عباس فقیه خراسانی در گفتوگو با بازار گفت: بازار آب در تیر ۱۴۰۳ به بخش خصوصی واگذار شده است و دلیل آن هم این است که دولت در آن منتفع نباشد و بازار رقابتی شکل بگیرد.
وی ادامه داد: تاکنون ۸۰ درصد مخاطب ما خریدار آب بودند اما به زودی افراد به سمت سرمایهگذاری هم میروند و نیاز داریم که اطلاعرسانی و اقناع افزایش پیدا کند.
فقیه خراسانی اضافه کرد: در هر جا به جایی یک درصد از آب در سفره زیرزمینی باقی میماند. این شرایط خرید و فروش در بازار آب است.
کارشناس حوزه آب توضیح داد: علاوه بر این موضوعی تحت عنوان «نذر آب» داریم. در این روش افراد هزینه را پرداخت کرده و اجازه میدهند که آب در سفره زیرزمینی بماند.
وی ادامه داد: ما با این روش از مشارکت اجتماعی مردم در حفظ سفرههای آبی استفاده میکنیم. از طرفی افراد در بازار آب تشویق میشوند که برای کاهش مصرف از فناوریهای روز استفاده یا محصول خود را تغییر دهند.
تاکید برنامه هفتم توسعه به ایجاد بازار آب
مدیر بازار آب یزد عنوان کرد: در قانون برنامه هفتم توسعه دولت ملزم شده که بازارهای آب را در سراسر کشور ایجاد کند. علاوه بر این در قانون برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده که هر کسی در حوزه آب سرمایهگذاری کرد، همان میزان به عنوان مالیات او محسوب شود. پس اگر صنعت وارد این حوزه شود، در حوزه پرداخت مالیات هم سود میکند.
وی با بیان اینکه دغدغه اصلی کشاور معیشت است، افزود: زندگی کشاورز وابسته به آب است و اگر آب نباشد نمیتواند کار کند، پس نمیتوان صرفاً با سیاستهای محدود کننده و بدون در نظر گرفتن مشوق انتظار اصلاح داشته باشیم.
فقیه خراسانی بیان کرد: تغییر سخت است و کشاورز میگوید که نسلهای قبل من این محصول را کاشتهاند و من نمیتوانم تغییر کنم که ما باید این نگرانی را در نظر بگیریم و برای اعتمادسازی کار کنیم.
مدیر بازار آب یزد تاکید کرد: من باید بتوانم کشاورز را قانع کنم که این کار به نفع او و جامعه است تا با من همراه شود. مگر با این وضعیت فرونشست و کاهش سطح آب زیرزمینی تا چه حد میتوان به روش سنتی کشاورزی کرد.
وی عنوان کرد: این طرح از تیر ۱۴۰۰ در یزد اجرا شد و پژوهشهای زیادی درباره آن انجام شده است. در این مدت متوسط ۶۴ درصد مردم در بخشهای مختلف آب اعم از کشاورزی، دامپروری، گلخانه و صنعت موافق بازار آب هستند.
نظر شما