۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۶
دستگاه شاتکریت - فناوری نوین در تقویت سازه‌های بتنی

دستگاه شاتکریت - فناوری نوین در تقویت سازه‌های بتنی

‌دستگاه شاتکریت یکی از کاربردی‌ترین ابزارها در صنعت ساخت‌وساز به‌حساب می‌آید که به افزایش سرعت فرآیند بتن‌پاشی کمک می‌کند.

به گزارش بازار، ‌دستگاه شاتکریت یکی از کاربردی‌ترین ابزارها در صنعت ساخت‌وساز به‌حساب می‌آید که به افزایش سرعت فرآیند بتن‌پاشی کمک می‌کند. این فناوری نوین، همچنین باعث تقویت سازه‌های بتنی می‌شود و به همین دلیل اهمیت زیادی در این حوزه پیدا کرده است.

بتن‌پاشی با استفاده از این دستگاه، شما را از فرآیند زمان‌بر بتن‌ریزی بی‌نیاز خواهد کرد. همچنین این دستگاه با بهره‌مندی از تجهیزات پیشرفته، شرایطی ایجاد می‌کند تا بتوانید پروسه پاشش مخلوط بتن را در فشار بالا انجام دهید. در ادامه با این دستگاه کاربردی و انواع آن به‌طور کامل آشنا خواهید شد.

‌دستگاه شاتکریت را بهتر بشناسید

درخصوص مفهوم شاتکریت باید گفت منظور از این اصطلاح مخلوط سیمان، آب، سنگ‌دانه و مواد افزودنی است. همچنین می‌توان فرآیند پاشش مخلوط این مواد روی سطوح را با نام پروسه شاتکریت معرفی کرد. یکی از ویژگی‌های مهم که در این روش وجود دارد، سرعت بالای پاشش و در نتیجه آن، تراکم مصالح و بهبود خاصیت چسبندگی است.

دستگاه شاتکریت محصولی بوده که از چندین بخش تشکیل شده است. از این تجهیزات می‌توان به کمپرسور، بازو یا شیلنگ، پمپ بتن، ریموت و نازل اشاره کرد. سلامت این تجهیزات تاثیر زیادی بر عملکرد کلی دستگاه می‌گذارند.

زمانی که ملات یا بتن وارد دستگاه می‌شود، با کمک هوای محبوس‌شده می‌توان آن را به نازل منتقل کرد. این دستگاه فرآیند کنترل مواد را آسان می‌کند و با استفاده از آن می‌توانید بتن را در نواحی که می‌خواهید پخش کنید.

پمپ و کمپرسور دستگاه شاتکریت، باعث افزایش فشار می‌شوند و این موضوع افزایش سرعت فرآیند سخت‌شدن را به‌همراه دارد. همچنین این دستگاه امکان پاشش به‌صورت وارونه و عمودی را فراهم می‌کند و یکی از دلایل این موضوع، فشار و سرعت بالای فرآیند خشک‌شدن است.

بازوی تعبیه‌شده در این دستگاه امکان کنترل فرآیند پاشش را فراهم می‌کند. کنترل جریان نیز با استفاده از ریموت و از راه دور امکان‌پذیر است. این دستگاه معمولا در مدل‌های مختلف برای کار با بتن خشک و مرطوب تولید می‌شود.

معرفی انواع دستگاه شاتکریت

دستگاه شاتکریت - فناوری نوین در تقویت سازه‌های بتنی

این دستگاه در مدل‌های مختلف تولید می‌شود تا با توجه به کاربردی که مد نظر دارید، از مناسب‌ترین دستگاه استفاده کنید. بااین‌حال می‌توان گفت دسته‌بندی اصلی آن در ۲ نوع خلاصه می‌شود. در ادامه با این ۲ نوع و نحوه عملکرد آن‌ها آشنا خواهید شد.

معرفی دستگاه شاتکریت خشک‌پاش

دستگاه خشک‌پاش شاتکریت، محصولی است که با انتخاب آن باید مصالحی مانند سیمان و ماسه را بدون افزودن آب و به‌صورت خشک، ازطریق قیف ورودی به داخل دستگاه انتقال دهید.

زمانی که این مصالح خشک با کمک هوای‌فشرده‌شده به سمت شیلنگ خروجی منتقل می‌شوند، در بخش نازل به آن‌ها آب اضافه خواهد شد. این موضوع امکان خشک‌ماندن برخی دانه‌های سیمان را به‌همراه دارد.

شاتکریت خشک در پروژه‌های کم‌حجم مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین این دستگاه برای روکش‌های بتنی با ضخامت کمتر از ۱۰ سانتی‌متر مناسب است. در ادامه با مزایا و معایب شاتکریت خشک آشنا می‌شوید.

مزایای شاتکریت خشک

برای اینکه از/ /انتخاب دستگاه شاتکریت مطمئن باشید، باید به بررسی مزایا و معایب انواع آن بپردازید. البته انتخاب باید با توجه به پروژه ساختمانی نیز انجام شود. از مزایای شاتکریت خشک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت مطلوب شاتکریت خشک
  • امکان بتن‌پاشی در محیط‌های محدود
  • نگهداری و تمیزکاری دستگاه با هزینه‌ای مناسب
  • اجرای فرآیند با کم‌ترین تجهیزات
  • کاهش استفاده از آب نسبت به سیمان

معایب شاتکریت خشک

درخصوص معایب شاتکریت خشک باید گفت این دستگاه گردوغبار زیادی تولید می‌کند. همچنین با دخالت انسانی، احتمال خطا در فرآیند مخلوط‌سازی وجود دارد.

دستگاه شاتکریت تر

شاتکریت تر دارای بخشی به‌نام میکسر است که تمام مصالح در آن ریخته می‌شود. این بخش فرآیند مخلوط‌سازی را به‌طور کامل انجام می‌دهد و سپس مواد به مخزن انتقال داده می‌شوند.

از مدل‌های دستگاه شاتکریت ترپاش می‌توان به پیستونی و ماردونی اشاره کرد. این دستگاه پاشش ملات یا بتن آماده را با قدرت و فشار بالایی ازطریق نازل‌ انجام می‌دهد. با شاتکریت تر می‌توان لایه‌هایی با ضخامت ۵۰‌سانت و برای سقف با ضخامت ۲۰سانتی‌متر ایجاد کرد.

مزایای شاتکریت تر

شاتکریت تر بیشتر برای پروژه‌های عظیم مورد استفاده قرار می‌گیرد. بااین‌حال پیش‌از تصمیم‌گیری برای خرید این دستگاه باید با مزایای آن آشنا شوید. این موارد عبارت‌اند از:

  • اختلاط مواد به‌صورت مکانیزه با بیشترین دقت
  • سرعت بالا در فرآیند پاشش
  • دقت بالا در پاشش و پرتی کم‌تر مواد حین اجرا
  • کاهش میزان گردوغبار تولیدی
  • استفاده از آب به میزان لازم
  • چسبندگی بهتر به مصالحی مانند میلگرد
  • ایجاد شرایطی برای اجرای سازه با اشکال غیرمنظم یا منحنی

معایب شاتکریت تر

شاتکریت تر در کنار مزایایی که دارد از معایبی نیز برخودار است که باید آن‌ها را بشناسید. این موضوع به شما در انتخاب بهترین دستگاه کمک می‌کند. از معایب این نوع دستگاه باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت اولیه این دستگاه تا حدودی پایین است.
  • هزینه خرید دستگاه تر بیشتر از خشک است.
  • نیاز به نیروی انسانی بیشتری خواهد بود.
  • فضای بین محدوده اختلاط و مکان اجرا باید کم باشد.
  • سخت‌شدن سریع شاتکریت، کاهش زمان اجرای فرآیند پاشش را به‌همراه دارد.

هدف استفاده از دستگاه شاتکریت چیست؟

دستگاه شاتکریت - فناوری نوین در تقویت سازه‌های بتنی

بتن‌ریزی یکی از فرآیندهای رایج در صنعت ساخت‌وساز به‌حساب می‌آید که در سازه‌های مختلف به آن نیاز است. با توجه به زمان‌بر بودن این فرآیند به‌خصوص در پروژه‌های عظیم، فعالان این حوزه همواره به‌دنبال ارائه راه‌کارهایی برای کاهش زمان و افزایش سرعت بتن‌ریزی بودند.

پیشرفت تجهیزات حوزه ساختمان‌سازی باعث تولید دستگاه‌های متنوعی شد که یکی از کاربردی‌ترین آن‌ها شاتکریت است. مهم‌ترین هدف استفاده از این محصول را می‌توان افزایش سرعت پاشش بتن روی سطوح با بیشترین سطح کیفی دانست.

شاتکریت این امکان را برای شما ایجاد می‌کند تا با توجه به نوع سازه، نسبت آب به سایر مصالح را به‌طور دقیق‌تر محاسبه کنید و ازاین‌رو بتن یا ملات خروجی بیشترین کیفیت را برای سازه مورد نظر به‌همراه خواهد داشت.

امکان استفاده از شاتکریت در ارتفاع‌های مختلف وجود دارد. پس می‌توان یکی دیگر از اهداف استفاده از این دستگاه را آسان‌سازی فرآیند پاشش مواد به سطوح مختلف در ارتفاعات دانست.

دستگاه شاتکریت بتن و مصالحی تولید می‌کند که قدرت چسبندگی و استحکام بیشتری نسبت به روش‌های سنتی دارند. البته فشار حین پاشش نیز روی میزان چسبانندگی و قدرت مواد تاثیر می‌گذارد. پس از هر نظر می‌توان گفت این دستگاه برای افزایش کیفیت سازه بسیار کاربردی است.

ضمن اینکه بتن‌ریزی فرآیندی است که در طول آن باید از قالب و داربست برای تحمل وزن استفاده کرد. درصورتی‌که شاتکریت با قدرت بالا در چسبندگی حتی نیاز به استفاده از مواد افزودنی را کاهش می‌دهد.

یکی دیگر از اهداف استفاده از این دستگاه، افزایش تراکم بتن است که به‌دلیل سرعت بالای پاشش رخ می‌دهد. این موضوع در نهایت سبب مقاومت بیشتر بتن نبست به روش‌های قدیمی می‌شود.

به‌طور کلی دستگاه شاتکریت سرعت اجرای فرآیند و میزان مقاومت بتن را افزایش می‌دهد. این موضوع برای پروژه‌های عظیم بسیار مهم است. چراکه باعث کاهش زمان اجرا خواهد شد. با کمک این دستگاه می‌توانید مدیریت بهتری روی زمان‌بندی و هزینه‌های ساخت داشته باشید.

نحوه صحیح بتن‌پاشی با دستگاه شاتکریت چگونه است؟

دستگاه شاتکریت - فناوری نوین در تقویت سازه‌های بتنی

اجرای اصولی شاتکریت تاثیر بسیار زیادی در کیفیت نهایی کار دارد. به همین دلیل باید با فرآیند شاتکریت و نحوه کار دستگاه به‌طور کامل آشنا شوید تا نتیجه مطلوبی از این پروسه مشاهده کنید.

شاتکریت خود دارای چندین بخش ازجمله سیمان، آب، مواد افزودنی شیمیایی و سنگ‌دانه است. این اجزا در کنار نحوه اجرا روی کیفیت کار تاثیر می‌گذارند. پس برای دستیابی به اهداف شاتکریت، لازم است این موارد را بشناسید و با استفاده اصولی از دستگاه، کیفیت بتن‌پاشی را افزایش دهید. در ادامه با قوانین ضروری برای پیاده‌سازی این پروسه آشنا خواهید شد.

پاک‌سازی سطح برای پاشش بتن

زمانی که قصد پاشش بتن روی سطحی در زیر زمین را دارید باید این احتمال را بدهید که خطر سقوط برخی اجسام وجود دارد. پس لازم است قبل هر اقدامی به بررسی این اجسام بپردازید و درصورت وجود، آن‌ها را بردارید.

ازطرف‌دیگر پاکسازی سطح از گردوغبار نیز روی میزان چسبندگی شاتکریت تاثیر می‌گذارد. برای این منظور می‌توانید از آب، فشار هوا یا ترکیبی از هر ۲ استفاده کنید. با انجام این کار فرآیند تمیزکاری سطح به‌اتمام می‌رسد و می‌توانید برای پاشش بتن اقدام کنید.

تنظیم فاصله بین سطح و نازل

تنظیم فاصله اهمیت بسیار زیادی در حفظ کیفیت اجرا دارد. درصورت زیاد بودن فاصله نازل تا سطح، فشردگی و میزان چسبندگی شاتکریت کاهش پیدا می‌کند. این موضوع در اهداف تولید و استفاده از دستگاه شاتکریت تداخل به‌وجود می‌آورد.

از سوی دیگر کم‌بودن فاصله مشکلاتی نظیر کمانه مواد پاششی را به‌همراه دارد. پس لازم است همواره فاصله استاندار بین یک تا ۲ متر بین نازل و سطح مورد نظر حفظ شود.

تنظیم زاویه نازل نسبت به سطح

کمانه مواد پاششی و میزان فشردگی بتن یا ملات به‌طور مستقیم از عواملی مانند زاویه نازل نسبت به سطح تاثیر می‌گیرند. پس در کنار توجه به فاصله لازم است نازل را در زاویه ۹۰درجه نسبت به سطح قرار دهید تا مشکلی به‌وجود نیاید.

ضمن اینکه ‌برای پاشش مواد به‌طور یک‌سان در کل محدوده باید حرکات به‌صورت دورانی باشند. این نکات به‌ظاهر ساده در نهایت منجر به افزایش کیفیت کار پاشش توسط دستگاه شاتکریت خواهند شد و ازاین‌رو رعایت آن‌ها الزامی است.

یک‌نواخت‌سازی سطح پیش‌از پاشش

با توجه به اینکه معمولا پاشش باید به‌صورت لایه‌ای انجام شود، بهتر است از سطح زمین تمام سوراخ‌ها و ترک‌ها را پر کنید. همچنین انجام این کار پس‌از اعمال هر لایه درصورت نیاز، ضروری است.

تمیزکردن سطح پس‌از وقفه‌های طولانی

درصورتی‌که پاشش یک لایه بتن انجام شد و زمان زیادی از خشک‌شدن آن گذشت، بهتر است برای دیدن نتیجه‌ای مطلوب، سطح را با استفاده از آب یا هوا تمیز کنید. این کار برای لایه اول که مانند چسب و پایه عمل می‌کند از اهمیت بیشتری برخوردار است.

تمیز کردن دستگاه شاتکریت

برای دیدن عملکرد مطلوب از دستگاه باید همواره آن را تمیز کنید تا باقی‌ماندن مواد در بخش‌هایی مانند نازل، پمپ بتنی یا شیلنگ در فرآیند پاشش روان بتن اختلالی به‌وجود نیاورد. ازاین‌رو پس‌از اتمام کار باید بخش‌های مختلف را پاک‌سازی کنید تا جلوی خرابی احتمالی دستگاه را نیز بگیرید.

کاربرد دستگاه شاتکریت

دستگاه شاتکریت - فناوری نوین در تقویت سازه‌های بتنی

فرآیند شاتکریت و دستگاهی که در انجام این پروسه به شما کمک می‌کند از کاربردهای مختلفی برخوردار است. درخصوص کاربرد شاتکریت می‌توان گفت این پروسه امکان ساخت بخش‌های مختلف و زیرساخت‌های مهم را فراهم می‌کند و یک روش مدرن و پیشرفته در این حوزه به‌حساب می‌آید. به‌طور کلی از این کارایی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساختمان‌سازی
  • خاک‌ریز و آب‌راه
  • ساخت تونل‌
  • احداث دیوارهای حائل بتنی
  • ساختن کانال
  • تعمیرات سازه‌های بتنی
  • ساخت مخازن بتنی
  • ساخت استخر
  • مرمت کارهای هنری و تزئینی
  • ساخت پل

چند مدل دستگاه شاتکریت را بشناسید

شاتکریت علاوه‌بر دسته‌بندی‌های تعریف‌شده، دارای چندین مدل است که هرکدام از ویژگی‌های مختلفی بهره‌مند هستند و ازاین‌رو می‌توانید در صنایع به‌خصوص از آن‌ها استفاده کنید. در ادامه با چند مدل مطرح و کاربردی از این محصول آشنا می‌شوید.

دستگاه پاشش شاتکریت مدل T۲۶۰

یکی از محبوب‌ترین دستگاه‌های شاتکریت که در مواردی مانند پوشش معدن و تونل، پاشش مواد نسوز، پاشش ترانشه، ساخت پارک‌های آبی، استخر شنا، پرکردن شکاف سنگ، احداث آب‌بند و ساخت تونل شهری کاربرد دارد، مدل T۲۶۰ است.

شاتکریت T۲۶۰، بتنی روی سطوح مختلف اعمال می‌کند که در برابر مواردی مانند زلزله و آب‌وهوای سخت از خود مقاومت نشان می‌دهد. ازاین‌رو می‌توان دستگاه شاتکریت T۲۶۰را یک گزینه کاربردی در صنعت ساخت‌وساز دانست.

شاتکریت مدل T۲۴۶

شاتکریت مدل T۲۴۶ دستگاهی با ظرفیت خروجی ۲۰ تا ۶۰ لیتر در دقیقه است. این دستگاه در کنار ظرفیت بالای خود، سرعت زیادی در پاشش بتن دارد و به کوتاه‌شدن فرآیند سخت‌شدن کمک می‌کند. ازاین‌رو در مواردی مانند ساخت آبشار مصنوعی، پاشش ترانشه، تونل فاضلاب شهری و پوشش تونل کاربرد دارد.

خرید انواع دستگاه شاتکریت

تنوع بالا در دستگاه‌های شاتکریت خرید آن‌ها را با چالش مواجه می‌کند. ازاین‌رو باید بررسی‌های کاملی در این زمینه انجام دهید تا مناسب‌ترین محصول را بخرید. مجموعه توسعه عمران داتام شرایطی فراهم کرده تا بررسی ویژگی‌های هر محصول به‌راحتی امکان‌پذیر باشد. با مراجعه به سایت این شرکت، می‌توانید دستگاه مورد نیاز خود را پیدا و با قیمتی مناسب خریداری کنید.

جمع‌بندی

دستگاه شاتکریت فرآیند پاشش بتن را با سرعت و قدرت بالا انجام می‌دهد. فشار بالای این دستگاه، چسبندگی و استحکام بیشتر مواد بتنی را به‌همراه دارد. فرآیند شاتکریت یکی از مهم‌ترین فناوری‌های نوین در حوزه ساخت‌وساز محسوب می‌شود.

این دستگاه در بخش‌های مختلف مانند ساخت پل، استخر، سازه‌های بتنی و مرمت کاربرد دارد. از تقسیم‌بندی‌های آن نیز می‌توان به دستگاه پاشش تر و خشک اشاره کرد. مدل‌های پاشش تر برای پروژه‌های عظیم گزینه بهتری هستند.

کد خبر: ۳۰۸٬۷۶۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha