به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، جعفر محمدنژاد سیگارودی مدیر کل دفتر سامانههای مقیاس کوچک ساتنا اظهار کرد: ساتبا از ساخت نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس به صورت انفرادی و تجمیعی در قالب تفاهمنامه ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی برای خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی در سراسر کشور از محل بودجه سنواتی و تسهیلات اشتغال زایی در اختیار حمایت میکند چرا که تحقق متقاضیان ساخت نیروگاههای حمایتی تجمیعی در سراسر کشور کمک شایانی به رسیدن هدفگذاری تعیین شده در تفاهمنامه خواهد کرد.
وی، فرایند ساخت سامانههای خورشیدی تجمیعی حمایتی در سراسر کشور را تشریح و تصریح کرد: ارزیابی صورت گرفته از یک دوره نظارت بر اجرای طرح ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی برای خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی در سراسر کشور نشان داد که تعداد قابل توجهی از این خانوادهها، مکان مناسبی برای نصب سامانهها و یا مالکیت خانه محل احداث ندارند؛ به عبارتی دیگر امکان احداث سامانههای خورشیدی برای این گروه از خانوارها وجود نداشت؛ برای حل این مساله، مدل ساخت نیروگاههای تجمیعی برای این دسته از خانوارها پیشنهاد شد و دستورالعمل نحوه اجرای آن توسط ساتنا به نهادهای حمایتی و شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور ابلاغ شد.
مدیر کل دفتر سامانههای مقیاس کوچک ساتنا با بیان اینکه احداث سامانههای خورشیدی تجمیعی حمایتی در دستور کار ساتنا قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: دستورالعمل احداث سامانههای خورشیدی حمایتی تجمیعی به شرکتهای توزیع و نهادهای حمایتی ابلاغ شده که فرایند اجرایی آن در سامانه مهرسان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: روند شناسایی خانوادهها و ثبت نام متقاضیان برای ساخت نیروگاههای تجمیعی به صورت انفرادی صورت میگیرد اما زمین ساخت نیروگاههای تجمیعی برای خانوادهها توسط نهادهای حمایتی، معرفی و با هماهنگی شرکتهای توزیع برق بررسی میشود. پس از اخذ مجوزهای مربوطه توسط ساتنا و تأیید طرح ساخت نیروگاه تجمعی مدنظر، یکی از شرکتهای پیمانکار مورد تأیید ساتنا طی قرارداد منعقده با خانوادههای مشارکت کننده، ساخت نیروگاه را با مشارکت نهادهای حمایتی از محل تسهیلات پرداختی بانک به این خانوادهها آغاز میکند.
محمدنژاد سیگارودی اضافه کرد: در این طرح، مجری احداث نیروگاه یا شرکت ذیصلاح، به عنوان بهره بردار نیروگاه تعیین میشود؛ هزینه بهره برداری بر اساس دستورالعمل مربوطه و حداکثر ۵ درصد از صورت حساب تولید برق دورهای نیروگاه از سوی ساتنا به بهره بردار پرداخت و مابقی درآمد تولیدی نیروگاه به حساب خانوادههای صاحب نیروگاه واریز میشود. وی، مزایای ساخت نیروگاههای تجمیعی حمایتی را برشمرد و عنوان کرد: با احداث نیروگاههای تجمیعی با ظرفیتهای بزرگ در محلهای مورد تأیید شرکتهای توزیع برق در استانها و دارای امکان اتصال به شبکه سراسری برق، ضمن توانمندسازی و درآمدزایی خانوادههای تحت پوشش، بخشی از مشکلات ناترازی برق در استانها و شهرستانها حل میشود.
مدیر کل دفتر سامانههای مقیاس کوچک ساتنا بیان کرد: اولویت اشتغال زایی در نیروگاههای تجمیعی با فرزندان خانوادههای صاحب نیروگاه تجمیعی است و درآمد حاصل از سامانههای خورشیدی ۵ کیلوواتی به صورت میانگین ماهانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده است که با احتساب کسر هزینه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای پرداخت اقساط تسهیلات دریافتی جهت ساخت سامانه خورشیدی، حدود ۵۰۰ هزار تومان عاید خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی میشود که با افزایش سالانه خرید تضمینی برق توسط ساتنا، این نرخ افزایش مییابد.
وی یادآور شد: ساتنا بر اساس مسؤولیت اجتماعی و ایفای تعهد تعریف شده برای این سازمان در تفاهم نامه ۵ جانبه ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی طی پنج سال برای خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی، بالاترین نرخ خرید برق تجدیدپذیر را به این بخش اختصاص داده است تا ضمن حمایت از جامعه کم برخوردار سبب تقویت شبکه سراسری برق در راستای رفع ناترازی انرژی شود. به گزارش ساتنا، پیش از این اعلام شد، محسن طرزطلب، رئیس سازمان ساتنا، ۱,۰۰۰ میلیارد تومان از منابع در اختیار سازمان برای تسریع در ساخت سامانههای خورشیدی توسط نهادهای حمایتی اختصاص میدهد؛ اختصاص یافتن این منابع اعتباری، بهره برداری ۳۰ تا ۴۰ هزار سامانه خورشیدی حمایتی در مدت کوتاه را امکان پذیر خواهد کرد.
طرح ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی طی پنج سال برای خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی در سراسر کشور در دولت و وزارت نیرو، مصوب و در حال اجراست؛ در این طرح سازمانهای بهزیستی، کمیته امداد، بسیج سازندگی و معاونت روستایی مناطق محروم ریاستجمهوری با عاملیت سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتنا) و اجرای شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور، مشارکت دارند.
نظر شما