنز است ۳۶ واحد داریم که جمعاً فعال، غیر فعال، بلوکه، مزایده و در حال تجهیز ۳۶۱ مورد است.

سهم بخش معدن از ایجاد فرصت های شغلی کردستان حداقلی است

وی افزود: در مجموع ۳۶۱ واحد معدنی در استان اشتغالزایی حدود ۵ هزار و ۱۰۰ نفر در واحدهای معدنی وجود دارد.

وجود این میزان توانمندی معدنی در استان کردستان و تنها ایجاد اشتغال برای پنج هزار و ۱۰۰ نفر نشان می دهد که بخش زیادی از ظرفیت های معدنی استان به ویژه در حوزه صنایع تبدیلی بدون بهره باقیمانده است.

طی چند سال اخیر و به ویژه بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم، وعده راه اندازی زنجیره فولاد کردستان به عنوان یکی از برنامه های اصلی دولت اعلام شد و حال بعد از رسیدن به فعالیت دولت چهاردهم همچنان وعده راه اندازی زنجیره فولاد کردستان برای جلوگیری از خام فروشی معادن استان در دستور کار قرار دارد.

آرش لهونی استاندار دولت چهاردهم در حاشیه بازدید از شرکت صبانور شهرستان قروه، اظهار کرد: به هیچ عنوان اجازه خام فروشی مواد معدنی استان را نخواهیم داد چرا که مشاغل پایدار با ایجاد زنجیره تولید در استان محقق می‌شود.

کردستان در ردیف پنج استان برتر معدنی کشور قرار دارد

وی اظهار داشت: استان کردستان در حوزه معادن استانی بسیار غنی است و خوشبختانه در ردیف پنج استان برتر کشور قرار دارد.

وی گفت: بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تُن ذخایر معدنی قطعی در کردستان وجود دارد که طبق گزارش‌های ارائه شده قطعا این میزان افزایش پیدا می‌کند، باید از این سرمایه‌ی ارزشمند برای توسعه استان به بهترین شیوه ممکن استفاده کرد.

زره‌تن لهونی با بیان اینکه ایجاد زنجیره تولید به ویژه در بخش فولاد در استان یکی از مهمترین توقع و مطالبات مدیران اجرایی و مردم استان کردستان از دولت چهاردهم است، گفت: فقط یک محدوده در استان ۵۰۰ میلیون تُن ذخیره معدنی دارد و نبود زنجیره تولید از مرحله استخراج تا مرحله فرآوری فولاد در استان منطقی نیست.

سیاست دولت چهاردهم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی کردستان است

استاندار کردستان با بیان اینکه سیاست اصلی ما در حوزه معادن جلوگیری از خام فروشی است، اظهار کرد: به هیچ عنوان اجازه خام فروشی مواد معدنی استان را نخواهیم داد و به شدت با این موضوع مخالف هستیم چرا که ایجاد مشاغل پایدار با ایجاد زنجیره تولید در استان محقق می‌شود، لذا همزمان با آغاز عملیات اجرایی پروژه باید به فکر ایجاد زنجیره‌های بعدی در این منطقه و استان بود.

خام فروشی بلای جان معادن استان کردستان

زره ‌تن لهونی ایجاد واحد کنسانتره آهن گلالی را گوشه‌ ای از خدمات نظام در کردستان عنوان کرد و افزود: سرمایه ‌گذاری پیش‌بینی شده برای اجرای این پروژه ۱۶ میلیارد تومان است که در صورت تعدیل در اجرای آن، با توجه به تورم موجود قطعا به بیشتر از ۲۰ میلیارد تومان اعتبار خواهد رسید.

وی با تاکید بر اینکه با بهره ‌برداری این پروژه برای ۲ هزار نفر به صورت مستقیم و برای ۵ هزار نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد خواهد شد، خطاب به مدیران مجموعه گفت: قطعا اقدامات انجام شده در این معدن مشکلاتی را برای مردم محلی ایجاد می‌ کند لذا باید حق و حقوق آنان رعایت شود و خدمات ‌دهی لازم به مردم ارائه گردد، ضمن اینکه از ظرفیت جوانان و نیروهای منطقه در این مجموعه استفاده شود.

سالهاست که مسئولان و مدیران استانی از پایان خام فروشی مواد معدنی کردستان خبر می دهند ولی تا امروز بخش زیادی از این وعده ها بدون هیچ گونه اقدام و عملی باقیمانده است و مردم این دیار همچنان چشم انتظار بهره برداری از ظرفیت ها و نعمت های خدادادی برای تامین نیازهای زندگی خود هستند.

آمار بالای بیکاری در کردستان از یک سو، وجود ظرفیت های مختلف تجارت مرزی به ویژه با اقلیم کردستان عراق از سوی دیگر باعث می شود تا استخراج و فراوری مواد معدنی در این استان به یکی از ظرفیت های مهم در راستای ایجاد اشتغال و توسعه پایدار این منطقه تبدیل شود.

کد خبر: ۳۱۲٬۲۴۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha