بازار؛ گروه راه و مسکن: محمد مهدی حیدری در نشست خبری شانزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشینآلات با اشاره به اینکه محصول قیر یک محصول ارزآور برای کشور است گفت: محصول قیر محصول ارز آوری در کشور محسوب میشود که میتواند سالانه برای کشور ارزی آوری یک تا ۲ میلیاردی داشته باشد. در تلاش هستیم تا میزان مصرف قیر را با فناوریهای نوین در آسفالت کم کنیم تا بتوانیم به صادرات قیر و ارز آوری به کشور کمک کنیم.
در حال حاضر ۵.۵ تن قیر در کشور تولید میشود که ٢.۵ میلیون تن در کشور مصرف و ٣ میلیون تن دیگر آن به صادرات میرسد
وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری بازار مبنی بر اینکه چه تولید و صادرات قیر به چه میزان است؟ گفت: در حال حاضر ۵.۵ تن قیر در کشور تولید میشود که ٢.۵ میلیون تن در کشور مصرف و ٣ میلیون تن دیگر آن به صادرات میرسد.
در حال حاضر صادرات قیر با رقم ۳۰ دلار ارزان تر از بازارهای جهانی صورت می گیرد که دلیل آن تحریم های ظالمانه و باز نشدن LC است
او با اشاره به اینکه معمولا صادرات قیر کشور به کشورهای آفریقا، حاشیه خلیج فارس، هند و چین است ادامه داد: در حال حاضر صادرات قیر با رقم ۳۰ دلار ارزان تر از بازارهای جهانی صورت می گیرد که دلیل آن تحریم های ظالمانه و باز نشدن LC است.
حیدری با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات صادرات قیر در حال حاضر، مشکلات مربوط به تعهد ارزی است که امیدواریم راهکاری را وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در نظر بگیرند گفت: با توجه به اینکه ۴۹ درصد قیر تولیدی سالانه در مجموعه وزارت راه و شهرسازی و ۲۰ درصد قیر در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مصرف می شود موضوع مدیریت یکپارچه توزیع و تقسیمبندی قیر تهاتری در مجموعه وزارت راه و شهرسازی در حال پیگیری است.
حیدری با تاکید بر اینکه از دهه قبل موضوع کیفیسازی قیر در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطالعه و پیگیری شد، گفت: در سالهای گذشته کیفیسازی در این زمینه با دوجداره کردن تانکرهای حمل قیر، تهیه نقشه پهنه بندی شاخص برودتی و تدوین ضوابط و مقررات انجام شده است.
وی موضوع نگهداری راهها را از دیگر موضوعات مهم در مجموعه وزارت راه و شهرسازی برشمرد و توضیح داد: نزدیک به ۳۰۰ هزار کیلومتر راه در کشور داریم و موضوع بهینهسازی و نگهداری راه های موجود در کشور با استفاده از فناوری های نوین در حوزه قیر و آسفالت با روش های نوین در حال آزمایش و انجام است.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به محدودیت منابع بر بهره مندی از روشهای نوین برای نگهداشت راه ها تاکید کرد و گفت: راه اندازی آزمایشگاه تسریع شده روسازی در کشور از جمله اقدامات مهمی است که در حال پیگیری است و در این باره تامین اعتبار مناسبی از سوی سازمان برنامه و بودجه انجام شده است.
وی با یادآوری اینکه با کمک بخش خصوصی ۵۰ آزمایشگاه در کارخانههای تولیدی مستقر شده است، اضافه کرد: به دلیل ارزآوری بهدنبال کاهش مصرف قیر در آسفالت با استفاده از فناوریهای نوین هستیم.
همچنین فریدون مقدسنژاد دبیر علمی شانزدهمین همایش قیر، آسفالت و ماشین آلات در این نشست با بیان اینکه در این دوره از همایش از بهترین متخصصان استفاده شده است بر تقویت همکاری دانشگاه، صنعت و شرکت های فناور که از روش های نوین بهره می گیرند تاکید کرد.
نگهداری راه ها در کشور سالانه به ۲۸۰ هزار میلیاردتومان سرمایه نیاز دارد که در سال گذشته حداکثر ۱۰ هزار میلیاردتومان به این مهم اختصاص یافت
دبیر علمی شانزدهمین همایش ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات ادامه داد: نگهداری راه ها در کشور سالانه به ۲۸۰ هزار میلیاردتومان سرمایه نیاز دارد که در سال گذشته حداکثر ۱۰ هزار میلیاردتومان به این مهم اختصاص یافت. بنابراین باید این فاصله را کم کنیم تا بتوانیم راه های کشور را بهبود بدهیم و به اهداف کلان دولت برای توسعه راه ها جامه عمل بپوشانیم.
مقدسنژاد با بیان اینکه هماکنون در بهرهمندی از فناوریهای نوین موانعی وجود دارد بر رفع موانع تاکید کرد و گفت: هدف از برگزاری این همایش علاوه بر تبادل تجربیات، تقویت بخش صنعت و دانشگاه، استفاده از توانمندی دانشگاهیان است.
همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات قرار است از ۸ آبان تا ۱۰ آبان ماه امسال در تهران برگزار شود.
نظر شما