۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۲
شوک لبنان یا اصلاح تکنیکال در بورس جدی است؟ | بازارساز در قبال بورس منفعل نباشد
بازار وضعیت معاملات هفته جاری بورس را بررسی کرد

شوک لبنان یا اصلاح تکنیکال در بورس جدی است؟ | بازارساز در قبال بورس منفعل نباشد

رییس سازمان بورس گفته متناسب با اتفاقاتی که در لبنان رخ داده تصمیم مناسبی اتخاذ خواهیم کرد. بر همین مبنا دامنه نوسان مثبت منفی یک شده، با توجه به موقعیت تکنیکال بورس این تصمیم کافی نیست.

بازار؛ گروه بورس: با توجه به شایعه هایی که درباره رهبر حزب‌الله لبنان مطرح شده و اینکه شدیداً مجروح شده است. احتمال اوج تنش‌ها و آغاز جنگ در خاورمیانه وجود دارد. به همین دلیل امروز برای بازارهای ایران مهم خواهد بود. هرچند حجت الله صیدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز گفته متناسب با اتفاقاتی که در لبنان رخ داده تصمیم مناسبی اتخاذ خواهیم کرد. بنابراین شاخص کل بورس در محدوده مثبت منفی یک محدوده شده است. اما فعلا شاخص کل بورس در موقعیتی حساس قرار گرفته و بازار ساز نباید به محدودیت دامنه اکتفا کند و سیاست های حمایتی باید اجرا شود. همچنین رویکرد معامله‌گران بازارهای ارز، طلا و بورس، پس از روشن شدن زوایای حمله تروریستی اسرائیل به جنوب لبنان و واکنش ایران اهمیت زیادی دارد.

این اتفاقات در شرایطی رخ داده که هفته اول با رشد شاخص کل و بهبود ارزش معاملات خرد تا ۴ هزار میلیارد تومان روبرو شد. در این وضعیت بسیاری از تحلیلگران بازار سهام به احتمال اصلاح بازار تاکید دارند. بنابراین بیشترین اثرپذیری از ریسک‌های سیاسی را دارد.

شهیر محمدنیا معتقد است که با توجه به افزایش تنش‌های سیاسی منطقه‌ای فعلا بازار با چالش مواجه است. به همین دلیل تا میانه هفته روند اصلاحی ادامه دارد. بعد از آن بازار باید به روند صعودی خود برگردد. مهمترین محدوده حمایتی شاخص کل بورس دو میلیون و ۱۱۰ هزار واحد است و بعد از رسیدن به آن تا س، ح دو میلیون و ۲۲۰ هزار واحد در گام نخست رشد خواهد کرد

شهیر محمدنیا کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با خبرنگار بازار ضمن تاکید بر اینکه در مقطع کنونی شاخص کل خط روند نزولی کوتاه مدت را با یک کندل مارابوزو شکسته است، گفت: به همین دلیل یک پولبک به خط روند شکسته شده خواهیم داشت. از طرف دیگر وضعیت شاخص هم وزن از شاخص کل بهتر است. اما به یک مقاومت رسیده، به همین دلیل این شاخص نیز اصلاح خواهد داشت.
او با تاکید بر اینکه اگر بازار سهام قرار بر اصلاح داشته باشد تا وسط هفته نوسانات منفی آن ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: با توجه به افزایش تنش‌های سیاسی منطقه‌ای فعلا بازار با چالش مواجه است. به همین دلیل تا میانه هفته روند اصلاحی ادامه دارد. بعد از آن بازار باید به روند صعودی خود برگردد.
محمدنیا اعلام کرد: هم اکنون مهمترین محدوده حمایتی شاخص کل بورس دو میلیون و ۱۱۰ هزار واحد است و بعد از رسیدن به آن تا س، ح دو میلیون و ۲۲۰ هزار واحد در گام نخست رشد خواهد کرد.
مدت زیادی از تشکیل دولت چهاردهم نمی‌گذرد و زمان برای تحقق وعده‌ها وجود دارد. اما معامله‌گران بورسی فعلا در شرایطی نیستند که دولت بورس را بیخیال شود چراکه سهامداران با قرار گرفتن در صف فروش، قیمت‌ها را در بازار کاهش خواهند داد.

سیاستگذار باید وعده‌های خود را محقق کنند
در مقطع کنونی سیاستگذار باید وعده‌های خود را محقق کنند. در غیر اینصورت باید به عواقب عملیاتی نشدن وعده‌های خود پی ببرد. به نظر می‌رسد علاوه بر وعده‌های تیم اقتصادی دولت، یک مانع مهم دیگر نیز در برابر بازار باشد که احتمالا به نوسانات بازارها منجر خواهد شد و آنهم انتخابات آمریکا است.

نتیجه این انتخابات می‌تواند روند همه بازارها در جهان و ایران را تغییر دهد. با توجه به این موضوعات، احتمال آن وجود دارد که بازار سهام تا اواسط آبان‌ ماه در وضعیت متعادل و در اغلب در کانال ۲.۱ و ۲.۲ میلیون واحدی در نوسان باشد و درهمین محدوده مورد معامله قرار گیرد.

رونق اخیر بازار سهام دلایل بنیادی نیز دارد که وضعیت کنونی را توجیه می‌کند. علاوه بر آن واقعی شدن نرخ دلار نیما و کاهش فاصله آن با دلار آزاد نیز می‌تواند موتور بورس را برای بازپس‌گیری سقف ۲.۵میلیونی روشن کند. در موقعیت کنونی اگر اتفاق خاصی در حوزه ریسک‌های سیستماتیک رخ ندهد و شاهد افزایش تنش‌های منطقه‌ای نباشیم، بورس می‌تواند روزهای سبزی بیشتری را ثبت کند

با توجه به اینکه مسعود پزشکیان طی سه روزی که از حضورش در نیویورک می‌گذرد، با سخنرانی‌ها و دیدارهایش با مقامات کشورهای مختلف، به بیان سیاست‌های ایران درخصوص آنچه این روزها در جهان می‌گذرد، پرداخت و بر پایبندی ایران به برجام تاکید کرد. حالا رییس آژانس اتمی نیز اعلام کرده که در صورت پیروزی کامالا هریس آمریکا آماده از سرگیری مذاکرات برای یک توافق بزرگ آماده است.

به تبع آن می توان گفت که تغییرات تکنیکال در نهایت به بهبود بازار و نسبت P/E می‌انجامد. البته رونق اخیر بازار سهام دلایل بنیادی نیز دارد که وضعیت کنونی را توجیه می‌کند. علاوه بر آن واقعی شدن نرخ دلار نیما و کاهش فاصله آن با دلار آزاد نیز می‌تواند موتور بورس را برای بازپس‌گیری سقف ۲.۵میلیونی روشن کند. در موقعیت کنونی اگر اتفاق خاصی در حوزه ریسک‌های سیستماتیک رخ ندهد و شاهد افزایش تنش‌های منطقه‌ای نباشیم، بورس می‌تواند روزهای سبزی بیشتری را ثبت کند.
جاماندگی بازار سرمایه از انتطارات تورمی دو علت مهم دارد؛ یکی سیاست‌های دولت قبلی در قبال بازار سرمایه و دیگری نبود اعتماد سرمایه‌گذاران در نتیجه خلف‌وعده‌ها و اتفاقات متعدد. به‌طور کلی با تغییر دولت نقطه‌عطفی رخ‌داده و حداقل در صحبت‌ها شاهد تغییر دیدگاه نسبت به بازار سرمایه هستیم.
از طرفی با توسعه روابط بین‌الملل فضای کسب‌وکار بانک‌ها بهبود می‌یابد و از این بابت فضای گروه‌های بانکی در هفته‌ای که گذشت بسیار مثبت بود. به‌طوری‌که می‌توان ادعا کرد در صورت نبود محرک منفی قوی، عبور از این مقطع قیمتی کار سختی نخواهد بود. زیرا گشـــایــش‌هــای سیاسی و اقتصادی یکی از این محرک‌هاست که به کنترل تورم منجر شده و راه را برای تعدیل مثبت P/E بازار باز خواهد کرد. همچنین رشد دلار نیما در جهت واقعی شدن نرخ فروش شرکت‌ها نیز یکی از محرک‌های قوی برای رونق بازار سهام است. با توجه به شرایط موجود به‌نظر می‌رسد حذف موانع برای عبور از شاخص ۲.۲میلیون واحد و تثبیت بالای این محدوده ضروری است.
در صورتی‌که محرک‌های بنیادی تقویت نشوند؛ انتظار می‌رود نماگر اصلی بازار سهام روندی کاهشی را در پیش گیرد. همچنین با تغییر شرایط به نفع بورس، شاخص‌کل با شکست سقف این کانال اهداف بالاتری را دنبال خواهد کرد.
میزان کدهای بورس نیز در هفته گذشته افزایش یافته است. این موضوع حاکی از افزایش تدریجی ورود پول به بازار سرمایه است. امری که در نهایت بر رشد شاخص بورس اثرگذار خواهد بود. به‌عقیده بورس‌بازان، بازار برای ادامه صعود خود باید پول سهامداران خرد و حقیقی را جذب کند و در این میان حذف دامنه نوسان سه درصدی می‌تواند پول‌های مردد را به بازار جذب کند که برای ادامه روند حیاتی است.

کد خبر: ۳۰۵٬۴۴۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha