۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱
سیاست های ترامپ معادله را به نفع طلا یا بورس تغییر می دهد؟
بازار گزارش می دهد؛

سیاست های ترامپ معادله را به نفع طلا یا بورس تغییر می دهد؟

کاهش نرخ بهره در سطوح فعلی، فشار نزولی بر طلا را در کوتاه‌مدت افزایش می‌دهد. اما اجرای سیاست‌های اقتصادی تورم‌زا توسط ترامپ شرایط را تغییر می دهد. این مساله سرمایه گذاران بازار سهام را به چالش می کشد.

بازار؛ گروه بورس: یکی از شاخص‌های کلیدی برای ارزیابی تورم که فدرال رزرو بیشتر به آن توجه می‌کند تغییرات قیمت کالاها و خدمات مصرفی است. بنابراین ادامه تورم باعث می‌شود که فدرال رزرو نرخ بهره را پایین بیاورد تا رشد اقتصادی تحریک شود. همین مساله می‌تواند بازار سهام و بازار طلا را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

نرخ بهره آمریکا اکنون در محدوده ۴.۵ تا ۴.۷۵ درصد قرار دارد. پیش از اعلام داده‌های جدید تورمی، شاخص CME نشان می‌داد که احتمال کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره وجود دارد اما پس از انتشار داده‌های جدید، این احتمال کاهش یافته است. این کاهش نشان می‌دهد که بازارها انتظار کمتری برای کاهش نرخ بهره در جلسه بعدی فدرال رزرو دارند. هرچند احتمال کاهش همچنان بالاست اما این انتظار نسبت به قبل کمتر شده است.

شهیر محمدنیا معتقد است پیش‌بینی کوتاه‌مدت قیمت اونس طلا با توجه به کاهش نرخ بهره و تأکید پاول بر استقلال فدرال رزرو نزولی است. انتظار می‌رود در کوتاه‌مدت قیمت طلا تا اصلاح کند، هرچند احتمال روند صعودی کوتاه‌مدتی دور از ذهن نیست. اما شرایط سیاسی جدید و سیاست‌های احتمالی ترامپ، ممکن است موجب تثبیت یا حتی کاهش قیمت طلا در میان‌مدت شود

طبق گزارش‌ها پیش بینی تورم سالانه به ۲.۶ درصد تخمین زده شده (در مقایسه با ۲.۴ برآورد در سپتامبر)، که نشان می‌دهد تورم در سطح نسبتاً بالایی قرار دارد. این موضوع به فدرال رزرو این پیام را می‌دهد که نیازی به کاهش سریع نرخ بهره نیست. با توجه به تثبیت تورم در کوتاه‌مدت، احتمال حفظ نرخ بهره در سطوح بالا وجود دارد. این مساله می‌تواند فشار عرضه بیشتر و کاهش قیمت در بازار طلا را متوقف کند.

شهیر محمدنیا کارشناس بازارهای مالی گفت: «تحلیل و پیش‌بینی قیمت طلا با توجه به بیانیه فدرال رزرو حکایت از این دارد که کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره و تأثیر آن بر کاهش تقاضا برای خرید طلا ادامه دارد. هرچند در بلندمدت کاهش نرخ بهره به دلیل کاهش هزینه‌های فرصت برای دارایی‌های غیرمولد مثل طلا است. با این حال، با توجه به اینکه فدرال رزرو تمایل دارد تغییرات آینده نرخ بهره را بر اساس داده‌های اقتصادی و بدون فشار سیاسی تنظیم کند. بنابراین احتمالاً کاهش‌های بیشتر نرخ بهره به‌طور مداوم صورت نگیرد.»

محمدنیا افزود: «همچنین تأثیر برنامه‌های اقتصادی ترامپ بر سیاست پولی فدرال رزرو زیاد نیست. چراکه اجرای کاهش مالیات و تعرفه‌های جدید، فشار تورمی دارد. فدرال رزرو معتقد است که برای ارزیابی کامل این سیاست‌ها به زمان نیاز دارد و فعلاً تأثیری بر سیاست‌های کوتاه‌مدت آن نخواهد داشت. اما در صورت افزایش تورم، فدرال رزرو ممکن است نرخ بهره را افزایش دهد، که می‌تواند باعث کاهش قیمت طلا شود.»

در ادامه او تاکید کرد: «پیش‌بینی کوتاه‌مدت قیمت اونس طلا با توجه به کاهش نرخ بهره و تأکید پاول بر استقلال فدرال رزرو نزولی است. انتظار می‌رود در کوتاه‌مدت قیمت طلا اصلاح کند، هرچند احتمال روند صعودی کوتاه‌مدتی دور از ذهن نیست. اما شرایط سیاسی جدید و سیاست‌های احتمالی ترامپ، ممکن است موجب تثبیت یا حتی کاهش قیمت طلا در میان‌مدت شود.»

محمدنیا تصریح کرد: «پایبندی فدرال رزرو به استقلال و عدم تأثیرپذیری از فشارهای سیاسی باعث شده تا جروم پاول بر استقلال فدرال رزرو تاکید دارد و درخواست استعفا در صورت فشار از سوی ترامپ را رد کرده، همین پیامی محکم به بازارها ارسال کرده‌است. این موضع به سرمایه‌گذاران نشان می‌دهد که سیاست پولی به دور از ملاحظات سیاسی اتخاذ می‌شود و فدرال رزرو همچنان بر اساس داده‌های اقتصادی و اهداف دوگانه خود یعنی اشتغال حداکثری و ثبات قیمت عمل خواهد کرد.»

سیاست‌هایی که به سرمایه ها در بازار طلا و بورس جهت می دهد

نباید فراموش کرد که بازگشت ترامپ اعمال سیاست‌هایی مثل کاهش مالیات، حمایت از تولید داخلی و افزایش هزینه‌های دولتی را تقویت می‌کند. این سیاست‌ها ممکن است تورم را در بلندمدت افزایش دهند و فدرال رزرو را به حفظ یا حتی افزایش نرخ بهره در میان‌مدت مجبور کنند. سرمایه‌گذاری در دلار و اوراق قرضه در چنین شرایطی می‌تواند جذاب‌تر از طلا شود که احتمالاً منجر به فشار نزولی بیشتر بر قیمت طلا خواهد شد.

به گفته علی اکبر نیکواقبال اگر سیاست‌های ترامپ منجر به تقویت رشد اقتصادی و بالا ماندن نرخ بهره در آمریکا شود، طلا به دلیل هزینه‌های فرصت بالا، جذابیت خود را برای سرمایه‌گذاران از دست خواهد داد. انتظار برای حفظ نرخ بهره در سطوح فعلی، فشار نزولی بر طلا را در کوتاه‌مدت افزایش می‌دهد

علی اکبر نیکواقبال به خبرنگار بازار گفت: اگر فدرال رزرو نرخ بهره را در سطح بالا نگه دارد، هزینه فرصت نگهداری طلا افزایش می‌یابد. بنابراین، سرمایه‌گذاران ممکن است به سمت دارایی‌های پربازده‌تر مثل دلار و اوراق خزانه‌داری حرکت کنند. این موضوع به کاهش قیمت طلا منجر خواهد شد. کاهش احتمالی نرخ بهره در جلسه بعدی نشان می‌دهد که بانک مرکزی به سمت سیاست‌های انقباضی تمایل بیشتری دارد. این تغییر انتظار، تقاضا برای طلا را به عنوان دارایی امن کاهش داده و احتمال افت قیمت طلا را در کوتاه‌مدت افزایش می‌دهد.

او افزود: اگر سیاست‌های ترامپ منجر به تقویت رشد اقتصادی و بالا ماندن نرخ بهره در آمریکا شود، طلا به دلیل هزینه‌های فرصت بالا، جذابیت خود را برای سرمایه‌گذاران از دست خواهد داد. انتظار برای کاهش نرخ بهره در سطوح فعلی، فشار نزولی بر طلا را در کوتاه‌مدت افزایش می‌دهد. احتمال اجرای سیاست‌های اقتصادی تورم‌زا می‌تواند شرایط را برای حفظ نرخ بهره بالا در میان‌مدت فراهم کند. اونس طلا متأثر از عوامل متعدد است و هر اتفاق غیرمنتظره یا داده اقتصادی مهمی که اختلاف زیادی با انتظارات داشته باشد، می‌تواند معادلات را تغییر دهد. بنابراین، تحولات و داده‌های اقتصادی با دقت بیشتری دنبال شوند.

نیکواقبال تصریح کرد: «در کل، چشم‌انداز اصلاح و افت قیمت طلا در کوتاه‌مدت و میان‌مدت تقویت شده و احتمال دارد سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های جایگزین و پربازده‌تر حرکت کنند. نوسانات بازار چه صعودی و چه نزولی، همواره ذات بازار است.»

براساس این گزارش می‌توان استنباط کرد که فدرال رزرو نرخ تورم ۲ درصد را به‌عنوان هدف تعیین کرده تا تعادل در اقتصاد حفظ شود. تورم پایین‌تر از ۲ درصد ممکن است منجر به رکود شود چون مردم خریدهایشان را به تأخیر می‌اندازند. تورم بالاتر از ۲ درصد قدرت خرید مردم را کم می‌کند و هزینه زندگی بالا می‌رود. بنابراین، نرخ تورم هدف به فدرال رزرو کمک می‌کند تا هم تورم را کنترل کند و هم رشد اقتصادی و اشتغال را به حداکثر برساند.

از طرف دیگر تورم بالا ارزش پول را کاهش می‌دهد و سرمایه‌گذاران به سمت طلا به‌عنوان دارایی امن روی می‌آورند. بنابراین، افزایش تورم معمولاً باعث افزایش قیمت طلا می‌شود. تورم پایین ممکن است تقاضا برای طلا را کم کند و قیمت آن را کاهش دهد. این مساله می‌تواند به عنوان سیگنالی برای سرمایه گذاران بازار سهام باشد.

شاخص تغییرات قیمت کالاها و خدماتی که مردم به‌طور روزمره استفاده می‌کنند، مثل غذا، پوشاک، مسکن و حمل‌ونقل در سیاست‌های فدرال رزرو مهم است. به زبان ساده، CPI بررسی تغییر هزینه‌های زندگی مردم است. افزایش CPI یعنی قیمت‌ها بالا رفته و قدرت خرید مردم کاهش یافته است. کاهش CPI یعنی ثبات یا کاهش قیمت‌ها که نشانه رکود اقتصادی نیز است.

اگر این شاخص‌ها بالا بروند یعنی تورم زیاد است. فدرال رزرو احتمالاً نرخ بهره را بالا می‌برد تا تورم کنترل شود. با این کار، هزینه وام‌ها بیشتر می‌شود و تقاضا کاهش می‌یابد. اگر این شاخص‌ها پایین باشند، یعنی تورم پایین یا رکود داریم. فدرال رزرو ممکن است نرخ بهره را کاهش دهد تا هزینه وام‌گیری کمتر و رشد اقتصادی تحریک شود.

کد خبر: ۳۱۲٬۱۹۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha