۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲
اجرای ۲۷ طرح توسعه‌ای به ارزش  ۱۵ میلیارد دلار در دستور کار هلدینگ خلیج فارس
علی عسکری چه پروژه‌های را طی ۳ سال گذشته اجرایی کرد؟

اجرای ۲۷ طرح توسعه‌ای به ارزش  ۱۵ میلیارد دلار در دستور کار هلدینگ خلیج فارس

علی عسکری که در ۳ سال گذشته به دنبال تکمیل طرح های نیمه تمام بوده، حالا اجرای ۲۷ طرح توسعه‌ای به ارزش  ۱۵ میلیارد دلار در دستور کار خود قرار داده است.

بازار، گروه آب و انرژی: اجرای ۲۷ طرح توسعه‌ای به ارزش ۱۵ میلیارد دلار در دستور کار هلدینگ خلیج فارس قرار گرفته است. تمرکز روی اجرای طرح های توسعه ای در حالی است محدودیت‌ها و تحریم‌های خارجی که تاثیرات قابل‌توجهی بر تامین مالی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی داشته است. با این وجود عبدالعلی علی عسکری سعی کرده تا با تکیه ‌بر همه ظرفیت‌های موجود در بازار سرمایه و منابع مالی داخلی این شرکت، شرایط را برای اجرای این طرح ها در کشور فراهم کند.

تکمیل و راه‌اندازی مجتمع شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج‌فارس (با سرمایه‌گذاری ۳.۵ میلیارد دلار در اسفند ۱۴۰۰)، راه‌اندازی فاز اول شرکت پالایش گاز هویزه خلیج‌فارس (با سرمایه‌گذاری ۱.۳ میلیارد دلار پس از ۱۱ سال در اردیبهشت ۱۴۰۲) و راه‌اندازی طرح الفین پتروشیمی گچساران (با سرمایه‌گذاری ۰.۸۱ میلیارد یورو و ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن اتیلن و ۸۵ هزار تن C۳ ) در ۳ سال گذشته انجام شد

نگاهی به عملکرد عبدالعلی علی عسکری نشان می دهد که در این سه سال یکی از اولویت‌های اصلی او در هلدینگ خلیج‌فارس تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام بود، در همین راستا تکمیل و راه‌اندازی مجتمع شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج‌فارس (با سرمایه‌گذاری ۳.۵ میلیارد دلار در اسفند ۱۴۰۰)، راه‌اندازی فاز اول شرکت پالایش گاز هویزه خلیج‌فارس (با سرمایه‌گذاری ۱.۳ میلیارد دلار پس از ۱۱ سال در اردیبهشت ۱۴۰۲) و راه‌اندازی طرح الفین پتروشیمی گچساران (با سرمایه‌گذاری ۰.۸۱ میلیارد یورو و ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن اتیلن و ۸۵ هزار تن C۳ ) در این مدت انجام شد.

همچنین در سال جاری بازیابی واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا (به ارزش ۳۰ میلیون یورو با ظرفیت تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن محصول پارازایلین، ۱۷۹ هزار تن بنزن و ۳۰ هزار تن اورتوزایلین) و راه‌اندازی واحد آمونیاک پتروشیمی هنگام (با سرمایه گذاری ۲۳۶میلیون یورو با ظرفیت تولید سالیانه ۷۲۶ هزار تن) و افتتاح تصفیه‌خانه بزرگ صنعتی پتروشیمی بندر امام (ره) صورت گرفت.

از سوی دیگر در سال جاری راه‌اندازی و بهره‌برداری از پروژه‌های پتروشیمی ارغوان گستر ایلام، پروژه عظیم پتروشیمی آپادانا خلیج‌فارس، پروژه بااهمیت پتروشیمی صدف، فاز دوم شرکت پالایش گاز شهدای هویزه خلیج‌فارس و پروژه هایکو پتروشیمی کارون و همچنین پروژه شیرین‌سازی برش سنگین پتروشیمی نوری و خاموشی فلرهای شرق کارون از طریق پالایش گاز بیدبلند خلیج‌فارس در برنامه قرار دارد.

از تامین مالی با ابزارهای نوین تا سرمایه‌گذاری در میادین

از جمله راهبردهای کلیدی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به‌منظور تأمین منابع مالی به‌موقع و باکیفیت، به‌ویژه در راستای اجرای برنامه‌های توسعه‌ای، می‌توان به طرح‌ریزی و اقدامات مؤثر در جهت تشکیل گروه مالی اشاره کرد. از دستاوردهای این مجموعه در سه سال اخیر، تامین مالی بالغ بر ۱۵هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه از طریق انتشار اوراق برای شرکت‌های گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، گروه پتروشیمی تابان فردا و شرکت سرمایه‌گذاری اهداف بوده است.

همچنین شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به‌منظور افزایش پایداری و تاب‌آوری در خوراک پتروشیمی و توسعه زنجیره ارزش، نسبت به سرمایه‌گذاری در میادین نفت و گاز مانند مارون خامی و اهواز خامی اقدام به درخواست از شرکت ملی نفت کرده است که در جهت تسریع در اجرای این فرایند، اقدام به تأسیس شرکت بالادستی گردید.

کد خبر: ۳۱۲٬۱۳۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha