۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۹
دلایل رقابت صندوق ها و طلا در بازدهی
در گفتگو با یک کارشناس مطرح شد؛

دلایل رقابت صندوق ها و طلا در بازدهی

علیرضا سادات گفت: صندوق‌های سهامی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا آبان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که برخی از این صندوق‌ها حتی توانسته‌اند بازدهی بالاتری از سکه امامی داشته باشند، زیرا آنها در طلا نیز سرمایه گذاری دارند.

بازار؛ گروه بورس: یکی از استراتژی‌های سرمایه‌گذاری می‌تواند اختصاص مبلغی اندک از درآمد ماهانه به خرید سهام یا صندوق‌های سهامی باشد. بررسی عملکرد این نمادها از ابتدای سال تاکنون نشان می‌دهد که شرایط برای صندوق‌های سهامی بهتر از نمادهای بورسی بوده است. در موقعیت کنونی که همه نمادهای بازار واکنش یکسانی ندارد سرمایه گذاری تازه کارها می‌تواند روی صندوق‌های سرمایه گذاری متمرکز باشد چراکه آنها بازدهی‌های مثبتی را ثبت کرده اند.

بازار سرمایه پس تغییر روندی که ازهفته گذشته داشت، تقاضای قابل توجهی را برای صندوق‌های اهرمی به وجود آورد. به طور کلی سهام و صندوق‌های سهامی با ورود پول‌های خوبی همراه شدند. با این حال اما حجم معاملات در روز چهارشنبه کمتر از روز سه شنبه بود، در حالی که برخی صندوق ورود پول حقیقی بیش از ۱ میلیارد تومانی را تجربه کردند. این موضوع نشان می‌دهد که بازار در عین حال که می‌تواند سودآور باشد روند آن برای همه قابل پیش بینی نیست.

در طول یکسال گذشته، شاخص کل بورس با وجود فراز و فرودها و روزهای پرتلاطمی که تجربه کرد، تاکنون تقریباً بازدهی خاصی نداشته و به عبارتی بازدهی نماگر اصلی بازار سرمایه صفر بوده است. با این حال اما برخی صندوق‌های سهامی عملکردی به مراتب بهتر از شاخص‌های بازار داشته‌اند و نگاهی بر بازدهی NAV آن‌ها تاییدی بر همین ماجراست.

صندوق‌های سهامی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا ۷ آبان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که برخی از این صندوق‌ها حتی توانسته‌اند بازدهی بالاتری از سکه امامی داشته باشند اما اینکه با قاطعیت نمی توان گفت در کوتاه مدت به روند صعودی خود ادامه دهند

علیرضا سادات کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازار با اشاره به اینکه صندوق‌ها ترکیبی از سهام مختلف هستند، گفت: به همین دلیل بازدهی آنها نسبت به سایر سرمایه گذاری ها با ثبات تر است. از طرف دیگر بسیاری از این صندوق‌ها توسط کارشناسان و تحلیلگران بورسی مدیریت می‌شوند. به همین دلیل سبد پرتفوی آنها بسیار کم ریسک تر از پرتفوی سایر معامله گران است. همچنین این صندوق‌ها به دلیل سرمایه کلانی که در اختیار دارند با خرید یک سهم می‌توانند روی معاملات ان تاثیر بگذارند.

او افزود: در حال حاضر صندوق‌ها چند نوع مدل سرمایه گذاری ندارند. علاوه بر اینکه روی برخی نمادها سرمایه گذاری بلندمدت و میان مدت دارند برخی سهام را برای کوتاه مدت و حتی نوسان گیری می خرند به همین دلیل آنها همیشه دارای پرتفوی سوداور هستند.

سادات تاکید کرد: بازار سرمایه پس از تحولات ایجاد شده و انتشار خبرهای مثبت، روندی صعودی را طی کرده است، در این بین صندوق‌های اهرمی نیز با بازدهی‌های قابل توجهی همراه شدند. در میان صندوق‌های اهرمی بازار، صندوق موج با ضریب اهرم ۱/۹۵ بالاترین ضریب را داراست و تنها صندوقی است که در موج صعودی فعلی ضریب اهرم واقعی خود را نزدیک به ۲ نگه داشته است. درحالی که دیگر صندوق‌هایی که در ریزش بازار ضریب واقعی ۲ داشتند، در مثبت هفته گذشته ضریب خود را تا حد قابل توجهی کاهش داده‌اند.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه ضریب اهرم واقعی از ضرب وزن سهام در ضریب اهرم کلاسیک حاصل می‌شود و نشان می‌دهد که هر صندوق به طور واقعی چه مقدار اهرم دارد.

او درباره تاثیر سایربازارها بر بازدهی صندوق های سهامی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون، بازار طلا یکی از پربازده‌ترین بازارهای داخلی بوده و سکه امامی به عنوان نماینده این بازار تاکنون توانسته بازدهی بیش از ۷۸ درصدی را به ثبت برساند؛ عددی که در هیچکدام از بازارهای داخلی محقق نشده است. از همین رو صندوق‌های طلا با افزایش قیمت‌های بسیار خوبی همراه شدند و به یکی از اصلی‌ترین کلاس‌های دارایی در پرتفوی سرمایه‌گذای افراد تبدیل شدند. اما اینکه صندوق های طلا همچنان به رشد خود ادامه بدهند یعید است.

طبق تحلیل این کارشناس بازارهای مالی بازدهی این صندوق‌های سهامی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا ۷ آبان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که برخی از این صندوق‌ها حتی توانسته‌اند بازدهی بالاتری از سکه امامی داشته باشند. این مساله تحت تاثیر سرمایه گذاری برخی از این صندوق ها روی معاملات پربازده سکه و ... نیز هست.

در این بین صندوق حفظ ارزش دماوند توانسته با ثبت بازدهی بیش از ۲۳ درصدی، بالاتر از تمامی صندوق‌های سهامی و با اختلاف خوبی در رتبه اول قرار گرفته و صندوق‌های ثهام، پتروآگاه و سمان نیز در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. البته نمی‌توان ادعا کرد که این صندوق‌ها همچنان به روند صعودی خود ادامه دهند، چه بسا با رشد نمادهای بورسی برخی از انها استراحت کنند یا وارد اصلاح شوند. درواقع با انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور امریکا به نظر علاوه بر کاهش ریسک جنگ به واسطه افزایش انتظارات تورمی، بازار سرمایه به مدار مثبت بازگشت. اکثر سهام و صندوق‌های سهامی از انواع مختلف در محدوده مثبت و صف خرید معامله می‌شوند.

کد خبر: ۳۱۲٬۰۵۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha